• admin
  • януари 23, 2020
  • 0 Comments

Белите нощи в Русия – Киев – Москва – Санкт Петербург – Талин – Стокхолм – Копенхаген 09.07

Белите нощи в Русия – Киев – Москва – Санкт Петербург – Талин – Стокхолм – Копенхаген 09.07

Белите нощи в Русия

РЕЗЕРВИРАЙ ТУК!

Дата:09.07. 2020г. Цена: 1660лева

1 ДЕН Белите нощи в Русия

Полет с АК „Ryanаir‘‘, София – Киев в 15:35ч. – 17:25ч. Посрещане на летището в Киев. Настаняване в хотел. Нощувка.

2 ДЕН Белите нощи в Русия

Закуска. Свободно време или предиобяд панорамна обиколка с местен екскурзовод на руски/ български език включваща: една от най – живописните улици на Киев – „Андреевский спуск”, на която се намират Андреевската църква, Дом Орлова, Контрактовия площад, Успенската църква „Богородица Пирогоща”, Гостинный двор, Киево -Магилянската академия, Речната гара. Разходка по Михайловския площад и разглеждане на Михайловски – Златоверхий манастир, паметника на княгиня Олга, паметника на Богдан Хмелницки, Софийския събор /ЮНЕСКО/, “Золотые ворота”, Националния оперен театър носещ името на известния украински поет Тарас Шевченко и неговия паметник, главния корпус на Университета. По обяд възможност за посещение с местен екскурзовод Националния Киево – Печорски архитектурен комплекс „Лавра” (ЮНЕСКО) времетраене 2,5 часа – един от най-старите пещерни манастири, посветен на Св. Богородица, разположен бреговете на р. Днепър. Комплексът заема площ от около 28 хектара, с повече от 100 архитектурни паметника. Разделен е на две части: Долна и Горна Лавра. Тук се намират нетленните мощи на редица светци и монаси. Ранния следобяд отпътуване за Чернигов. Настаняване в хотел.Нощувка.

3 ДЕН Белите нощи в Русия

Ранно отпътуване за Москва. Следобед пристигане в столицата на Русия – Москва – един от най–красивите и внушителни градове в света с население 11 милиона, а всеки ден в него нахлуват още 4 милиона, които отиват на работа. Настаняване в хотел. Нощувка.

4 ДЕН Белите нощи в Русия

Закуска. Панорамна обиколка на Москва с автобус и местен екскурзовод – Червения площад –политическият център на Руската федерация, събора на Василий Блажени, изграден през 16 век в чест на превземането на Казан от Иван Грозни, ГУМ-а – най – старият търговски дом в Русия, мавзолея на Ленин, възстановения храм на Христос Спасител – символ на възраждащата се христианска Русия, московските булеварди, Московския университет, Театралния площад. Трансфер до Третяковската галерия. Разглеждане с екскурзовод на нейната уникална колекция, създадена от мецената Павел Третяков с произведения на Васнецов, Врубел, Левитан, Репин, Шишкин и др. Свободно време. По желание разходка с корабче по р. Москва /доплащане 20 евро/. Вечеря. Нощувка.

5 ДЕН Белите нощи в Русия

Закуска. Посещение на архитектурно–исторически комплекс Кремъл (около 2,5 часа), представляващ сърцето на съвременна Русия с редица важни структури на държавната власт – Президентството, правителствени и други органи. По време на тази екскурзия ще посетите територията на Кремъл–Ивановския площад със знаменитите Цар Пушка и Цар Камбана, Успенския, Архангелския и Благовещенския събор. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

6 ДЕН Белите нощи в Русия

Закуска. Свободно време или еднодневна екскурзия до Царицино – историко-архитектурен музей с пейзажен исторически голям парк с езера и павилиони, в южната част на Москва. В централната част на парка е разположен дворцов комплекс, започнал да се строи през 1775г. като резиденция на Екатерина II в Подмосковието. Посещение на Големия дворец, разглеждане на парка (около 4 часа). Вечеря. Нощувка.

