БУДАПЕЩА- ВИЕНА- ПРАГА-ДРЕЗДЕН-БЕРЛИН/с възможност за Потсдам и Сан Суси/

БУДАПЕЩА- ВИЕНА- ПРАГА-ДРЕЗДЕН-БЕРЛИН/с възможност за Потсдам и Сан Суси/

Дати: 25.09.2018 г.                                                                     Цена:605 лв.

 1 ден-Отпътуване от България след обяд по маршрут  Варна /ул. Антим I в 14.00ч./ – Бургас /бензиностанция ОМВ    до Метро в 16.30ч./ – Стара Загора /разклона на автомагистрала Тракия в 18.30ч./ – Пловдив /Хепи до бензиностанция Шел на автомагистрала Тракия в 19.30ч./ – София / Автогара „Трафик Маркет“ в 21.30ч./ –  по маршрут Ниш – Белград – Будапеща.

 2 ден-Сутринта пристигане в Будапеща. Програма в града с местен екскурзовод (доплащане 10 евро) – около 3,5 часова комбинирана обиколка, включваща – Площада на героите, Националната галерия, Парламента, хълма Замъка с Рибарските кули и катедралата ”Св. Матияш” и др. Свободно време за разходка по търговската пешеходна улица ”Ваци”, която предлага богат избор на магазини, кафенета и заведения за хранене. По желание разходка с корабче по река Дунав. Настаняване в хотел 2/3* в след 17,00 ч. Нощувка.

3 ден- Закуска. Сутринта отпътуване за австрийската столица – Виена. Панорамна обиколка на „Дунавската перла” с местен екскурзовод на български език (доплащане 15,00 евро) включваща – цветната къща на Хундертвасер; обиколка на Ринга; дворците Белведерепостроен  по поръчка на принц Евгений Савойски, днес дом на Австрийската галерия и Хофбургофициалната резиденция на австрийския президент; Колоната на чуматапоставена от император Леополд I като благодарност към небето, чуло молитвите му за спасение от страшната чумна епидемия през 1679 г.; катедралата ”Св. Стефан”най – голямата и прочута катедрала в Европа и др. В Ранния следобед  отпътуване за чешката столица. Настаняване в хотел. Нощувка.

4 ден-Закуска.  Програма в Прага с местен екскурзовод /доплащане 15,00 евро за обиколка + слушалки/ – пешеходен тур /около 3,5 часа/ от хълма Храдчани и Пражки храд с катедралата Св. Вит през квартала Мала Страна, Карловия мост до Староместския площад с часовниковата кула Орлой и др. Свободно време. Нощувка.

5 ден-Закуска. Сутринта отпътуване за столицата на Саксония, известна като „Флоренция на Елба” – гр. Дрезден /доплащане 15 евро – включва пешеходна туристическа програма с местен екскурзовод/. По желание посещение на бароковия дворец „Цвингер”, прочут с Музея на порцелана, Оръжейния музей и една от най-богатите картинни галерии в света, известна с шедьовъра на Рафаело – „Сикстинската Мадона” /входната такса за комплекса не е включена/. Следобяд отпътуване. Вечерта отпътуване за Берлин. Настаняване в хотел. Нощувка.

6 ден-Закуска. Свободно време или туристическа екскурзия до Потсдам – град, център на провинция Бранденбург, известен с двореца „Сан Суси„, построен от Фридрих Велики по подобие на  Версай, в стил рококо. Следобяд пешеходна разходка в Берлин – улицата на липите и най-известните по целия свят символи на Берлин – Бранденбургската врата, Райхстагът и Монументът на победата. Нощувка.

7 ден-Закуска. Сутринта възможност за посещение на Островът на музеите (Museumsinsel) –  името на северната половина на остров, разположен в река Шпрее. Островът получава името си поради факта, че на него се намират едни от най – разпознаваемите и известни музеи на световно ниво. Конструиран е по време на управлението на няколко Пруски крале. Най – старият музей на острова е т.нар. Стар музей (Altes Museum). Той е завършен през 1830г. по заповед на Карл Фридрих Шинкел. Съдържа антична колекция . В миналото е наричан още кралски музей. През 1859г. е завършен Новият музей (Neues Museum), който е проектиран от Фридрих Аугуст Стюлер (ученик на Карл Фридрих Шинкел). Притежава невероятна египетска колекция, преистория и ранно историческа колекция. В него можете да видите бюст на египетската кралица Нефертити. Старата национална галерия (Alte Nationalgalerie) е завършена през 1876г. и отново е творение на  Фридрих Аугуст Стюлер. В нея има класическа, романтична колекция, импресионизъм и ранен модернизъм.Музеят Боде (Bode Museum) е завършен през 1904г. В него са изложени скулптурни колекции от късната античност и византийското изкуство.Последният музей от комплекса е завършеният през 1830г. музей Пергамон. Той съдържа исторически значими здания от Пергамон, Вавилон и др.През 1999г. Музейният комплекс е включен в списъка за историческо наследство на ЮНЕСКО. В 12.30ч. трансфер до летище Шьонефелд за полет до София с АК “Ryanair” в 16.05ч.

 

В ЦЕНАТА, калкулирана при 40 туриста, СА ВКЛЮЧЕНИ:

– самолетен билет Берлин – София с включен ръчен багаж до 10 кг. на АК “Ryanair”, транспорт с автобус 3*,- гранични и пътни такси, 5 нощувки + 5 закуски в хотели 2/3* в двойни/тройни стаи, водач по време на пътуването, медицинска застраховка за лица до 65г, над 65 г. доплащане – 5 лв.

 

В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ

– таксите на посещаваните обекти  – туристическа програма в Будапеща с местен екскурзовод – 10,00 евро;

– туристическа програма в Прага с екскурзовод на български език и слушалки – 15,00 евро;

– туристическа програма във Виена с екскурзовод на български език-15,00 евро;

– разходка с корабче по река Дунав в Будапеща- 15,00 евро;

– екскурзия до Дрезден– 15,00 евро;

– корабче по р. Вълтава с вечеря – 20,00 евро;

– допълнителна екскурзия до Потсдам и Сан Суси с включена такса и аудиогид за двореца – 40,00 евро

 

*ВСИЧКИ ДОПЪЛНИТЕЛНИ МЕРОПРИЯТИЯ СЕ ОСЪЩЕСТВЯВАТ ПРИ минимум 25 записани туриста и се заплащат от България. НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: валидна лична карта, здравна карта, за лица под 18г. – нотариално заверена родителска декларация, даваща право на детето да пътува зад граница.

 

Програмата е предварителна, фирмата запазва правото си на актуализация, при независещи от нея обстоятелства.

Close Menu