До Коста Брава през Октомври! 7 нощувки със закуски и вечери, плюс самолетен транспорт и панорамна обиколка на Барселона

ДАТА:04.10.2018г.
Цена: 865.00 лв.
1 ден- Полет от София до Барселона в 15,55ч. с АК “Ryanair”. Посрещане на групата на летището в Барселона. Трансфер с автобус до Коста Брава / Калела/ с кратка панорамна обиколка на Барселона – “Саграда Фамилия“, Площад Испания, Площад Каталуня, Паметника на Колумб и др. Коста Брава е част от областта Каталуния. Обхваща района по крайбрежието на Средиземно море на север от Барселона. Настаняване в хотел Olympic 3*. Вечеря. Нощувка.
2 ден-Закуска. Свободно време за плаж и развлечения в курорта. Вечеря. Нощувка.
3 ден – Закуска. Свободно време или еднодневна екскурзия до манастира Монсерат и Магическите фонтани. Вечеря. Нощувка.
4 ден- Закуска. Свободно време или еднодневна екскурзия до Барселона с водач на български език – Катедралата „Саграда Фамилия” и парка Гюел. Спирка при стадиона на ФК Барселона – “Ноу Камп”, площад Испания, паметника на Колумб, Аквариума. Пешеходна разходка по площад Каталуня, улицата на артистите Рамбла, Готическия квартал и др. /входните такси на посещаваните обекти не са включени в цената на екскурзията/. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
5 ден- Закуска. Свободно време и обяд или еднодневна екскурзия до Княжество Андора – малка страна в Югозападна Европа, разположена между Франция и Испания в източната част на Перинеите. Андора е зона за безмитна търговия, поради което много туристи идват тук, за да се разходят по магазините и да направят своите покупки. Туристическа програма и разходка в столицата Андора ла Вела. Връщане в Коста Брава. Вечеря. Нощувка.
6 ден- Закуска. Свободно време или полудневна екскурзия Светът на Дали и Хирона. Вечеря. Нощувка.
7 ден- Закуска. Свободно време за плаж и развлечения. Вечеря. Нощувка.
8 ден- Закуска. По обяд освобождаване на стаите. Отпътуване за Барселона. Свободно време в града. Следобяд трансфер до летището и полет в 18,30ч. до София.

В ЦЕНАТА,калкулирана при 40 туриста СА ВКЛЮЧЕНИ:
– Самолетен билет София – Барселона – София с авиокомпания “Ryanair” и кабинен багаж до 10кг.
– Трансфер летище – хотел – летище
– Панорамна обиколка на Барселона
– 7 нощувки със закуски и вечери в Калела в хотел Olympic 3*
– Пътни, гранични, градски такси и летищни такси
– Водач – представител на фирмата туроператор
– Медицинска застраховка

В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:
– Еднодневна екскурзия до Барселона – 20,00 евро
– Еднодневна екскурзия до Княжество Андора – 45,00 евро
– Еднодневна екскурзия Монсерат и Магическите фонтани – 45 евро
– Полудневна екскурзия Светът на Дали и Хирона – 45 евро
– Входни такси на посещаваните обекти
– Курортна такса – 1,5 евро на ден на човек
– Допълнителна медицинска застраховка за над 65г. – 15 лв.
– Застраховка Отмяна на пътуване – 3%

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: валидна лична карта; за лица под 18 г. – нотариално заверена родителска декларация, даваща право на детето да пътува зад Посещаваните страни са без строго специфични санитаро – хигиенни и митнически изисквания спрямо българските граждани. Записването става с внесен депозит 50% от сумата и доплащане мин. 30 дни преди датата на полета.Краен срок за анулиране на пътуването от страна на агенцията, при несъбран брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване.
Програмата е предварителна, фирмата запазва правото си на актуализация в дни и часове, при независещи от нея обстоятелства.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

Монсерат и Пеещите фонтани: Отпътуване за планинския масив Монтсерат, който се намира на около 30 км северозападно от Барселона.Своеобразната красота на планината Монтсерат, нейните многобройни скалисти върхове са послужили като източник на вдъхновение за много художници, музиканти и поети. Планината Монтсерат се приема за свещена и е място за поклонение, свързано с множество легенди и с бенедиктския манастирски комплекс, разположен в невероятно красивата местност. В базиликата на манастира се съхранява чудодейната черна мадона – покровителка на Каталуния. Съществува поверие че, докосвайки мадонатa, ще бъде изпълнено съкровенното ви желание, отправено към нея. След престой от около 2 часа ще се отправим към площад „Испания” в Барселона, за да присъстваме на невероятния спектакъл от музика, вода и светлина, който ще ни представят магическите фонтани на Барселона.

Музея на Дали във Фигерас и Жирона: Отпътуване за Жирона – старинен град с неповторима красота и средновековна атмосфера, столица на една от четирите провинции на Каталуния носеща същото име. По време на разходката по тесните старинни улички на града ще видите: Храмът „Свети Феликс”, арабската баня от 12 век, древната готическа катедрала „Света Мария”, построена върху основите на стара арабска джамия и известна с най-широкия готически кораб в света и еврейския квартал. Река Оняр допълва живописния вид на града, известен като жиронската Флоренция. Отпътуване за Фигерес, където ще посетите театъра-музей на прочутия испански художник Салвадор Дали. Открит през 1974г., той е рожба на изключителното въображение и гений на художника.

*За туристи, които са записани на целодневни екскурзии, обядът ще бъде приготвян в пакети.

Close Menu