Будапеща, Москва, Санкт Петербург, Талин и Стокхолм на 21.03.2020

ПРОГРАМА

Програма на пътуването:

1 Ден
В 03:30ч сутрина отпътуване от София, Централна Автогара, за Будапеща по маршрут София – ГКПП Калотина – Ниш – Будапеща. Рано следобед пристигане в Будапеща. Свободно време или, по желание (срещу доплащане) програма в града с местен екскурзовод (около 3.5 часа) – Площада на героите, Националната галерия, Парламента, хълма Замъка с Рибарските кули и катедралата „Св. Матияш“ и други. Свободно време за разходка по търговската пешеходна улица Ваци, която предлага богат избор на магазини, кафенета и заведения за хранене. Настаняване в хотел в района на Будапеща. Нощувка.

2 Ден
Закуска пакет. Ранен трансфер до летището за полет от Будапеща до Москва в 05:55ч. Кацане в Москва в 10:30ч. Трансфер до центъра на града. Свободно време или панорамна обиколка на Москва с автобус и местен екскурзовод – Червения площад – политическият център на Руската федерация, събора на Василий Блажени, изграден през 16 век в чест на превземането на Казан от Иван Грозни, ГУМ-а – най-старият търговски дом в Русия, мавзолея на Ленин, възстановения храм на Христос Спасител – символ на възраждащата се христианска Русия, московските булеварди, Московския университет, Театралния площад. Трансфер до Третяковската галерия. Разглеждане с екскурзовод на нейната уникална колекция, създадена от мецената Павел Третяков с произведения на Васнецов, Врубел, Левитан, Репин, Шишкин и др. Свободно време. По желание разходка с корабче по р. Москва (доплащане 15 евро). Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

3 Ден
Закуска. Посещение на архитектурно-исторически комплекс Кремъл (около 2.5 часа), представляващ сърцето на съвременна Русия с редица важни структури на държавната власт – Президентството, правителствени и други органи. По време на тази екскурзия ще посетите територията на Кремъл – Ивановския площад със знаменитите Цар Пушка и Цар Камбана, Успенския, Архангелския и Благовещенския събор. Вечеря. Нощувка.

4 Ден
Ранна закуска. Отпътуване за Санкт Петербург. Късно вечерта пристигане. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

5 Ден
Закуска. Панорамна обиколка на Санкт Петербург с местен екскурзовод (доплащане 20 евро): Невски проспект – най-красивият булевард на града, Дворцовият площад, Василиевския остров, Исакиевския площад, крайцер Аврора, Петропавловската крепост – исторически паметник на архитектурното и фортификационно руско изкуство от 17 до 20 век, от която води началото си градът Петербург (панорамно). По време на обиколката ще се насладите на живописната гледка към река Нева и множеството мостове, свързващи градските острови. Пешеходна екскурзия с екскурзовод на руски език в Ермитажа (доплащане 50 евро – включва входна такса и екскурзоводско обслужване) – грандиозен дворцов ансамбъл от 6 величествени здания вкл. Зимния и Меншиковския дворец, официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина на брега на р. Нева. В Ермитажа се съхраняват 3 милиона художествени паметника на световната култура – произведения на Леонардо да Винчи, Рафаел, Тициан, Рембранд, Рубенс, Пикасо и др. Вечеря. Нощувка.

6 Ден
Закуска. Преди обяд посещение на Нижний парк и Петродворец (доплащане 70 евро – включва входна такса и екскурзоводски услуги). Петродворец е „прозорецът към Европа“ на Петър І, бижуто на руското изкуство, където можете да разгледате невероятният ансамбъл от множество фонтани, паркове и дворци, който е построен в началото на ХVІІІв, за да съперничи на архитектурата и бляскавия дворцов живот на Версай и да покаже на европейските кралски фамилии, че може да се равнява с най-добрите от тях. Бившата лятна резиденция на руските царе се намира на 30км от Санкт Петербург, на Балтийско море и заема площ от 1200хка, с 66 фонтана и 39 позлатени статуи. Следобед посещение на Царское село и Екатеринински Дворец (доплащане общо 60 евро), днешния град Пушкин на 25км от Санкт Петербург. В историята и архитектурата на двореца се отразяват архитектурни тенденции от всички епохи, които е преживял двореца, както и лични пристрастия на руските владетели. Тук се намира и Кехлибарената стая – стая, напълно облицована с кехлибарени панели със златен кант и огледала. Заради своята красота понякога е била наричана „Осмото чудо на света“. Вечеря. Нощувка.

