БЕНЕЛЮКС
Екскурзия до БЕНЕЛЮКС

БЕНЕЛЮКС

БЕНЕЛЮКС

Залцбург-Саарбрюкен –Люксембург -Брюксел- Брюж- Антверпен-Делфт – Хага –Амстердам -Моникендам- Волендам -Зансе Сханс – Ротердам – Кобленц – долината на Среден Рейн – Виена- Будапеща
АВТОБУСЕН ВАРИАНТ 12 ДНИ/10 НОЩУВКИ + ЗАКУСКИ

ДАТА 08.08.2018 г. ЦЕНА – 1313,00 лв.
1- ви ден БЪЛГАРИЯ – ЗАЛЦБУРГ
Отпътуване в 00,00 часа от София по маршрут ГКПП Калотина – Ниш – Белград – Загреб – Любляна – Залцбург. Следобяд пристигане в Залцбург, двучасова програма с двореца и градините на Мирабел, къщата на Моцарт, Кметството, Катедралата и др. Нощувка в района на Залцбург.
2- ри ден ЗАЛЦБУРГ – СААРБРЮКЕН – ЛЮКСЕМБУРГ
Закуска. Отпътуване. Следобяд пристигане в Саарбрюкен. Пешеходна програма сред историческите паметници на града каменният мост над река Саар , готическата църква Св. Арнуал, замъкът Саарбрюкен от 18-и век и старият град, известен като пазара Св. Йохан. През 20-и век градът е част от територията на Франция. Поради това, както и заради географската близост с Франция, градът запазва известно френско влияние. Продължаване за Люксембург. Настаняване в хотел. Нощувка.
3-ти ден ЛЮКСЕМБУРГ – БРЮКСЕЛ
Закуска. Програма в ЛЮКСЕМБУРГ: Разглеждане на паметника Гелде Фра, Катедралата Нотр Дам, старото Кметство, панорама към Двореца на Великия Херцог. По желание разходка с туристическо влакче в долината на реките Алзет и Петрюс, покрай Казематите. 15.00 часа отпътуване за Брюксел с кратка спирка на хълма Ватерло, известен с разгрома на армията на Наполеон. Вечерта пристигане в Брюксел. Настаняване в хотел. Нощувка.
4-ти ден -БРЮКСЕЛ
Закуска. Възможност за самостоятелно посещение на Атомиума и открития музей Миниевропа. Туристическа програма на централния площад Гранд Платц – най красивият площад в Европа, който е ограден от къщата на краля, старото кметство, сградите на гилдиите , цветният килим/ фестивал на цветята, който се провежда на всеки две години/, Манекен Пис – пишкащото момченце, Катедралата Св. Михаил, Сградата на Борсата и възможност да посетим кралския дворец. Нощувка в Брюксел.
5-ти ден – БРЮЖ -АНТВЕРПЕН – РОТЕРДАМ
Закуска. Отпътуване за Брюж 3 часова програма в Брюж: Кметството, Базиликата на Свещената кръв (тук, пренесени от Йерусалим, се съхраняват капки от Христовата кръв), Катедралата Св. Богородица с Мадоната на Микеланджело и др . Двучасова програма в Антверпен – крепостта Хет стен, Кметството, Паметника на Силвиус Брабо, къщите на Гилдиите, най-голямата Катедрала в Белгия с 4 платна на Рубенс. Късно вечерта пристигане в Ротердам. Настаняване в хотел. Нощувка в района на Ротердам.

