ЦЯЛА ИТАЛИЯ

ЦЯЛА ИТАЛИЯ

САН – МАРИНО – ФЛОРЕНЦИЯ – РИМ – ВАТИКАНА –
СОРЕНТО – о-в КАПРИ – НЕАПОЛ – АМАЛФИ – ПОЗИТАНО – РАВЕЛО – ГАЛИПОЛИ – ПЕСКОЛЮЗЕ – САНТА МАРИЯ ДИ ЛЕУКА – ПОМПЕЙ
Дата – 12.10.2018г. Цени – 865,00 лв.-автобус
/събота/ 945,00 лв.-самолет
1 ДЕН – Отпътуване от вашия град по маршрут ГКПП Калотина – Ниш – Белград – Загреб – Любляна. Нощувка в Загреб.
2 ДЕН – Закуска. Отпътуване за Сан Марино, рано следобяд пристигане в най-старата и най-малка република в света. Пешеходна обиколка – Крепостните стени, площад „Либерта”, Правителствения дворец, Катедралата „Сан Марино” и др. Привечер пристигане в Болоня. Посрещане на летището, пътуващите с самолет.Настаняване в хотел. Нощувка.
3 ДЕН – Закуска. Отпътуване за Флоренция. Програма във Флоренция с местен екскурзовод /2 часа/ – пешеходен тур от катедралата “Санта Кроче”- пантеона на Италия, къщата на Данте, пиаца дел Дуомо, катедралата “Санта Мария дел Фиоре” с Купола на Брунелеши и Кулата на Джото, пиаца деи Синьори и др. Следобяд отпътуване за Рим . Привечер пристигане. Настаняване в хотел. Нощувка в района на Рим.
4 ДЕН – Закуска. Туристическа програма в Рим – комбинирана панорамна обиколка на града с автобус и пеша – Колизеума, Римския форум, Капитолийския хълм, площад „Венеция”, площад „Навона”, Пантеона, фонтана „Ди Треви”, църквата „Сан Клементе” с гроба на Св. Кирил Философ. Свободно време в района на площад „Испания”. Нощувка в района на Рим.
5 ДЕН – Закуска. Посещение на Ватикана – Площад “Свети Петър”, базиликата “Свети Петър”, музеите на Ватикана /необходима е предварителна резервация и заплащане при записване/. Следобяд отпътуване. Привечер пристигане в района на Соренто. Настаняване в хотел. Нощувка в района на Соренто.
6 ДЕН – Закуска. Свободно време или целодневна екскурзия: предиобяд о-в Капри – с корабче, а до сърцето, центъра на Капри се стига със зъбчата железница. Пешеходна разходка, по желание изкачване до Вила Йовис – дворец на Тиберий, следобяд Неапол – разглеждане на историческия център: Кастел Нуово, Палацо Реале, театъра ”Сан Карло”, площада на Кметството, църквата ”Сан Франческо ди Паола”, галерията ”Умберто I” и др. Връщане в хотела. Нощувка.
7 ДЕН – Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия по „Крайбрежието на Амалфи“ – Позитано, Амалфи и Равело /срещу доплащане/. Екскурзията започва със спускане по живописното крайбрежие, спирка на панорамна тераса с изглед към Позитано. Посещение на Амалфи – една от трите перли на крайбрежието, разположена на северния бряг на Салернския залив. Отпътуване към Равело – градът на музиката и на Вагнер. Връщане в хотел. Нощувка.
8 ДЕН -Закуска. Целодневна екскурзия „Токът на ботуша“ – Галиполи, Песколюзе, Санта Мария ди Леука – пешеходна разходка в историческия център на Галиполи. Градът поразително напомня на Несебър със своя модерен град, който е свързан със запазената стара част чрез мост. Основан от месапите и развивал се като военно средище и търговско пристанище по време на Римската империя и Средновековието, Галиполи постига своя икономически разцвет през 16 в., когато става най-големият пазар за зехтин в Средиземноморието. Все още могат да се видят подземните преси за извличане на маслиново масло, което преди откриването на петрола се е ползвало като гориво. Именно на това „злато“ Галиполи дължи бурното си развитие в миналото. Днес на интерес се радва византийската крепост от 13 в., която е преустройвана от арагонците, за да придобие днешния си вид. Един от най-загадъчните обекти в града е Гръцкият фонтан, смятан някога за най-стария в Италия, с неизяснена датировка и до днес. Престой в курорта Песколюзе –

