ОДЕСА – МОРСКАТА ПЕРЛА НА УКРАЙНА
РУСКАТА КОЛЕДА В ОДЕСА

ОДЕСА – МОРСКАТА ПЕРЛА НА УКРАЙНА

ОДЕСА – МОРСКАТА ПЕРЛА НА УКРАЙНА

Дата: 11.04.2018 г.     Цена: 220 лв.

1.ден-Отпътуване от Бургас /18:30ч. – бензиностанция ОМВ/, от Варна /20:45ч. – бензиностанция ОМВ – кв. Чайка/. /Възможност за отпътуване от София (ЦА София – 13:00ч.), от Пловдив (Автогара – 13:05ч.) и от Стара Загора (Автогара – 16:00ч.). Транзитно пътуване през територията на Румъния и Молдова.
2.ден-По обяд пристигане в Одеса – перлата на украинското Черноморие с най-прочутотото пристанище. Настаняване в хотел /при възможност и готовност на хотела/. Следобед туристическа програма с местен екскурзовод на руски език /доплащане 10 евро/ – Административният център – разположен на Приморския булевард и едно от най-красивите кътчета на града, откъдето морското пристанище се спуска знаменитата „Потьомкинска лестница“, ул. Дерибасовска, Приморския булевард, двореца на Граф Воронцов и паметника на херцог дьо Ришельо и Екатерина Велика, Националния Театър за Опера и Балет, Одеския Археологически музей. Свободно време. Нощувка.
3.ден-Закуска. По желание посещение на Одеските катакомби /доплащане 18 евро – включва транспорт, екскурзоводско обслужване на руски език и входна такса; продължителност – около 3 часа/ – представляват мрежа от подземни тунели, бункери, пещери и лабиринти. Голяма част от тях са бивши каменоломни, които възникват през първата половина на 19в. във време на бурното строителство на Одеса като източник на строителен материал. Днес дължината на Одеските катакомби се изчислява приблизително на 2,5 хиляди километра. По време на Великата Отечествена война катакомбите служили като укритие на съветските партизани.
– Следобед по желание тур „Одеса – град на различни религии” /доплащане 12 евро – включва транспорт и екскурзоводско обслужване на руски език/ – посещение и разглеждане с професионален екскурзовод на храмове и обители, представящи религията и културата на отделните народи, оставили следи в развитието на града – Арменска църква, Арабския културен център, Синагога, Гръцка църква, Католически и Лутерански храм и Катедралата на Одеса /Преображенски храм/ – най-големият православен храм в града с близо 3 вековна история.
– По желание Руска вечер в ресторант с национална кухня и музика на живо /доплащане 25 евро – включва вечеря с тристепенно меню, алкохолна и безалкохолна напитка по 1 бр./. Нощувка.
4 ден–Закуска. По желание посещение и разглеждане на Националния Одески Театър за Опера и балет и музея на театъра /доплащане 15 евро – включва входна такса и екскурзоводско облсужване/ – най-старият театър в Одеса, издигнат в необароков стил през 1887 година по проект виенските архитекти Фердинанд Фелнер и Херман Хелмер, които са проектирали сградите на театрите във Виена, Будапеща и други европейски градове. Възможност за посещение на руска баня /продължителност 2 часа – доплащане 15-25 евро в зависимост от вида на процедурите и услугите/. След обяд отпътуване за България. На другия ден рано сутринта пристигане в България.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: транспорт с комфортен автобус 3*; пътни и гранични такси, 2 нощувки със закуски в Одеса в хотел 2/3* в двойна или тройна стая; водач-представител на фирмата по време на пътуването, застраховка.

В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ: – панорамна обиколка на Одеса с местен екскурзовод – 10 евро; Руска вечер в заведение с национална кухня и музика на живо – 25 евро /включва тристепенно меню, 1 безалкохолна и 1 алкохолна напитка/; посещение на руска баня – 15 – 25 евро; тур до Одеските катакомби – 18 евро /включва транспорт, екскурзоводско обслужване на руски език и входна такса/; тур „Одеса – град на различни религии” – 12 евро; посещение на Националния Одески Театър за Опера и балет и музея на театъра – 15 евро; настаняване в единична стая – 15 евро на вечер.
* Цените се определят от фирмите-превозвачи на вътрешните линии.

Необходими документи:валиден задграничен паспорт 6 месеца след датата на завръщане, за лица под 18г. нотариално заверена родителска декларация-оригинал + 2 копия.
Посещаваната страна е без специфични санитаро-хигиенни и митнически изисквания спрямо българските граждани. Записването става с внесен депозит – 30% от стойността на пътуването в офисите на фирмата или при оторизиран представител.
Програмата е предварителна, фирмата запазва правото си на актуализация.

Close Menu