6-ти ден – ДЕЛФТ–ХАГА
Закуска. В 8,30 ч. Отпътуване за Хага. Посещение на открития музей на миниатюрите Мадюродам. Програма в Хага: района около Биненхоф – Парламента, Маурицхаус с платна от фламандската школа, Работния дворец на Кралицата – Нордайнде, Пасажа, Квартала с посолствата, Курхаус и др. Престой в гр. Делфт за разглеждане на много красивия му площад. Нощувка в района на Ротердам.
7-ми ден – АМСТЕРДАМ – МОНИКЕНДАМ – ВОЛЕНДАМ – ЗАНСЕ СХАНС
Ранна закуска и отпътуване преди трафика за Амстердам. Преди обяд свобоно време в Амстердам или полудневна екскурзия до Моникендам, Волендам и Зансе Сханс с включена входна такса общо 45 евро. Следобяд програма в Амстердам. Разглеждане на централния площад Дам с Кралския дворец, Новата църква, музея на Мадам Тюсо и Мемориалът на падналите за свободата на Холандия, квартала на Червените фенери. Привечер възможност за едночасова разходка с корабче по каналите. Свободно време в района на Пазара на цветята или площад Рембранд. Късно вечерта връщане в Ротердам. Нощувка.
8-ти ден- РОТЕРДАМ – КОБЛЕНЦ
Закуска.Програма в Ротердам. Панорамна обиколка – Кметството, Мостовете над р. Маас – Еразмусбрук и Вилембрук, Кулата Еуромаст/без спирка/. Пешеходна разходка в централната част от Кметството, Църквата Св. Лаврентий, Кубичните къщи и Старото пристанище.
Ранния следобед отпътуване за Кобленц. Настаняване в хотел. Нощувка.
9-ти ден – КОБЛЕНЦ – долината на Среден РЕЙН – ЛИНЦ
Закуска. Кратък престой в Кобленц – Дойчес Ек /”немският ъгъл”/ – където р. Мозел се влива в р. Рейн. Панорамна обиколка с автобус на Среден Рейн от Кобленц до Бинген с прословутите замъци по р. Рейн, датиращи от 12 век, когато Рейн е бил търговски път и живописните градчета покрай реката, с възможност да видите атрактивните лозови масиви от сорта “Ризлинг”. Спирка пред скалата на Лорелай /сирената, която примамвала мъжете със своите песни и красота към тяхната гибел/, с възможност за закупуване на сувенири и обяд /традиционен немски джолан, с чаша местно вино/. Обиколката продължава до Тюбинген. Отпътуване и късно вечерта пристигане в Линц. Настаняване в хотел. Нощувка.
10-ти ден – ВИЕНА – БУДАПЕЩА
Закуска. Отпътуване за Виена – един от най-романтичните градове в Европа по поречието на Дунав. Панорамна обиколка на „Дунавската перла” с местен екскурзовод на български език – увеселителният парк Пратер с прочутото Виенско колело – символът на Виена, цветната къща на Хундертвасер, обиколка на Ринга, дворците Белведере и Ховбург, Колоната на чумата, катедралата ”Св. Стефан” – най – голямата и прочута катедрала в Европа, лятната императорска резиденция – двореца ”Шойнбрун” /панорамно/. Свободно време и отпътуване за Будапеща. Настаняване в хотел. Нощувка.
11-ти ден – БУДАПЕЩА
Закуска. Кратка панорамна обиколка на Будапеща включваща Площада на героите – един от най-забележителните площади в унгарската столица, разположен в Пеща, в края на Андраши Авеню, Националната галерия, величествената и изключително красива сграда на Парламента, хълма Замъка с Рибарските кули, откъдето се открива незабравима гледка към Парламента, мостовете над Дунав и голяма част от града. Отпътуване за завоя на Дунава към Сентердре – малко ренесансово селище в бароков стил, известно с Музея на марципана и Естергом, старата столица на Унгария. Доплащане 20 евро. В ранния следобед отпътуване за България.
12-ти ден – Рано сутринта пристигане в България.

В цената,калкулирана при 40 души, са включени:
– обявените 10 нощувки + закуски /1-в района на Залцбург,1-в Люксембург, 2-в района на Брюксел, 3 в – Ротердам,1-в Кобленц,1-в Сатледт/Линц,1-в Будапеща,
– транспорт с автобус по маршрута
– екскурзоводско обслужване по маршрута

В цената не са включени:
– входните такси на посещаваните обекти и корабчета по маршрута
– полудневна екскурзия до Моникендам, Волендам и Сансе Сханс с екскурзовод– 45,00 евро
– обиколка с местен екскурзовод във Виена – 10,00 евро/човек
– разходи от личен характер

Необходими документи:
– валиден задграничен паспорт или валидна лична карта – копие;
– за лица под 18 г. нотариално заверена родителска декларация /копие и оригинал/;
– здравна карта за престой в чужбина;
– точен адрес и телефон за връзка
Посещаваните страни са без специфични санитаро-хигиенни и митнически изисквания спрямо българските граждани.

Краен срок за анулиране на пътуването, при несъбран брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване.

Програмата е примерна, фирмата запазва правото си на актуализация

Close Menu