ИЗРАЕЛ – СВЕТИТЕ МЕСТА

ИЗРАЕЛ – СВЕТИТЕ МЕСТА

 ИЗРАЕЛ – СВЕТИТЕ МЕСТА

        

 

 

ДАТА: 08.11.2018г.                                                                       ЦЕНА: 799 лв.

                                                                                 

1 ден: София – Тел Авив – Витлеем

Отпътуване от летище София в 06.40 ч. Пристигане в Тел Авив на летище „Бен Гурион” в 09.05ч. Панорамна автобусна обиколка на Тел Авив –  икономическият и финансов център на Израел: Рамат Ган – кварталът на богатите; „Белият град“ – известен квартал в Тел Авив, обявен от ЮНЕСКО за световно архитектурно наследство с десетките си сгради в стил Баухаус, съчетаващи различни течения в модерната архитектура; площад „Дизенгоф“ – сърцето на града; площад „Ицхак Рабин“ – мястото на убийството на екс-премиера на Израел. Пешеходна  разходка в старинния квартал „Яфо известен със своето антично пристанище с над 8000-годишна история. Разходка из тесните улици на града, съчетани с артистичната атмосфера на съвременно Яфо.

Следобяд настаняване в хотел в Витлеем. Свободно време или допълнителна екскурзия– посещение на  базиликата „Рождество Христово” в Витлеем,  разглеждане на яслите, в които е бил роден Исус. Вечеря. Нощувка.

 

2 ден:   Йерусалим

Закуска. Свободно време или еднодневна екскурзия до Йерусалим Панорамна обиколка: Елеонският хълм, от който Исус се възнесъл към небесата, с панорами към стария град и златния купол на Храмовия хълм; руската църква „Мария Магдалена“; Гетсиманската градина, която е сред култовите места свързани със страстите Христови с „Църквата на всички нации“; църквата с гроба на Дева Мария в долината Кедрон; хълмът Цион – придобил символично значение за възраждането и независимостта на евреите. Пешеходна разходка в стария град на Йерусалим – гробът на цар Давид; стаята на Тайната вечеря; Арменският квартал с катедралата „Св. Якоб“ – най-големият и свещен храм за всички арменци в Израел; римското Кардо; Еврейският квартал със синагогата „Лев Харува“; Стената на плача – останала от Втория храм, който е бил най-свещеното място за всички евреи; разходка по „Виа Долороса“ – улицата, по която Исус е вървял с кръста си към Голгота; Мюсюлманският квартал със старият пазар; Християнският квартал – лутеранската протестантска църква; гръцката православна църква; организирано посещение на Божи гроб и Голгота. Получаване на поименен сертификат за хаджийство. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

 

 

 

3 ден: Мъртво море – Каср – Ал Яхуд –  Крепоста Масада

Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия до Мъртво Море, река Йордан  и Масада: Мъртво Море -най-ниската точка на Земята,  разположено на повече от 400 м под морското равнище, известно със своите лечебни качества. Възможност къпане в най-соленото море на света, чиято соленост е 16 пъти по-голяма от тази на Черно море. Посещение на Каср Ал Яхуд – мястото на кръщението на Иисус Христос на река Йордан. Следобяд програма Масада най-впечатляващата крепост в Израел. Масада е разположена върху изолирано височинно плато в Юдейската пустиня, избрана от цар Ирод за място, на което да построи свой дврец. Завладяващата й история запознава с величествения царски период и еврейската съпротива срещу римското господство. Организирано посещение на археологическия парк „Масада“ – изкачване с лифт до входа на обекта и разходка из руините на дворцовите зали със спиращи дъха гледки към Мъртво море и Йордания. Разглеждане на термите, синагогата, римския лагер и змиевидната римска пътека. Възможност за фотопауза към единствената открита сцена за оперни представления в Израел. Вечеря. Нощувка.

 

4 ден

 Ранна закуска. Трансфер до летището за полет до България. Излитане в 10.00ч.от Тел Авив, кацане в София в 12.50ч.

 

Цената включва:

 • Самолетен билет София– Тел Авив – София с АК “WIZZ Air”, с включен кабинен багаж до 10 кг.
 • летищни такси
 • Обиколка на Тел Авив и Яфо
 • Трансфери по програмата
 • 3 нощувки със закуски в хотели 3*
 • 3 вечери
 • Медицинска застраховка за периода на пътуването
 • Екскурзовод на български език

 

Цената не включва:

 • Допълнителен багаж по разценки на авиокомпанията
 • входни такси за посещаваните обекти
 • бакшиши – 3 -5 долара на турист на ден (заплащат се в Израел)
 • разходи от личен характер
 • Екскурзия до Рождество Христово – Витлеем – 15 евро на човек
 • Екскурзия до Йерусалим – 25 евро на човек
 • Екскурзия до Мъртво Море, река Йордан и Масада – 40 евро

Предоставя Ви се възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

Програмата е предварителна, фирмата запазва правото си на актуализация, при независещи от нея обстоятелства.

 

Close Menu