КИТАЙ – /ШАНХАЙ И ПЕКИН/

КИТАЙ – /ШАНХАЙ И ПЕКИН/

                        

КИТАЙ – /ШАНХАЙ И ПЕКИН/

 Дата: 12.11.2018г.                                                Цена: 2399 лв.

 

1 ДЕН -12.11.2018г.  – Полет  на Авиокомпания ‘’Аерофлот’’ в 13:10 ч. от София за Шанхай с двучасов престой на летище Шереметиево – Москва.

2 ДЕН -13.11.2018г. – Кацане в Шанхай в 09:45 ч. .Посрещане от представител на фирмата партньор.  Целодневна екскурзия в Шанхай – финансовата столица на Китай, наричан още “Париж на Изтока” или “Китайският Чикаго’’. Градът е дом на ултрамодерна съвременна архитектура, култура, изискани ресторанти и луксозни магазини. Започваме обиколката си с посещение на Храма на Нефритения Буда. Името му идва от двете статуи на Буда, изработени от цяло парче бял нефрит, ювелирни, полупрозрачни с тържествен израз на лицата, показват отличните умения на творците им. Градините Yuyuan – има много живописни дворове, декорирани с барокови алпинеуми, басейни, растения, като всички са свързани с коридори и проходи.  Фабрика за перли – запознаване и получаване на знания за сладководните перли. Телевизионната кула – символа на Шанхай, известната кула е открита през 1994г. и е висока 468 метра. Пазаруване по булевард Nanjing Road – започва от кей (the Bund) в центъра на Шанхай и продължава в западна посока. По средата му се намира Народния площад. Известен със своята оживеност и модерен стил, Копринената фабрика. Nanjing Road печели репутацията си на „Първия търговски булевард в Китай“ – най-доброто място за пазаруване, също както Пето авеню в Ню Йорк и Шанз-Елизе в Париж. Тук могат да бъдат намерени някои от традиционните за Шанхай храни и сувенири. Разходката по този булевард завършва отново на кея (the Bund).  Това е най-популярното място, от което може да се насладите на вечерната гледка към града.

Допълнителна екскурзия: По желание – акробатично шоу или  вечерна разходка с корабче по р. Хуан Пу. Следобед настаняване в хотел Kingtown Hongkou 4* или подобен. Вечеря. Нощувка.

Организират се при минимум 10 записани туриста.

3 ДЕН 14.11.2018г. ШАНХАЙ – ПЕКИН


Закуска.
Трансфер до ЖП гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Пекин в 09:00ч. Пристигане в столицата на Китай в 13:48ч. Разходка по най-известната и модерна улица на Пекин Wangfujing street – една от най – известници улици в Пекин, разположена в район Дунчън . Многобройните пешеходни зони, търговски обекти и традиционни заведения изпълват улицата, дълга над 1000 метра. По време на династия Цин, тук се построяват десетки резиденции на принцеси и аристократи. От 1903г. тя е основната търговска улица на Пекин. Настаняване в хотел Jiangxi Grand 4* или подобен. Вечеря. Нощувка

4 ДЕН -15.11.2018г. –  ПЕКИН

Закуска. Туристическа обиколка на Пекин – град с над три хилядолетна история и административен център на Китай повече от 850 години. Екскурзията включва посещение на най-големия открит площад в света – Тян ан Мън (Площад на небесното спокойствие), като на него една от важните забележителности е прочутият мавзолей на видния китайски политик Мао Дзъдун. Пешеходната разходка продължава с посещение на Забранения град, известен още като Зимния императорски дворец Гугун, откъдето почти 400 години династиите Мин и Чин са управлявали страната. Със своите 980 сгради и 9999 стаи дворецът е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство.

Допълнителна екскурзия: възможност за посещение на грандиозния шоу спектакъл „ЗЛАТНАТА МАСКА“- зашеметяваща комбинация от вода, светлина, музика и танци.

Вечеря. Нощувка. 

Организира се при минимум 10 записани туриста.