7 Ден
Закуска пакет. В 04:00 отпътуване. По обяд пристигане в Талин. Свободно време или туристическа обиколка на Талин с местен екскурзовод в историческия център на града – столицата и най-голям град на Естония, разположен на южния бряг на Финския залив (доплащане 20 евро). Град, известен със своето скандинавско излъчване и архитектура. Градът е създаден XIII век и е бил във владение на шведи, датчани, руснаци. Старият град е в списъка на Световното културно наследство на ЮНЕСКО – средновековни църкви, готически катедрали, замъци. Градската стена и отбранителните кули; величествения средновековен замък на хълма Тоомпеа с кулата „Дългия Герман“; църквата „Св. Николай“; катедралата „Св. Александър Невски“, замъкът „Орлов-Давидов“; Естонския парламент; църквата Нигулисте, където се провеждат концерти за органна музика; най-старата аптека в Европа. Следобед отпътуване от Талин за Стокхолм с круизен кораб на Талинк лайн. Нощувка в кабини за четирима.

8 Ден
Сутринта пристигане в Стокхолм. Програма в Стокхолм с местен екскурзовод на български или руски език (доплащане 20 евро) – остров Гамла Стан – сърцето на стария град с църквата на рицарите Сторкиркан и Кралския дворец, Кметството със „Златната зала“, която всяка година приютява бала в чест на Нобеловите лауреати и неповторима панорама от града. Следобед трансфер до летището в Стокхолм, полет Стокхолм Скавста – Ниш в с авиокомпания Ryanаir в 16:50ч – 19:35ч. Трансфер с автобус до Централна Автогара София (150км).

Офертата включва:
• Самолетен билет Будапеща – Москва, Стокхолм – Ниш с АК Ryanаir, с включени летищни такси и малък кабинен багаж (40x20x25см);
• Tранспорт с автобус от София;
• 1 нощувка на кораба на „Талинк Лайн“ – Талин – Стокхолм (в 4-ки кабини);
• 1 нощувка със закуска в Будапеща;
• 2 нощувки със закуски и вечери в Москва;
• 3 нощувки със закуски и 2 вечери в Санкт Петербург;
• Медицинска застраховка за лица до 65 ненавършени години;
• Водач-представител на фирмата по време на пътуването.

Офертата не включва:
• Руска виза, такса съпорт и визова услуга – 180лв (задължително доплащане);
• Голям кабинен багаж до 10кг (55x40x23см) – 15 евро в посока, допълнителен до 20кг – 50 евро в посока;
• Доплащане за настаняване в двойни кабини на кораба Талин – Стокхолм – 35 евро;
• Туристическа програма в Будапеща – 15 евро;
• Обиколка на Стокхолм с местен екскурзовод – 20 евро;
• Обиколка на Талин с местен екскурзовод – 20 евро;
• Обиколка на Санкт Петербург с местен екскурзовод – 20 евро;
• Посещение на Ермитажа, с включена входна такса и екскурзоводско обслужване – 50 евро;
• Посещение на Нижний Парк и Петродворец, с включена входна такса и екскурзоводско обслужване – 70 евро;
• Посещение на Царское село и Екатериненски дворец, с включена входна такса и екскурзоводско обслужване – 60 евро;
• Туристическа програма в Москва (включва екскурзоводски беседи, входни такси за Третяковската галерия и Кремъл и оръжейната палата) – 145 евро;
• Разходка с корабче по р. Москва – 15 евро;
• Медицинска застраховка за лица над 65г – 25лв;
• Входни такси на посещаваните обекти;
• Застраховка „Отмяна на пътуване“ – 50лв.

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМА

Hotel Category 3*

Leave a Reply

Lost your password?

User registration is disabled for now. Contact site administrator.

or

Sign in With...

  • https://www.facebook.com/savetours.ltd/
.
.