Брюксел, Антверпен, Аугсбург, Мюнхен и Берлин на 24.10.2019

ПРОГРАМА

Програма на пътуването:

1 ден
Полет от София в 06:10 – 08:05ч за Брюксел с АК Wizzair. Посрещане на летището. Трансфер до центъра на града и туристическа програма в Брюксел-столицата на Белгия и седалище на множество международни организации. Главният площад е задължителна спирка във вашата разходка из Брюксел. Къщите на гилдиите от XVIII век заобикалят този красив площад от XIII век. Къщата MaisonduRoi и Кралската къща.Белгийският кралски музей за изящни изкуства (MuéesRoyauxdesBeaux-Arts), кралският дворец на Брюксел е официалната резиденция на краля на Белгия, Мини Европа – над 350 миниатюрни фигури на популярни забележителности в Европа, всичките в мащаб 1:25. Продължаване за Антверпен. Късно следобед кратка туристическа програма в Антверпен. Настаняване в хотел. Нощувка.

2 ден
Закуска. Свободно време или по желание (срещу доплащане) допълнителна екскурзия до Брюж и Гент. Туристическа програма в Брюж: Кметството, Базиликата на Свещената кръв (тук, пренесени от Йерусалим, се съхраняват капки от Христовата кръв), Катедралата Св. Богородица с Мадоната на Микеланджело и други. Отпътуване за Антверпен. Програма в Антверпен – крепостта Хет стен, Кметството, Паметника на Силвиус Брабо, къщите на Гилдиите, най-голямата Катедрала в Белгия с 4 платна на Рубенс. Кратка спирка в Гент. Връщане в Антверпен. Отпътуване за Ахен. Вечерта настаняване в хотел. Нощувка.

3 ден
Закуска. Панорамна обиколка на долината на р. Рейн (най-романтичното място в Германия) от Кобленц – Дойчес Ек („немският ъгъл“) – където р. Мозел се влива в р. Рейн до скалата на Лорелай (сирената, която примамвала мъжете със своите песни и красота към тяхната гибел) – Тюбинген. По стръмните брегове на р. Рейн са разположени много романтични замъци и крепости – частично или изцяло разрушени, някои от тях преобразувани днес в хотели, както и масиви от лозя, от които се добива прословутото рейнско бяло вино – марка ризлинг. Отпътуване за Аугсбург. Настаняване в хотел. Нощувка.

4 ден
Закуска. Свободно време или по желание (срещу доплащане) еднодневна екскурзия до Баварските замъци. Разглеждане на замъците Нойшванщайн и Линдерхоф, гордостта на Бавария. От паркинга на автобусите до замъка Нойшванщайн има 30 минути ходене пеша. Има възможност да се придвижите с файтони – цената в посока нагоре е 6 евро или със специален автобус – совалка, който в посока нагоре струва 3 евро. При посещение на Нойшванщайн, трябва да имате предвид, че между първия и втория етаж на замъка има 90 стъпала (стълбището е в кулата на замъка). Продължаване към Линдерхоф – единственият дворец, който Лудвиг ІІ успява да завърши приживе и е негов любим замък. Връщане в Аугсбург. Нощувка.

5 ден
Закуска. Преди обяд програма в Мюнхен. Мюнхен – разглеждане на Мариенплац, Старото и Новото кметство с пеещия часовник, Музея на играчките, Катедралата Фрауенкирхе и други. Рано следобед отпътуване за Берлин. Късно вечерта пристигане. Настаняване в хотел. Нощувка.

6 ден
Закуска. Преди обяд свободно време или по желание (срещу доплащане) полудневна екскурзия до Потсдам и посещение на двореца Сан Суси с местен екскурзовод. Дворецът, построен от Фридрих Велики през 1745г по подобие на Версай, най- финият образец на рококо архитектурата в Европа, дългата едноетажна сграда, увенчана от купол и с два кръгли павилиона отстрани, е заобиколена от поредица тераси и грижливо оформени пейзажни градини, разпрострели се на площ от близо 2кв.км. На връщане преминаване през хотела. Следобяд кратка туристическа програма в Берлин – улицата на липите и най-известните по целия свят символи на Берлин – Бранденбургската врата, Райхстагът и Монументът на победата. Нощувка.

7 ден
Рано сутринта трансфер до летище Шьонефелд. В 05:30ч трансфер до летището в Берлин и полет с АК Ryanair в 08:55ч. Пристигане на летище в София в 12:10ч.
Офертата включва:
• Самолетен билет София – Брюксел с АК Wizzair и Берлин – София с АК Ryanair, с включени летищни такси и малък кабинен багаж (40х30х20см);
• Транспорт с автобус 3*;
• 1 нощувка със закуска в хотел в района на Антверпен;
• 1 нощувка със закуска в хотел в района на Ахен;
• 2 нощувки със закуски в хотел в Аугсбург;
• 2 нощувка с 1 закуска в хотел в Берлин;
• Туристическа обиколки в Брюксел, Антверпен, Мюнхен и Берлин;
• Екскурзия по долината на р.Рейн от Кобленц до Бинген.

Офертата не включва:
• Голям кабинен багаж до 10кг (55х40х23см) – 15 евро в посока;
• Допълнителен багаж до 20кг – 50 евро в посока;
• Еднодневна екскурзия до Брюж и Гент – 40 евро;
• Еднодневна екскурзия до замъците Нойшванщайн и Линдерхоф, с включени транспорт, входна такса, аудиогид и такса предварителна резервация – 70 евро;
• Еднодневна екскурзия до Потсдам и двореца Сан Суси, с включена входна такса – 50 евро;
• Входни такси за посещаваните обекти.

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМА

Hotel Category 3*

Leave a Reply

Lost your password?

User registration is disabled for now. Contact site administrator.

or

Sign in With...

  • https://www.facebook.com/savetours.ltd/
.
.