ЙОНИЙСКИ ОСТРОВИ

ЙОНИЙСКИ ОСТРОВИ

Йонийски острови

 

 

Янина – Парга – Лефкада – плаж Порто Кацики – Йонийски острови Антипакси – Пакси –  Итака – Кефалония – Превеза  – Никополис

5 дни / 4 нощувки

 

Дата – 30.04.2014г                                                                        Цена : 390 лева

1 Ден– Отпътуване от Варна – 00.15ч., Бургас – 02.30ч.,София  – 07.00ч. за Гърция. Преминаване на ГКПП Кулата и продължаване в посока Игуменица. Кратка спирка в селището Янина. Разходка из центъра на града, живописно разположен на бреговете на езерото Памвотис. Настаняване в хотел в района на Превеза/ о-в Лефкада. Свободно време за разходка по морския бряг. Вечеря. Нощувка.

2 Ден Закуска. Свободно време или предиобяд  полудневна екскурзия  до Парга – централният площад, крайбрежната улица с множество магазини , кафенета и ресторанти, пристанището с гледка към Йонийско море и остров Панагия, църквата „Св. Николай”, Крепостта, построена от венецианците през 13 век. Следобяд полудневна екскурзия  до Лефкада. Посещение на град Лефкада – ще имате възможност да закупите сувенири, да се разходите по тесните живописни улички изпъстрени с магазинчета или да се насладите на чаша фрапе в релаксиращата атмосфера на крайбрежните кафетерии и таверни. Посещение на най-красивия плаж Порто Кацики (избран  на 10 място по красота в света), който е достъпен само по море с възможност за къпане в кристалните води на залива. Вечеря. Нощувка.

3 Ден Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до двата малки острова Антипакси и Пакси. Отпътуване с туристическо корабче минаване покрай остров Антипакси. Легендата твърди, че Посейдон е отделил с един удар с тризъбеца си Пакси и Антипакси от южната част на остров Корфу и ги подарил на любимата си съпруга Амфитрита. По време на круиза се предвиждат спирки за гмуркане и плуване в залив, спиращ дъха с естествената си красота и тюркоазено сини води на Йонийско море. Ако времето позволява се прави и спирка за плуване при Сините пещери Камара и Ортолито. По време на цялото пътуване очите ви се докосват до невероятни скални образования и кристално чисти води. Акостиране на остров Пакси и разходка из главния му град Гейос със запазени старинни църкви, вятърни мелници, съоръжения за добив на зехтин и останки от крепостни стени. Връщане в хотела с приятни спомени от прекрасните пейзажи на тези йонийски острови. Вечеря. Нощувка.

 

4 ден – Закуска.Еднодневен круиз до трите острова Лефкада – Итака – Кефалония. Отпътуване с автобус за остров Лефкада – четвъртият по големина от седемте Йонийски острови. Бели скали, отразяващи се в кристално чиста морска вода, вероятно тази гледка е впечатлила първите заселници на острова и ги е накарала да му дадат името – Белият остров. Географски погледнато Лефкада всъщност не е остров, но през 5 в.пр. Хр. обитателите му прокопават канал, който да ги отделя от останалата част на Гърция. Спирка в едноименната столица на острова за разходка по главната улица с многобройни магазинчета и кафенета.

 

 

 

 

 

 

Отпътуване за другия известен и живописен курорт Нидри. Оттам с корабче се продължава за остров Кефалония – най – големият от групата на Йонийските острови. Най – вероятно е наречен така от името на красивия бог Цефал, един от синовете на бог Хермес и нимфата Херса. Това е остров с красиви пейзажи и чисто бели пясъчни плажове, станал още по – известен с филма Мандолината на капитан Корели. Акостиране на пристанището Фискардо и свободно време за разходка и за обяд на местни деликатеси в таверните по брега. Отпътуване за остров Итака. Легендата разказва, че Итака е получил името си от първия заселник Итакус, един от синовете на бога на морето Посейдон, но най – вече е известен като родното място на хитроумния Одисей, който след цели 10 години лутане в Средиземно море, успява да се пребори с волята на Боговете и да се добере до дома си. Кратка спирка в селището Вату, за да се насладите на традиционни специалитети и да се потопите във времето на древните елини. След това круизът продължава към малките сателитни островчета Меганиси и Скорпиос. Кратка спирка в залива на остров Меганиси за фотопауза и за да бъде разказана историята за втората по големина пещера в Гърция Папаниколис, използвана като скривалище на подводница по време на Втората световна война и продължаване за следващи запечатващи гледки и снимки към остров Скорпиос, необитаем остров, превърнат в малък частен рай от гръцкия корабен магнат Аристотелис Онасис, на който той се венчава със съпругата си Жаклин Кенеди. Но тук има и малък плаж, който носи името на Мария Калас и който напомня за предишната му бурна връзка с оперната примадона. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

5 ден -Закуска. Предиобяд свободно време или допълнителна екскурзия  Превеза и Никополис. Град Превеза е областен град, разположен на нос Актиум и основан от войските на цар Симеон I през 10 век. Град Никополис е основан от римският император Октавиан Август  след победата му над Марк Антоний и Клеопатра.  По обяд отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта, Бургас и Варна  сутринта на следващия ден.

 

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 

 • 4 нощувки със закуски и вечери в хотел  3* в района на Превеза / о-в Лефкада;
 • Транспорт с комфортен автобус
 • Водач – представител на фирмата
 • Пътни и гранични такси и застраховка за периода на пътуването

 

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 

 • Доплащане за единична стая -50 евро
 • Курортна такса – 1,5 евро на ден/ човек
 • Круиз до Итака, Кефалония, Меганиси, Скорпиос….. – 25 евро
 • Полудневна екскурзия до Парга – 10 евро
 • Полудневна екскурзия до Лефкада – 15 евро
 • Целодневна екскурзия до Антипакси и Пакси – 20 евро
 • Полудневна екскурзия до Превеза и Никополис / с включена входна такса/ – 17 евро
 • Входните такси за посещаваните туристически обекти

 

 

*Всички допълнителни мероприятия се осъществяват при минимум 25 записани туриста

Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт – копие от документа се предоставя в офиса на фирмата при депозитната вноска, за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители Забележка: Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 40 плащащи пълната такса. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи. Срок за уведомяване на туристите за не постигнат минимум – 7 дни преди датата на заявяване. Няма специфични медицински и санитарни изисквания.

Програмата е предварителна, фирмата запазва правото си на актуализация

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Close Menu