КРАСИВИТЕ ИТАЛИАНСКИ ЕЗЕРА
КРАСИВИТЕ ИТАЛИАНСКИ ЕЗЕРА

КРАСИВИТЕ ИТАЛИАНСКИ ЕЗЕРА

ЛЮБЛЯНА/ ПОСТОЙНА – ЛАГО ДИ ГАРДА – СИРМИОНЕ – ЛАГО ДИ КОМО – ЛАГО МАДЖОРЕ – БОРОМЕОВИ ОСТРОВИ – МИЛАНО – ВЕНЕЦИЯ – МУРАНО – БУРАНО – ЗАГРЕБ
Дати –29.03.2018 г.- 775 лв.
15.03.2018 г. – 695 лв.
1 Ден-Отпътуване от вашия град през Сърбия и Хърватска. Късно вечерта пристигане в района на Загреб. Нощувка.
2 Ден-Закуска. Разглеждане на столицата на Словения – Любляна – централната част на града, катедралата “Св. Николай”, Тримостието, Националната галерия, градския пазар. По желание изкачване с панорамен асансьор до Замъка на Любляна, датиращ от 12 век /днес музей/, с неповторима панорама към града или посещение на едно от природните богатства на Словения – пещерата Постойна. Представлява карстова пещерна система с дължина 27 км. и предлага най-дългия туристически пещерен маршрут в света. В Постойна живее ендемитът пещерен протей (или още човешка рибка), който е най-голямото пещерно земноводно в света. Двучасов престой за разглеждане. Вечерта пристигане в района на Верона. Нощувка.
3 Ден-Закуска. Разходка по бреговете на езерото Гарда – най-голямото езеро в Италия и една от най-магнетичните водни картини. Разглеждане на светската столица на езерото – градчето Сирмионе, разположен на върха на полуостров, който се простира върху тънка ивица земя навътре в езерото. Това прекрасно градче е най-престижният курорт на езерото, къщите му са скупчени около историческата крепост Рока Скалиджера – 13 век. Възможност за разходка с корабче по езерото Гарда. Разходка из Гарда – елегантно и слънчево градче, кръстник на езерото и Бардолино – китно селце, известно с реномираното вино от областта. Следобяд отпътуване. Вечерта пристигане в района на Милано или Бергамо. Нощувка.
4 Ден-Закуска. Еднодневна екскурзия до езерото Лаго ди Комо – третото по големина в Италия и едно от най-дълбоките езера на територията на Стария континент. Посещение на град Комо, дал името на едно от най-живописните италиански езера. Езерото Комо е с форма на обърната латинска буква „Y”. Двете страни на буквата „Y” са Леко и Комо, а при мястото където се сливат се намира очарователният Беладжо. Пешеходна разходка из централната част на града Комо – площад Пиаца дел Дуомо, катедралата Санта Мария Маджоре (отвън), Кметството. Възможност с ферибот или комета, прекосявайки езерото да се достигне до Беладжо – съкровището на езерото и едно от най – романтичните и красиви италиански градчета, където може да се посетят градините на Вила Мелци. Разходка из тесните калдъръмени улички и разкошни вили на знатни особи. По възмовност изкачване с фуникуляр до Брунате, откъдето се открива прекрасна гледка към езерото, и където се намират вила „Белависта”, в която е починал Пенчо Славейков. Разглеждане на Тремедзо – градчето с най-красиво разположение на Лаго ди Комо и посещение на Вила Карлота – дворец от 18 век с италиански градини, спускащи се стъпаловидно към брега на езерото. Връщане в хотела. Нощувка.
5 Ден-Закуска. Еднодневна екскурзия до езерото Лаго Маджоре – живописно езеро, разположено на границата между Североизточна Италия и Южна Швейцария.Разходка с корабче до Боромеовите острови – Изола Мадре с ренесансовата си вила, потънала в цветя сред великолепен парк; Изола Бела, приютяващ един от най-известните дворци в Италия и Изола деи Пескатори – живописно рибарско селище. Следобяд разходка из Стреза, перлата на Лаго Маджоре. Връщане в хотела. Нощувка.
6 Ден-Закуска. Туристическа програма в Милано – разглеждане на Миланската Ла Скала, прочутата Катедрала, пасажа Виктор Емануил, улица Данте и др. Рано следобяд отпътуване. Вечерта пристигане в Лидо ди Йезоло. Настаняване в хотел. Нощувка.
7 Ден-Закуска. Еднодневна екскурзия до Венеция и островите Мурано и Бурано. Отпътуване с корабче от Пунта Сабиони за островите Мурано и Бурано, разположени във венецианската лагуна. Мурано, известен с ателиетата за художествено стъкло и Бурано, островът на дантелите. След това екскурзията продължава с разходка и потапяне в атмосферата на средновековна Венеция. Пешеходна разходка из историческата част – площад Сан Марко с едноименната Базилика, където се пазят мощите на Св. Марко – покровител на града,
Двореца на дожите (отвън), Моста на въздишките, Камбанарията, Часовниковата кула, старинните тесни улички с пъстри сувенирни магазинчета до покрития мост Риалто с колоритния пазар и Канале Гранде. Следобяд отпътуване за Загреб. Настаняване в хотел. Нощувка.
8 Ден-Закуска. Отпътуване за България скратка спирка в Загреб. Вечерта пристигане в България/София и продължаване за Варна.

В цената, калкулирана при 40 туристи са включени: Транспорт с автобус 3*, обявените 7 нощувки + 7 закуски в двойни стаи в хотели 2/3*- 2 нощувки в района на Загреб, 1 нощувка в района на Верона, 3 нощувки в района на Бергамо/ Милано, 1 нощувка в Лидо ди Йезоло; водач-представител на фирмата по време на пътуването, застраховка.

В цената не са включени: Еднодневна екскурзия до езерата Лаго ди Комо и Лаго Маджоре по 20 евро. Екскурзия до островите Бурано, Мурано и Венеция – 30 евро. Таксите на посещаваните обекти и корабчетата по програмата, допълнителна медицинска застраховка за над 65 години.

Необходим е валиден задграничен паспорт или валидна лична карта; за лица под 18г., нотариално заверена родителска декларация даваща право на детето да пътува само или с единия си родител, медицинска карта за престой в чужбина, точен адрес и телефон.
Записването става с внасянето на депозит – 30 % от стойността на пътуването в офисите на фирмата или при оторизиран представител – с подписване на договор, общи условия на пътуването. Посещаваните страни са без специфични митнически и санитаро-хигиенни изисквания, спрямо българските граждани.
Краен срок за анулиране на пътуването, при несъбран брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване.
Програмата е предварителна фирмата запазва правото си на актуализация.

Close Menu