7 ДЕН Белите нощи в Русия

Закуска. По обяд трансфер до летището за полет с АК „Аерофлот‘‘. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

8 ДЕН Белите нощи в Русия

Закуска. Панорамна обиколка на Санкт Петербург с местен екскурзовод /доплащане 20 евро/: Невски проспект – най-красивият булевард на града, Дворцовият площад, Василиевския остров, Исакиевския площад, крайцер Аврора, Петропавловската крепост – исторически паметник на архитектурното и фортификационно руско изкуство от 17 до 20 век, от която води началото си градът Петербург /панорамно/. По време на обиколката ще се насладите на живописната гледка към река Нева и множеството мостове, свързващи градските острови. Пешеходна екскурзия с екскурзовод на руски език в Ермитажа /доплащане 50 евро – включва входна такса и екскурзоводско обслужване/ – грандиозен дворцов ансамбъл от 6 величествени здания вкл. Зимния и Меншиковския дворец, официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина на брега на р. Нева. В Ермитажа се съхраняват 3 милиона художествени паметника на световната култура – произведения на Леонардо да Винчи, Рафаел, Тициан, Рембранд, Рубенс, Пикасо и др. Вечеря. Нощувка.

9 ДЕН Белите нощи в Русия

Закуска. Посещение на Царское село и Екатеринински Дворец /доплащане общо 60 евро/. Разположен е в днешния град Пушкин на 25 км. от Санкт Петербург. В историята и архитектурата на двореца се отразяват архитектурни тенденции от всички епохи, които е преживял двореца, както и лични пристрастия на руските владетели. Тук се намира и Кехлибарената стая – стая, напълно облицована с кехлибарени панели със златен кант и огледала. Заради своята красота понякога е била наричана „Осмото чудо на света“. Вечеря. Нощувка.

10 ДЕН Белите нощи в Русия

Закуска. Посещение на Нижний парк и Петродворец /доплащане 70 евро – включва входна такса и екскурзоводски услуги/. Петродворец е„ прозорецът към Европа“ на Петър І., бижуто на руското изкуство, където можете да разгледате невероятният ансамбъл от множество фонтани, паркове и дворци, който е построен в началото на ХVІІІ в., за да съперничи на архитектурата и бляскавия дворцов живот на Версай и да покаже на европейските кралски фамилии, че може да се равнява с най-добрите от тях. Бившата лятна резиденция на руските царе се намира на 30 км от Санкт Петербург, на Балтийско море и заема площ от 1200 хка, с 66 фонтана и 39 позлатени статуи. Свободно време. Следобяд отпътуване за Естония. Вечерта пристигане. Настаняване в хотел в Нарва. Вечеря. Нощувка.

11 ДЕН Белите нощи в Русия

Закуска. Отпътуване за Талин. По обяд туристическа обиколка на Талин с местен екскурзовод в историческия център на града – столицата и най-голям град на Естония, разположен на южният бряг на Финският залив /доплащане 20 евро/. Град, известен със своето скандинавско излъчване и архтектура. Градът е създаден XIII век и е бил във владение на шведи, датчани, руснаци. Старият град е в списъка на Световното културно наследство на ЮНЕСКО – средновековни църкви, готически катедрали, замъци. Градската стена и отбранителните кули; величествения средновековен замък на хълма Тоомпеа с кулата „Дългия Герман“; църквата „Св.Николай“; катедралата „Св.Александър Невски“, замъкът „Орлов-Давидов“; Естонския парламент; църквата Нигулисте, където се провеждат концерти за органна музика; най-старата аптека в Европа. Следобяд отпътуване от Талин за Стокхолм с круизен кораб на Талинк лайн. Нощувка в кабини за четирима.

12 ДЕН Белите нощи в Русия

Сутринта пристигане в Стокхолм. Програма в Стокхолм с местен екскурзовод на български или руски език /доплащане 20,00 евро – остров Гамла Стан – сърцето на стария град с църквата на рицарите Сторкиркан и Кралския дворец, Кметството със “Златната зала”, която всяка година приютява бала в чест на Нобеловите лауреати и неповторима панорама от града. Следобяд отпътуване за Малмьо. Вечерта пристигане. Настаняване в Лунд. Нощувка.

