• admin
 • февруари 26, 2020
 • 0 Comments

Екскурзия до Индия – ЗЛАТНИЯТ ТРИЪГЪЛНИК

Екскурзия до Индия – ЗЛАТНИЯТ ТРИЪГЪЛНИК

Екскурзия до Индия

РЕЗЕРВИРАЙ ТУК!

ДАТА: 01.11.2020г. ЦЕНА : 1900 лева

 1. ДЕН Екскурзия до Индия СОФИЯ – ИСТАНБУЛ – ДЕЛХИ.
  Полет за Делхи през Истанбул в 16.00 ч. с Турски авиолинии. Кацане на летище Истанбул в 17.15 ч. Полет за Делхи в 20.20ч.
  2.ДЕН Екскурзия до Индия ДЕЛХИ – АГРА / 205 км./
  Кацане в Делхи в 05.15 часа. Посрещане от фирмата партньор. Отпътуване за Агра. Посещение на Тадж Махал – легендарният паметник на архитектурата е бил построен от скърбящия император Шах Джахан, в памет на своята любима съпруга Мумтаз Махал. В този шедьовър на Монголската архитектура са съчетани ислямски, индийски и персийски елементи. През 1983 г. е включен в списъка на Световното наследство на Юнеско. Сградата е с изумителен мащаб, безупречна симетрия, полупрозрачен бял мрамор, а блестящото отражение във водите на канала е истински спираща дъха гледка. Тадж Махал е един от най-красивите архитектурни комплекси в света и се смята за символ на вечната любов. Посещение на Агра Форт, позната като червената крепост, изключителен пример за Мугълската архитектура. Тук е било седалището и администрацията на Мугълския владетел Акбар. Той издига първите стени, порти и сгради по източния бряг на река Ямуна. Шах Джехан строи впечатляващи квартали и джамии, а Аурангзеб строи външните укрепления. Разглеждат се Залата за посетители и Кралските палати. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
  По желание: Вечерно музикално шоу Visit Mohabbat the TAJ; „Expression of LOVЕ”.
  Музикален спектакъл пресъздаващ историята за създаването на Тадж Махал или сага за любовта. Тадж Махал е олицетворение на истинската и безсмъртна любов на Шажахан към Мумтаж Махал – красивата му съпруга; ще се потопите в пищния начин на живот в ерата на Мугълите; ще разберете всичките трудности, през които са минали занаятчийте за 22 години, за да построят това изящно и безценно произведение на изкуството – Тадж Махал.
  3.ДЕН Екскурзия до Индия АГРА – ФАТЕХПУР ШИКРИ – ДЖАЙПУР / 235 км./
  Закуска. Отпътуване. По пътя се посещава Фатехпур Сикри, червеният пустинен пясъчно-каменен град, построен от Мугълския император Акбал Велики, като негова столица и дворец, в края на 16 век. Той е изоставе скоро след като е построен, когато местните кладенци са пресъхнали. И днес Фатехпур Сикри е в почти същото състояние, както от преди 300 години. Изпълнен с дворци и джамии, Фатехпур Сикри е бил град от Лондон, по време на построяването си. Днес този град е едно изключително място, което удивява хората си с така перфектно запазените сгради. Пристигане в Джайпур. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
  4.ДЕН Екскурзия до Индия ДЖАЙПУР
  По желание рано сутринта: Полет с балон над Джайпур – / времетраене – 1 час/. Връщане в хотела. Закуска. Посещение на старата столица Амбър, за да разгледате невероятната крепост Амбър. Махараджа Мансайн и най-успешният Генерал от Мугълската Империя по времето на Акбар, започват изграждането на

