ОСТРОВ КОРФУ – РАЯ НА ЗЕМЯТА

ОСТРОВ КОРФУ – РАЯ НА ЗЕМЯТА

Дати: 27.04.2018 и 03.05. 2018г Цена: 299,00 лв.
1 ден-Отпътуване от вашия град по маршрут– Кулата – Солун – Янина – Игуменица. Слеобед пристигане в Игуменица и отпътуване с ферибот за о–в Корфу /1ч. 45 мин./. Остров Корфу е вторият по големина Йонийски остров. Бреговете му се мият от три морета – Йонийско, Адриатическо и Средиземно. Като всеки гръцки острови и този и свързан с множество митове и легенди. На гръцки е познат с името Керкира. Легендите разказват как богът на морето Посейдон се влюбил в нимфата Керкира, отвлякъл я и я довел на безименния остров, който от тогава носи нейното име. Настаняване в хотел 3* на острова. Вечеря. Нощувка.
2 ден- Закуска. Обзорна екскурзия на град Керкира: един от най-красивите и елегантни гръцки градове. Това не е случайно, като се има предвид продължителната хегемония на сицилианци, венецианци, французи и англичани на острова. От онези дни градът е съхранил елегантните си постройки, разкошни имения и дворци, както и парковете, засадени с цветя по френски образец. Посещение на двореца „Ахилион“, свързан с личността на императрица Елизабет Сиси. Разглеждане на полуостров Канони, с гледка към т.нар. Миши остров, Старият град (Палаиополи), площад Еспланде, аркадите Листон, Старата и Новата венециански крепости, църквата Свети Спиридон. По желание разходка с корабчето “Калипсо стар”, което ви предлага едно екзотично едночасово пътуване със специално конструирано корабче, чието прозрачно дъно ви позволява да изследвате и да се насладите на вълнуващия и завладяващ свят на морското дъно. С голямото си разнообразие и красота, подводния свят ще ви удиви. Като допълнение, двата морски тюлена – Симба и Анна ще ви изпълнят уникално подводно шоу, по време на кратката ви почивка на остров Видо. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
3 ден- Закуска. Екскурзия до Палеокастрица – един от най-оживените и красиви курорти на острова, за който легендата разказва, че на негово място се намирал древния град Алкинос и двореца на крал Алкинос. На този бряг бродил Одисей, запленен от приказния остров. Посещение на прочутия византийски манастир „Палеокастрица” – великолепен пример за гръцка религиозна архитектура. Според легендата Богородица спасила светата обител и местните жители от нашествието на пирати, като вкаменила кораба им. Ще ви впечатлят няколко невероятни плажа с кристално чиста вода, сгушени по бреговата линия или разпръснати в маслинови, лимонени и кипарисови градини. Пейзажът комбинира синьо-зелени води и живописни заливи и е само малка част от гледките, които ще ви завладеят. По желание и при възможност разходка с лодка около скалистото крайбрежие и пещерите на Палеокастрица. По пътя посещение на гр.Сидари и прочутия канал на любовта.Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 ден-Закуска. Сутринта отпътуване. Рано следобяд пристигане на Скалните манастири на Метеора – посещение на най-големият манастир – Великия Метеор. Спирка във фабрика за икони в подножието на Метеорите. Вечерта пристигане в курортния град Паралия Катерини. Вечеря. Нощувка.
5 ден закуска. Отпътуване за България. По пътя – кратка спирка в Солун – Бялата кула, паметника на Ал. Македонски, Ротондата, катедралата ”Свети Димитър”, арката на Галерий, площад Аристотел. Вечерта пристигане в България, Айтос.

ЦЕНАТА, калкулирана при 40 плащащи туриста, ВКЛЮЧВА: транспорт с лицензиран автобус 3*, 3 нощувки със закуски и вечери в хотел 3* на остров Корфу, 1 нощувка с закуска и вечеря в хотел 3 * в Паралия Катерини/ настаняване в двойни и тройни стаи, водач от агенцията, фериботен билет, застраховка

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
• Обзорна обиколка на Корфу с посещение и входна такса на двореца Ахилион – 15,00 евро възрастен /по желание ползването на слушалки за двореца – доплащане – 3,00 евро/, 12,00 евро за дете до 11.99г;
• Екскурзия до Палеокастрица и Сидари – 15,00 евро възрастен, 10,00 евро за дете до 11.99г;
• при подходящо време разходка с лодка в Палеократица – 8,00 евро,
• Разходка с корабче Калипсо стар – 20 евро
• Доплащане за настаняване в единична стая – 30,00 евро.

Необходими документи: валидна лична карта или задграничен паспорт – копие от документа се предоставя в офиса на фирмата при депозитната вноска, за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители. Записване с внасяне на депозит – 30 % от стойността на пътуването и групов договор за пътуване с общи условия. Посещаваната страна е без специфични визови и санитаро-хигиенни изисквания спрямо българските граждани.

Програмата е предварителна. Фирмата запазва правото си на актуализация.

Close Menu