най-неустоимото кътче от Пулия, наричано „Малдивите на Саленто“ заради 8-километровия си плаж. Прозвището му съвсем основателно препраща съзнанието към тюркоазените води и искрящите фини пясъци на екзотичните ширини. Със залеза на слънцето приливът обгръща обширния плаж и над водата остават само върховете на дюните, които приличат на разпръснати пясъчни острови. Върху дюните е запазена естествената растителност от акация и водна лилия.Посещение на светилището на Финибус Тера в Санта Мария ди Леука, известно като „Светилище на края на света“. Любопитно е, че на другия край на Стария свят – на северозападния край на Британия, съществува светилище със същото име. Връщане в хотела. Нощувка.
9 ДЕН – Закуска. Преди обяд програма в Помпей – възкръснал град в подножието на вулкана Везувий, с разглеждане на Римския форум, домовете на помпейските благородници, ”къщите на любовта” и др. Вечерта качване на ферибот за Игуменица./ По обяд трансфер до летище и полет до София/. След обяд отпътуване за Бари/Бриндизи. Вечерта отпътуване с ферибот за Гърция – Игуменица. Нощувка на ферибота/по желание доплащане за кабини 4-ни, 3-ни или 2-ни/.
10 ДЕН – Сутринта пристигане в Игуменица. Отпътуване за България и късно следобяд пристигане в вашия град.

В цената, калкулирана при 40 туристи са включени: транспорт с автобус 3 *, обявените 8/7 нощувки – 1 нощувка района на Хърватска/само автобусен вариант/ в хотел 3*, 1 нощувка със закуска в Болоня в хотел 3*, 2 нощувки + закуски в района на Рим в хотел 3*, 4 нощувки със закуски в Соренто в хотел 3*, фериботен/самолетен билет/ София – Болоня ; Неапол – София, с включен кабинен багаж/без определено място на ферибота/самолета, водач-представител на фирмата по време на пътуването, застраховка.

В цената не са включени:
– входните такси на посещаваните обекти и музеи по желание
– градска такса и входна такса и местен екскурзовод и слушалкии за влизане в Флоренция с туристически автобус- 30 евро/ човек/
– градска такса и входна такса и местен екскурзовод за влизане в Рим с туристически автобус – 20 евро /човек/
– Ватикански музеи – вход + местен екскурзовод + такса резервация – 40,00 евро/възрастен/, 32 евро/до 18 години/
– Корабче до о-в Капри и екскурзия до Неапол – 45,00 евро
– Допълнителни вечери от 6-8 евро/човек/
– местен екскурзовод и входна такса за Помпей – 30 евро / минимум 25 човека/
-Целодневна екскурзия „Токът на ботуша” – 50 евро /човек/.
-Целодневна екскурзия по „Крайбрежието на Амалфи“ – 40 евро /човек/, включва транспорт, екскурзоводско обслужване на български език;
-курортна такса Болоня и Соренто – 1,5 -2 евро на вечер/ човек/, Рим – 4 евро на вечер /човек/. Заплащат се на рецепция.
– настаняването на ферибота- т.нар.сектор със самолетни седалки-около 12,00 евро; четворна вътрешна каюта – около 20,00 евро/човек, тройна вътрешна каюта – 30 евро; двойна вътрешна каюта – 40 евро; Цените на каютите са ориентировъчни и подлежат на потвърждение за всяка дата. Каютите и седалките на ферибота се заявяват се и заплащат при записване.
– допълнителна медицинска застраховка.
Необходим е валиден задграничен паспорт 6 месеца след евентуалната дата на завръщане – копие, за лица под 18г. нотариално заверена родителска декларация даваща право на детето да пътува само или с единия си родител, медицинска карта за престой в чужбина, точен адрес и телефон
Записването става с внасянето на депозит – 30 % от стойността на пътуването в офисите на фирмата или при оторизиран представител – с подписване на договор, общи условия на пътуването.
Посещаваните страни са без специфични митнически и санитаро-хигиенни изисквания спрямо българските граждани. Краен срок за анулиране на пътуването, при несъбран брой туристи -7 дни преди датата на отпътуване.
ПРИ ЗАПЛАЩАНЕ НА ДЕПОЗИТ ОТ 1/3 /АВТОБУС/ И 1/2 /САМОЛЕТ/ ОТ ЦЕНАТА НА ЕКСКУРЗИЯТА ДО 15.12.2017 г. ПОЛУЧАВАТЕ ОТ ФИРМАТА БЕЗПЛАТНА ВЕЧЕРЯ ПРЕДИ ВСЯКА НОЩУВКА В ХОТЕЛ ПО ВАШАТА ПРОГРАМА.
Програмата е предварителна, фирмата запазва правото си на актуализация!

Close Menu