крепостта Амбър през 17ти век. Крепостта е била седалището на властта преди построяването на Двореца в Джайпур и гледа към езерото Мот. Изкачване до крепостта на слон срещу доплащане или алтернативно с джип. След като се изкачите на върха, следва разходка из комплекса, състоящ се от вътрешни дворове и зали. Много от стаите разполагат с възхитителни стенописи, със скъпоценни камъни и огледала, инкрустирани в стените. Най-завладяващ е Шийш Махал (зала на огледалата), където светлината на една единствена лампа се отразява в много огледала и осветява цялата стая. По път към Амбър се разглежда “Дворецът на ветровете“, познат като Хава Махал. Това е една изключителна фасада, зад която дамите от съда ежедневно са наблюдавали движението и хората по улиците по-долу.
Следобяд обзорна обиколка на град Джайпур. Разглеждат се Дворецът, който представлява комплекс от изящни дворци, градини и дворове, декоративно изкуство и резбовани врати. Музейните къщи на Двореца разполагат с колекции от редки ръкописи, оръжеен склад, костюми, килими и миниатюрни рисунки. Следва посещение на Джантар Мантар, Астрономическата Обсерватория в съседство, построена от Махараджата на Джайпур през 1726г. Обсерваторията е една от петте такива астрономически чудеса, построена от Савай Джай Сингх и прави точни прогнози и до днес. Посещение на местните пазари. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
5.ДЕН Екскурзия до Индия ДЖАЙПУР – ДЕЛХИ / 258 км./
Закуска. Отпътуване. Ранния следобед пристигане. Посещение на Кутаб Минар – най- високата каменна кула в Индия. Висока 73 метра, стените и са украсени с изсечени изречения от Корана – свещената книга на мюсюлманите. Минарето е една от най-съвършените кули на Персийския свят. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
6.ДЕН Екскурзия до Индия ДЕЛХИ
Закуска. Разглеждане на старата част на Делхи – комбинация от стари паметници, тесни улички и забързани пазари. Посещение на Радж Гхат – мемориал, издигнат в чест на “бащата на нацията” Махатма Ганди, Червената крепост (отвън) – масивен форт, построен от Shah Jahan през 1648г. Крепостта се издига на 33.5 метра височина, погледнато от града, и на 18 метра височина, погледнато от реката. Посещение на гробницата на Хумаюн, построена от вдовицата на втория ярък моголски император Хумаюн – изключителен паметник в индийско-персийски стил, предшественик на Тадж Махал. Продължаваме с Джама Масджит – една от най-големите джамии в Азия (разглеждане отвън), построена от император Shah Jahan и най-големия архитектурен проект на империята Mughal. Разходка с рикши. Посещение на Акшардам – осмото чудо на света. Удвителен храм, построен само за 5 години. Следобяд разглеждане на Ню Делхи, който е отражение на оставеното британско наследство. Разделението между Стария и Новия Делхи, всъщност е разделението на някогашните столици на монголите и британците съответно, както и на различния стил и начин на живот в старата и новата част. Ню Делхи е град, който се стреми да живее и развива по най-високите стандарти на 21-ви век. След това посещение на Guridwara Bangla Sahib, който е най-известният сикхски храм в Индия. Той е посветен на осмия сикхски гуру Har Krishan и има езеро в храма което се нарича Sarovar. Водата се смята за свещена и е позната под името Amrit. Ще продължим към Президентството, Парламента и внушителната „Врата на Индия” построена в чест на 80,000 хиляди войници загинали в Първата световна война. Вечеря. Нощувка.
По желание: Кино прожекция от Боливуд в India Cinema PVR.

7. ДЕН Екскурзия до Индия ДЕЛХИ – ИСТАНБУЛ – СОФИЯ. Закуска пакет.Ранен трансфер до летище. Полет за Истанбул в 06.55 ч.Кацане в Истанбул в 10.30 ч. Полет за София в 13.45 ч. Кацане на летище София в 15.05 ч.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Двупосочен самолетен билет с включени летищни такси София–Истанбул–Делхи–Истанбул–София
регистриран багаж до 30 кг. и ръчен багаж до 7 кг.
5 нощувки със закуски и вечери в хотели 4* Deluxe – 2 нощувки в Делхи, 2 нощувки в Джайпур и 1 нощувка в Агра
Трансфери по програмата
Изкачване на Амбър Форт в Джайпур с джипове
Входни такси за посещаваните музеи и обекти по програмата
Разходка с рикши в Делхи
1 бутилка минерална вода на човек, на ден
Водач по време на пътуването
Медицинска застраховка

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Индийска туристическа виза и такса обработка – 85 лева
Вечерно музикално шоу Visit Mohabbat the TAJ – 70 евро
Кино прожекция от Боливуд в India Cinema PVR – 20 евро
полет с балон над Джайпур – 190 евро
изкачване със слон до крепостта Амбър Форт / при възможност/ – 20 долара
Разходи от личен характер, услуги неупоменати в програмата
Бакшиши – 40 USD на човек за целия престой
единично настаняване – 430 лева
Необходим е валиден задграничен паспорт 6 месеца след датата на завръщане; за лица под 18г., нотариално заверена родителска декларация даваща право на детето да пътува само или с единия си родител; точен адрес и телефон.
Записването става с внасянето на депозит – 50 % от стойността на пътуването в офисите на фирмата или при оторизиран представител – с подписване на договор, общи условия на пътуването. Посещаваните страни са без специфични митнически и санитаро-хигиенни изисквания, спрямо българските граждани. Пътуването е без медицински изисквания за имунизации.
Краен срок за анулиране на пътуването, при несъбран брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване.
Програмата е предварителна фирмата запазва правото си на актуализация.

Leave a Reply

Lost your password?

User registration is disabled for now. Contact site administrator.

or

Sign in With...

 • https://www.facebook.com/savetours.ltd/
.
.