 

5 ДЕН -16.11.2018г. –  ПЕКИН
Закуска. Посещение  на „ДЖЕЙД“-  Нефритената фабрика. Посещение  на Великата китайска стена (ЮНЕСКО) в Джуонг /без кабинков лифт/- едно от чудесата на света и символ на Китай. Подобно на опашка на гигантски дракон с височина от 8 метра, тя се извива през планини, долини и гори в продължение на повече от 9000 км. Това уникално архитектурно творение, което ясно се вижда и от Космоса, безусловно свидетелства за величието на древен Китай. Великата китайска стена е символът на Китай и мъдростта на китайския народ. Направо е невероятно как китайците са успели да построят такава велика архитектура с обикновени и прости инструменти в древноста.  Спирка за кратка фотопауза в Пекинския олимпийски парк, където може да се види отвън Националния стадион „Птиче гнездо“ (във формата на птиче гнездо) и Националния плувен център „Воден куб“, където са се провели олимпийските игри през 200 г. Китайска вечеря и нощувка.

6 ДЕН -17.11.2018г. – ПЕКИН
Закуска. Освобождаване на хотела,  посещение на Храмът на небето –  даоистки комплекс от храмови сгради, разположени в южната част на Централен Пекин. Комплексът е посещаван от императорите от династия Мин и Цин за годишните церемонии с молитви към Небесата за добра реколта, фабрика за козметични продукти, свободно време за пазаруване. Посещение на Летния дворец– един от най-впечатляващите и големи дворци в света, с най-големия и най-добре поддържан парк в Китай, известен със своите градини и езера.

наречен Градините на рая  на китайските императори, разположен недалеч от столицата на Поднебесната империя., Над изкуствените реки и езерца има много богато украсени мостове в средата на 19-ти век той стават убежище на Цу Чи – вдовицата на владетеля, наричана от поданиците й „жената-дракон“. Вечеря в местен ресторант.  Вечерта  трансфер до международното  летище в Пекин.

 

7 ДЕН -18.11.2018г

В 02:05ч. на 18.11. 2018,   полет на Аерофлот  /с четиричасов престой на летище Шереметиево-Москва/. Кацане  в София в 12:10 ч.

 

В цената, калкулирана при 25 туриста са включени:

 

 • Самолетен билет СОФИЯ-ШАНХАЙ ; ПЕКИН-СОФИЯ  с  включени летищни такси, включена храна и чекиран багаж до 23 кг.
 • 4 нощувки, 4 закуски и 5 вечери по програма (1 в Шанхай, 3 в Пекин + 1 вечеря)
 • Трансфер Шанхай – Пекин с влак стрела
 • Климатизиран луксозен транспорт
 • Входни такси за музеите и обектите по програмата
 • Екскурзоводско обслужване с превод на български език по време на програмата
 • Водач – представител на фирмата

 

В цената не са включени:

 • Медицинска застраховка, сити такси, бакшиши за екскурзоводите, хотелите и ресторантите – 70 евро
 • Посещение на Акробатично шоу – 45 евро
 • Корабче по река Хуан Пу – 40 евро
 • Билет за Спектакъла „Златната маска” в Пекин с включен трансфер – 50 евро
 • Еднократна туристическа виза за Китай – 60 долара
 • Застраховка „Отмяна пътуване”-  3% от пакетната цена
 • Разходи от личен характер

 

Ваксини – няма медицински изисквания за имунизации

 

Необходими са – валиден задграничен паспорт, за лица под 18 г. нотариално заверена родителска декларация; здравна карта за престой в чужбина; точен адрес и телефон за връзка. Посещаваните страни са без строго специфични санитаро – хигиенни и митнически изисквания спрямо българските граждани. Краен срок за анулиране на пътуването, при несъбран брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване.

 

ПРОГРАМАТА Е ПРЕДВАРИТЕЛНА, ФИРМАТА ЗАПАЗВА ПРАВОТО СИ НА АКТУАЛИЗАЦИЯ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Close Menu