НЕАПОЛ И АМАЛФИЙСКО КРАЙБРЕЖИЕ
Екскурзия до Неапол

НЕАПОЛ И АМАЛФИЙСКО КРАЙБРЕЖИЕ

Екскурзия до Неапол

НЕАПОЛ И АМАЛФИЙСКО КРАЙБРЕЖИЕ

НЕАПОЛ – КАЗЕРТА – СОРЕНТО – остров КАПРИ – ПОЗИТАНО – АМАЛФИ – РАВЕЛО – ПОМПЕЙ – АЛБЕРОБЕЛО – СОЛУН

Дата:  ЦЕНА: 745 лв.

1 Ден
Oтпътуване в 02:00ч. от Варна / ул. Антим I/ по маршрут София – Кулата – Игуменица, нощно пътуване с ферибот за Бари, Италия.

2 Ден – Сутринта пристигане в Италия. Рано следобяд настаняване в хотел в района на Соренто.Свободно време. Вечеря. Нощувка.

3 Ден – Закуска. Отпътуване за Казерта с посещение на Кралския дворец /с допълнително заплащане/, който е сравняван единствено с красотата и величието на двореца Версай, а може би и негов най-сериозен съперник. Архитектурният шедьовър е считан от мнозина за последното значително произведение на характерния за Италия бароков стил, построен през XVIII век. Строителството на кралския дворец започва през 1752г. по нареждане на крал Карлос III от династията на Бурбоните, а основният замисъл е да бъде издигнат палат, който да съперничи по пищност и красота на Версай и да бъде символ на мощта и величието на кралската династия. Огромният дворцов комплекс се състои от основна сграда, огромни паркове и градини, дължината на които е над три километра, а общата им площ надхвърля 120 хектара. Главното стълбище е особено впечатляващо. Неговите 116 стъпала са измайсторени само от един единствен, огромен каменен блок. Дворецът е използван като снимачна площадка за редица холивудски продукции. Във вътрешността му са заснети сцените в двореца на планетата Набу от Епизод I и II на „Междузвездни войни”, сцените във Ватикана от „Мисията невъзможна 3” , както и части от „Ангели и демони” по „Шифърът на Леонардо”. Следобяд връщане в района на Соренто. Свободно време или по желание пешеходна обиколка на старата част на Соренто и разходка с туристическо влакче /срещу доплащане/– Свободно време. Вечеря. Нощувка.

4 Ден – Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до о-в Капри/срещу доплащане/ – малък италиански остров, разположен сред водите на Тиренско море, в южния край на Неаполитанския залив. Завладяващата атмосфера на острова е съчетание от гъста растителност, ниски планини и безкрайна морска шир с възхитително красиви заливи и скални образувания. Най-забележителното в историята на този райски остров е, че е бил любимо място на римските императори. Един от първите, които оценили красотата на Капри бил император Аугуст. Капри е бил дом на император Тиберий и неговия племенник – Калигула. Тук се намира една от най-запазените вили от римско време в Европа. До острова се достига след кратко пътуване с корабче от Соренто до град Капри, който е административния център на острова. Следва пешеходна разходка за разглеждане на забележителностите и изкачване с лифт до най-високата точка на острова – Слънчевия връх (Монте Соларо). Следобед връщане в Соренто. Вечеря. Нощувка.

5 Ден – Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия по „Крайбрежието на Амалфи“ – Позитано,Амалфи и Равело /срещу доплащане/. Екскурзията започва със спускане по живописното крайбрежие, спирка на панорамна тераса с изглед към Позитано. Посещение на Амалфи – една от трите перли на крайбрежието, разположена на северния бряг на Салернския залив. Отпътуване към Равело – градът на музиката и на Вагнер. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

6 Ден –Закуска. Екскурзия до античния град Помпей с лицензиран екскурзовод на български език и туристически слушалки /срещу доплащане/ – възкръсналият град в подножието на Везувий, разрушен в резултат от изригването на вулкана през 79 г.: Римският форум – център на обществения и политически живот; домовете на помпейските благородници; „Къщите на любовта“. Следобяд туристическа програма в Неапол – столица на региона Кампания, разположен между две вулканични територии, на брега на живописен залив. Град известен с богата история, изкуство, култура и гастрономия – рецептата за прословутата италиански пица тръгва имено от тук.Панорамна обиколка на Неапол с местен екскурзовод: крайбрежието, Кметството, Кралският дворец, построен през 17 век за испанските вицекрале; галерия „Умберто I“, операта „Сан Карло“, която в продължение на два века е била център за любителите на музиката в Европа(обектите се разглеждат панорамно). Вечеря. Нощувка.

7 Ден – Закуска. Отпътуване за Бари. Кратка спирка с престой в Алберобело – градът е популярен по света със своите уникални варовикови къщи трули. Алберобело е един от обектите на ЮНЕСКО за Италия. Вечерта отпътуване с ферибот за Игуменица.
8 Ден – Сутринта пристигане в Игуменица. Кратка програма в Солун. Панорамна обиколка на града – Бялата кула, паметника на Ал. Македонски, Ротондата, Катедралата ”Св. Димитър”, арката на Галерий, площад Аристотел и др. Свободно време из търговските улици Цимиски и Егнатиа. Късно следобяд пристигане в България, София, Варна.

Пакетната цена е на човек и включва:
– Транспорт с луксозен автобус 3*
– Фериботен билет Игуменица – Бари – Игуменица, на база Дек
– 5 нощувки със закуски и вечери в хотел 3* в района на Соренто, при настаняване в двойна или тройна стая и при пълна заетост на помещенията
– Панорамна обиколка на Неапол с местен екскурзовод на български език
– Туристическа застраховка за лицата до 65 год;
– Водач от агенцията
Пакетната цена не включва:
– Посещение на Помпей с лицензиран екскурзовод на български език – 90 лв, включва транспорт, входна такса, индивидуални туристически слушалки;
-Целодневна екскурзия по „Крайбрежието на Амалфи“ – 78 лв, включва транспорт, екскурзоводско обслужване на български език;
-туристическо влакче в Соренто – 8 евро на човек
– Екскурзия до о-в Капри с екскурзовод на български език – 125 лв, включва автобусен трансфер до пристанището, двупосочен билет за корабче до о-в Капри, билет за лифта;
– Посещение на Кралския дворец „Казерта“ – 95 лв, включва транспорт, екзкурзоводска беседа, входна такса и аудиогид;
– Доплащане за ферибота седалка – 34 евро/в двете посоки/, кабина за четерима/ 54 евро за човек в двете посоки/
– Входни такси на описаните по програма и извън нея туристически обекти;
– Туристическа обиколка на Солун с местен екскурзовод – 15 лв.
– За лица до 12 г. – 25%, от 12 – 18 г. – 20% отстъпка от мероприятията

Допълнителни условия:
– Записването става с внасянето на депозит – 50 % от стойността на пътуването в офисите на фирмата или при оторизиран представител – с подписване на договор, общи условия на пътуването;
– Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Необходими документи:
– валидна лична карта или валиден международен паспорт;
– за деца до 18 г., които пътуват без родители или само с единия от родителите – нотариално заверена декларация от едния или двамата родители (оригинал + копие)
Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната.
Описаната програма е предварителна. Туроператорът си запазва правото на промяна и актуализация на програмата и цените при възникнали междувременно и независещи от туроператора обстоятелства, както и при по-малък брой участници в групата, покачване цените на горивата, таксите и валутните курсове!

Close Menu