• admin
  • януари 14, 2020
  • 0 Comments

Екскурзия до Одеса и Киев на 7 – 11 Март:

Екскурзия до Одеса и Киев на 7 – 11 Март:

ПРОГРАМА

Дата: 05.01.2019г. Цена: 350 лв.
1.ден-Отпътуване от Бургас /18:30ч. – бензиностанция ОМВ/, от Варна /20:45ч. – бензиностанция ОМВ – кв. Чайка/. /Възможност за отпътуване от София (ЦА София – 13:00ч.), от Пловдив (Автогара – 13:05ч.) и от Стара Загора (Автогара – 16:00ч.). Транзитно пътуване през територията на Румъния и Молдова.
2 ден
Сутринта пристигане в Одеса – перлата на украинското Черноморие с най-прочутото пристанище. Настаняване в хотел (при възможност и готовност на хотела). Свободно време или по желание и срещу доплащане – туристическа програма с местен екскурзовод на руски език: Административният център – разположен на Приморския булевард и едно от най-красивите кътчета на града, откъдето морското пристанище се спуска знаменитата „Потьомкинска лестница“, ул. Дерибасовска, Приморския булевард, двореца на Граф Воронцов и паметника на херцог дьо Ришельо и Екатерина Велика, Националния Театър за Опера и Балет, Одеския Археологически музей. Около 13:00ч настаняване в хотел. Следобед по желание и срещу доплащане – тур „Одеса – град на различни религии“. Посещение и разглеждане с професионален екскурзовод на храмове и обители, представящи религията и културата на отделните народи, оставили следи в развитието на града – Арменска църква, Арабския културен център, Синагога, Гръцка църква, Католически и Лутерански храм и Катедралата на Одеса (Преображенски храм) – най-големият православен храм в града с близо 3 вековна история. Вечерта по желание и срещу доплащане – вечеря по повод празника на жената – 8 Март в заведение с национална кухня и музика на живо. Нощувка.

3 ден
Закуска. Свободно време или по желание посещение на Одеските катакомби – представляват мрежа от подземни тунели, бункери, пещери и лабиринти. Голяма част от тях са бивши каменоломни, които възникват през първата половина на 19в във време на бурното строителство на Одеса като източник на строителен материал. Днес дължината на Одеските катакомби се изчислява приблизително на 2,5 хиляди километра. По обяд по желание посещение и разглеждане на Националния Одески Театър за Опера и балет и музея на театъра – най-старият театър в Одеса, издигнат в необароков стил през 1887 година по проект виенските архитекти Фердинанд Фелнер и Херман Хелмер, които са проектирали сградите на театрите във Виена, Будапеща и други европейски градове. В 14:00ч отпътуване за Киев. Вечерта настаняване в хотел. Нощувка.

4 ден
Закуска. Свободно време или по желание и срещу доплащане – панорамна обиколка на Киев с местен екскурзовод на руски език включваща: една от най – живописните улици на Киев – „Андреевский спуск“, на която се намират Андреевската църква, Дом Орлова, Контрактовия площад, Успенската църква „Богородица Пирогоща“, Гостинный двор, Киево – Магилянската академия, Речната гара. Разходка по Михайловския площад и разглеждане на Михайловски – Златоверхий манастир, паметника на княгиня Олга, паметника на Богдан Хмелницки, Софийския събор (ЮНЕСКО), „Золотые ворота“, Националния оперен театър носещ името на известния украински поет Тарас Шевченко и неговия паметник, главния корпус на Университета. Свободно време за разходка по най-известната търговска улица на Киев – Хрещатик. Следобед по желание и срещу доплащане – посещение с местен екскурзовод на Националния Киево – Печорски архитектурен комплекс „Лавра“ (ЮНЕСКО) времетраене 2.5 часа – един от най-старите пещерни манастири, посветен на Св. Богородица, разположен бреговете на р. Днепър. Комплексът заема площ от около 28 хектара, с повече от 100 архитектурни паметника. Разделен е на две части: Долна и Горна Лавра. Тук се намират нетленните мощи на редица светци и монаси. Нощувка.

5 ден
Закуска. Свободно време или по желани и срещу доплащане предиобед – екскурзия с корабче по р. Днепър. По обяд трансфер до летището. Полет с АК Ryanair Киев – София в 13:45ч – 15:40ч.

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМА

Hotel Category 3*

Leave a Reply

Lost your password?

User registration is disabled for now. Contact site administrator.

or

Sign in With...

  • https://www.facebook.com/savetours.ltd/
.
.