• admin
  • януари 30, 2020
  • 0 Comments

Екскурзия в Русия, Лондон, Санкт Петербург, Москва и Киев 15.05

Екскурзия в Русия, Лондон, Санкт Петербург, Москва и Киев 15.05

Екскурзия в Русия

РЕЗЕРВИРАЙ ТУК!

Програма на пътуването:

1 ден Екскурзия в Русия
Полет от София в 06:00ч с Wizzair. Кацане в Лондон/Лутън в 07:20ч. Трансфер до центъра на Лондон. Свободно време или програма в града с местен екскурзовод (срещу доплащане), включваща комбинирана автобусна и пешеходна разходка: посещение на Tower of London – крепост от 11 век, Кралската съкровищница, Бялата кула – Оръжейния музей, квартала Сити, катедралата Сент Пол (отвън), парка Сейнт Джеймс, Бъкингамския дворец, Уестминстърското абатство, Парламента, кулата Биг Бен, Даунинг стрийт 10, Трафалгар скуеър и други. Настаняване в хотел. Нощувка.

2 ден Екскурзия в Русия
Закуска. Свободно време. Трансфер в 11:30ч до летище Лутън за полет до Санкт Петербург с Wizzair. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

3 ден Екскурзия в Русия
Закуска. Панорамна обиколка на Санкт Петербург с местен екскурзовод (срещу доплащане): Невски проспект – най-красивият булевард на града, Дворцовият площад, Василиевския остров, Исакиевския площад, крайцер Аврора, Петропавловската крепост – исторически паметник на архитектурното и фортификационно руско изкуство от 17 до 20 век, от която води началото си градът Петербург (панорамно). По време на обиколката ще се насладите на живописната гледка към река Нева и множеството мостове, свързващи градските острови.

Посещение на Ермитажа с екскурзовод на руски език (срещу доплащане) – грандиозен дворцов ансамбъл от 6 величествени здания, включително Зимния и Меншиковския дворец, официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина на брега на р. Нева. В Ермитажа се съхраняват 3 милиона художествени паметника на световната култура – произведения на Леонардо да Винчи, Рафаел, Тициан, Рембранд, Рубенс, Пикасо и други. Вечеря. Нощувка.

4 ден Екскурзия в Русия
Закуска. Свободно време или преди обяд посещение на Нижний парк и Петродворец (срещу доплащане). Петродворец е „прозорецът към Европа“ на Петър І, бижуто на руското изкуство, където можете да разгледате невероятния ансамбъл от множество фонтани, паркове и дворци, който е построен в началото на ХVІІІв, за да съперничи на архитектурата и бляскавия дворцов живот на Версай и да покаже на европейските кралски фамилии, че може да се равнява с най-добрите от тях. Бившата лятна резиденция на руските царе се намира на 30км от Санкт Петербург, на Балтийско море и заема площ от 1200хка, с 66 фонтана и 39 позлатени статуи. Следобед посещение на Царское село и Екатеринински дворец (срещу доплащане). Разположен е в днешния град Пушкин на 25км от Санкт Петербург. В историята и архитектурата на двореца се отразяват архитектурни тенденции от всички епохи, които е преживял двореца, както и лични пристрастия на руските владетели. Тук се намира и Кехлибарената стая – стая, напълно облицована с кехлибарени панели със златен кант и огледала. Заради своята красота понякога е била наричана „Осмото чудо на света“. Вечеря. Нощувка.

5 ден Екскурзия в Русия
Закуска. Отпътуване за Москва. Вечерта пристигане в столицата на Русия – един от най-красивите и внушителни градове в света с население 11 милиона, а всеки ден в него нахлуват още 4 милиона, които отиват на работа. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

6 ден Екскурзия в Русия
Закуска. Панорамна обиколка на Москва с автобус и местен екскурзовод (срещу доплащане): Червения площад – политическият център на Руската федерация, събора на Василий Блажени, изграден през 16 век в чест на превземането на Казан от Иван Грозни, ГУМ-а – най-старият търговски дом в Русия, Мавзолея на Ленин, възстановения храм на Христос Спасител – символ на възраждащата се християнска Русия, московските булеварди, Московския университет, Театралния площад. Трансфер до Третяковската галерия (срещу доплащане). Разглеждане с екскурзовод на нейната уникална колекция (срещу доплащане), създадена от мецената Павел Третяков с произведения на Васнецов, Врубел, Левитан, Репин, Шишкин и други. Свободно време. Разходка с корабче по р. Москва (срещу доплащане). Вечеря. Нощувка.