13 ДЕН Белите нощи в Русия

Закуска. Трансфер до Копенхаген. Свободно време или панорамна обиколка на града с местен екскурзовод на български език /доплащане 20,00 евро/. Спирка при двореца Кристиянборг приютил Датския парламент, Националната библиотека, спирка при Mраморната катедрала и площада с двореца Амалиенборг, Кралския театър, Чърчил парк със замъка Касталет и символа на Дания – статуята на малката русалка, фонтана Гифион, посветен на “майка Дания”, централния площад с Кметството и паметника на Андерсен. По обяд трансфер до летището в Копенхаген и полет за София с АК „ Wizzair‘‘ в 21.20ч. Кацане в София в 00.45ч.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА – самолетен билет София –Киев с АК “Ryanair” и Копенхаген – София с авиокомпания „Wizzair ‘‘с включени летищни такси и малък кабинен багаж /40/30/20 см./, транспорт с автобус , обявените 12 нощувки, калкулирани на база двойни стаи и 4-ки кабини – 1 нощувка на кораба на „Талинк Лайн“– Талин – Стокхолм, 1 нощувка със закуска в Киев, 1 нощувка в района на Чернигов, 4 нощувки + 4 закуски и 4 вечери в Москва, 3 нощувки + 3 закуски и 3 вечери в Санкт Петербург, 1 нощувка със закуска и вечеря в Нарва, 1 нощувка със закуска в Лунд, водач-представител на фирмата по време на пътуването, застраховка.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
руска виза, такса съпорт и визова услуга – 180 лв. или очакваща промяна в пунктовете през които може да се преминава с безплатна електронна виза /обработка на документи за електронна руска виза и допълнителна медицинска застраховка на територията на Русия на стойност 30 000 евро – 40 лева/
голям кабинен багаж до 10 кг./55/40/20/см.– 15 евро в посока, допълнителен до 20 кг.- 40 евро в посока
доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 г. – 25 лв.
застраховка Отмяна на пътуването – 60 лева
входните такси на посещаваните обекти
туровете в програмата:
обиколка на Киев с местен екскурзовод – 20 евро
посещение с местен екскурзовод на Националния Киево-Печорски комплекс „Лавра”– 20,00 евро
обиколка на Стокхолм с местен екскурзовод – 20 евро
обиколка с местен екскурзовод в Талин – 20 евро
обиколка на Копенхаген с местен екскурзовод – 20 евро
обиколка с местен екскурзовод в Санкт Петербург – 20 евро
посещение на Ермитажа – с включена входна такса и екскурзоводско обслужване – 50 евро
посещение на Нижний Парк + Петродворец – с включена входна такса и екскурзоводско обслужване – 70 евро
посещение на Царское село + Екатериненски дворец – с включена входна такса и екскурзоводско обслужване – 60 евро
туристическа програма в Москва /включва екскурзоводски беседи, входни такси за Третяковската галерия и Кремъл и оръжейната палата/ – общо 145 евро
еднодневна екскурзия до Царицино с местен екскурзовод – 55 евро
разходка с корабче по р. Москва – 20 евро
доплащане на човек за двойни кабини Талин–Стокхолм – 35 евро на човек.

Необходими са: валиден задграничен паспорт валиден 6 месеца от датата на завръщане, виза за Русия, за лица под 18 г. нотариално заверена родителска декларация, здравна карта за престой в чужбина, точен адрес и телефон за връзка
Посещаваните страни са без строго специфични санитаро – хигиенни и митнически изисквания спрямо българските граждани. Краен срок за анулиране на пътуването, при несъбран брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване.

ПРОГРАМАТА Е ПРЕДВАРИТЕЛНА, ФИРМАТА ЗАПАЗВА ПРАВОТО СИ НА АКТУАЛИЗАЦИЯ.

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМА

Hotel Category 3*

Leave a Reply

Lost your password?

User registration is disabled for now. Contact site administrator.

or

Sign in With...

  • https://www.facebook.com/savetours.ltd/
.
.