• admin
 • февруари 26, 2020
 • 0 Comments

Великден в Кушадасъ и Мармарис 30.04.2021

Великден в Кушадасъ и Мармарис 30.04.2021

 

ДАТА –30.04.2021г.                                    ЦЕНА: 499 левa

 

 1. 1. ДЕН– Отпътуване от София в 00:30ч. /Автогара Трафик Маркет/, от Пловдив в 02:00ч. /Шел Бензиностанция Хепи/ , Стара Загора/ Хасково в 03:00ч. / разклона на АМ Тракия/, от Варна в 02.30ч. /ул. Антим I., Бургас в 04.30ч /бензиностанция ОМВ до хотел Мираж / по маршрут Чанаккале – Измир – Кушадасъ. Преминаване на пролива Дарданели с ферибот Галиболи – Лапсeки или Еджеабат – Чанаккале /пролива Дарданели разделя Егейско и Мраморно море/. Вечерта пристигане в курорта Кушадасъ – разположен на брега на Егейско море. В превод името на града означава „Птичи остров“ – малък скалист остров с формата на птича глава, разположен близо до пристанището на града. Настаняване в хотел Dabaklar 4*. Вечеря. Нощувка.
 2. ДЕНЗАКУСКА. Свободно време или полудневна екскурзия до Ефес и Дома на Дева Мария с местен лицензиран екскурзовод. Посещение на най-добре запазения античен град Ефес и разглеждане на останките. Тук можете да се възхитите на библиотеката на Целзий, римските бани и амфитеатъра с места за 40 хил. зрители, където и днес се изнасят концерти. Изкачване до къщата на Дева Мария, с трите чудотворни извора и стената на желанията. Счита се, че след Христовото разпятие, Апостол Йоан и Божията Майка напускат Йерусалим и се заселват по тези места. Дева Мария остава в този дом до края на живота си, а днес той е един от най-посещаваните туристически обекти в Егейска Турция и място за поклонничество. В 10:30ч. отпътуване. Пристигане в Мармарис в 13:30ч. Обяд. Настаняване в хотел Blue Bay 5*. Свободно време в курорта. Вечеря. Нощувка.
 3. ДЕНЗАКУСКА. Свободно време или по желание посещение на острова на Клеопатра /30.00 евро/- Пътуване до пристанището с автобус-около 30-45мин. Качване на лодка и отплаване за острова. Райско кътче с кристално чистите води на Егейско море, през които можете да гледате на три метра дълбочина и уникален пясък. Възможност за гмуркане. Обяд на лодката. Съществува легенда, според която преди две хиляди години тук се е къпала самата Клеопатра. Марк Антоний подарил на своята възлюбена този остров, но на нея не й харесвали пясъците на острова, затова императорът на Египет доставил специален пясък. Възможно е това да е само легенда, но такъв пясък има само на още едно място- в Северна Африка. Вечеря. Нощувка.
 4. 4. ДЕНЗАКУСКА. Свободно време или по желание еднодневен тур, комбинирано пътуване из залива на Мармарис и по река Далян /доплащане 30.00 евро/-тръгване от хотела в 09,00ч. Качване на една от най-големите яхти-„Орка’, побираща 350 души. Пътуване из залива на Мармарис до природния резерват-Далян около 2 часа. Възможност за гмуркане. В 12,00ч.-обяд на яхтата. Качване на по-малки лодки за 45 души. Спирка около 1 час на плажа Изтузу, където живеят костенурки от изчезващия вид Карета, с възможност за плаж. По време на пътуването с лодка по реката може да видите загубените сред крайбрежните скали гробници на ликийските крале (IV в. пр. н.е.) в гр. Каунос. Недалеч от рибарското селище Далян се намира естествен природен басейн, дъното на който е покрито с лечебна кал. Преданието твърди, че водата и калта имат необичайни свойства, които лекуват много кожни заболявания. Връщане обратно в Мармарис с яхтата-около 19,30ч. Вечеря. Нощувка.
 5. 5. ДЕНЗАКУСКА. Свободно време или по желание еднодневна екскурзия до близкия гръцки остров Родос /доплащане 50 евро/, известен в миналото с Родоския колос, стария град и улицата на Рицарите. *Пътуването се осъществява с катамаран от пристанището в Мармарис. Тръгване от хотела рано сутринта с автобус до пристанището. Пътуване с катамаран около 1,3 ч. Престой на острова. Около 16,00 часа отпътуване обратно за Мармарис. Вечеря. Нощувка.
 6. 6. ДЕН- ЗАКУСКА. Свободно време или по желание джип сафари с включен обяд /30.00 евро/-Комбинирано пътуване с джипове, спирки за плаж и къпане. Връщане в Мармарис следобяд около 16,30 часа.Вечеря. Нощувка.
 7. ДЕНЗАКУСКА. Отпътуване за Памуккале . По обяд пристигане. Настаняване в хотел Herakles“. Следобяд свободно време или туристическа програма до района на белите скали на Памуккале с местен екскурзовод /доплащане 25 евро/. Богатите на минерали солни термални води през вековете са образували бели тераси, наподобяващи памучени планини. Благодарение на минералния си състав, водата спомага за лечението на заболявания като ревматизъм, остеопороза и др. Професионален екскурзовод ще Ви разкаже интересни истории за тези места, които ще ви заинтригуват. Вечеря. Нощувка.
 8. ДЕН- ЗАКУСКА. Отпътуване за България.

 

 

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

  • транспорт с комфортен автобус 3* от и до Бургас;
  • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел Dabaklar 4* в Кушадасъ, 5 нощувки на база All Inclusive в хотел Blue Bay 5* в Мармарис и 1 нощувка със закуска и вечеря в Herakles“, Памуккале в двойни/ тройни стаи;
  • водач по време на пътуването;
  • медицинска застраховка.

 

 ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

   • Отпътуване от и до Варна и Пловдив и Стара Загора/ Хасково– 25 лева,от и до София – 35 лева;
   • Еднодневна екскурзия до Памуккале с включена входна такса и местен екскурзовод- 25 евро;
   • Еднодневна екскурзия до Ефес и Дева Мария с включена входна такса и местен екскурзовод – 40 евро;
   • острова на Клеопатра, с обяд – 30,00 евро;
   • джип-сафари, с обяд – 30,00 евро;
   • екскурзия до остров Родос – 50 евро;
   • допълнителна медицинска застраховка за над 65г. – 15 лв.

 

 

 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

– валиден задграничен паспорт поне 60 дни след датата на завръщане;

– за лица под 18 г. – нотариално заверена родителска декларация, даваща право на детето да пътува зад граница.

 

Записването става с внасянето на депозит – 30 % от стойността на екскурзията, сключването на договор и общи условия на пътуването. Посещаваната страна е без строго специфични санитаро – хигиенни и митнически изисквания спрямо българските граждани. Краен срок за анулиране на пътуването, при несъбран брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване.

 

Програмата е предварителна, фирмата запазва правото си на актуализация, при независещи от нея обстоятелства.

Leave a Reply

Lost your password?

User registration is disabled for now. Contact site administrator.

or

Sign in With...

 • https://www.facebook.com/savetours.ltd/
.
.