7 ден Екскурзия в Русия
Закуска. Посещение на архитектурно-исторически комплекс Кремъл (срещу доплащане, около 2.5 часа), представляващ сърцето на съвременна Русия с редица важни структури на държавната власт – Президентството, правителствени и други органи. По време на тази екскурзия в Русия ще посетите територията на Кремъл-Ивановския площад със знаменитите Цар Пушка и Цар Камбана, Успенския, Архангелския и Благовещенския събор. Вечеря. Нощувка.

8 ден Екскурзия в Русия
Закуска. Свободно време или еднодневна екскурзия в Русия до Царицино (срещу доплащане) – историко-архитектурен музей с пейзажен исторически голям парк с езера и павилиони, в южната част на Москва. В централната част на парка е разположен дворцов комплекс, започнал да се строи през 1775г като резиденция на Екатерина II в Подмосковието. Посещение на Големия дворец, разглеждане на парка (около 4 часа). Вечеря. Нощувка.

9 ден Екскурзия в Русия
Закуска (пакет). Отпътуване за Киев. Късно вечерта пристигане. Настаняване в хотел. Нощувка.

10 ден Екскурзия в Русия
Закуска. Свободно време или панорамна обиколка с местен екскурзовод на руски език (срещу доплащане), включваща: една от най-живописните улици на Киев – „Андреевский спуск“, на която се намират Андреевската църква, Дом Орлова, Контрактовия площад, Успенската църква „Богородица Пирогоща“, Гостинный двор, Киево-Магилянската академия, Речната гара. Разходка по Михайловския площад и разглеждане на Михайловски – Златоверхий манастир, паметника на княгиня Олга, паметника на Богдан Хмелницки, Софийския събор, Золотые ворота, Националния оперен театър, носещ името на известния украински поет Тарас Шевченко и неговия паметник, главния корпус на Университета. Свободно време за разходка по най-известната търговска улица на Киев – Хрещатик. Настаняване в хотел. Трансфер до летището и полет Киев – София с Ryanаir в 18:35ч.
Офертата включва:
• Самолетен билет София – Лондон – Санкт Петербург с Wizzair, Киев – София с Ryanаir, с включени летищни такси и малък кабинен багаж (40х30х20см);
• Транспорт с автобус;
• 1 нощувка със закуска в Лондон;
• 3 нощувки със закуски и 2 вечери в Санкт Петербург;
• 4 нощувки със закуски и вечери в Москва;
• 1 нощувка със закуска в Киев;
• Водач-представител на туроператора по време на пътуването.

Офертата не включва (задължително доплащане):
• Руска виза, такса съпорт и визова услуга – 180лв.

Допълнителни услуги и мероприятия (срещу доплащане към туроператора):
• Голям кабинен багаж до 10кг (55х40х20см) – 15 евро в посока;
• Допълнителен багаж до 20кг – 40 евро в посока;
• Туристическа обиколка на Лондон с местен екскурзовод – 20 GBP;
• Обиколка с местен екскурзовод в Санкт Петербург – 20 евро;
• Посещение на Ермитажа – 50 евро, с включена входна такса и екскурзоводско обслужване;
• Посещение на Нижний парк и Петродворец – 70 евро, с включена входна такса и екскурзоводско обслужване;
• Посещение на Царское село и Екатериненски дворец – 60 евро, с включена входна такса и екскурзоводско обслужване;
• Туристическа програма в Москва – 145 евро, с включени екскурзоводски беседи, входни такси за Третяковската галерия и Кремъл и оръжейната палата;
• Еднодневна екскурзия в Русия до Царицино с местен екскурзовод – 55 евро;
• Разходка с корабче по р. Москва – 20 евро;
• Обиколка на Киев с местен екскурзовод – 15 евро;
• Входните такси на посещаваните обекти;
• Застраховка „Отмяна на пътуване“ – 60лв.

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМА

Hotel Category 3*

Leave a Reply

Lost your password?

User registration is disabled for now. Contact site administrator.

or

Sign in With...

  • https://www.facebook.com/savetours.ltd/
.
.