ПАРИЖ И НОРМАНДИЯ
Екскурзия до Париж и Нормандия

ПАРИЖ И НОРМАНДИЯ

Екскурзия до Париж и Нормандия

Екскурзия до Париж и Нормандия
Екскурзия до Париж и Нормандия

ПАРИЖ – СЕН МАЛО – о. СЕН МИШЕЛ –
ДОВИЛ – ТРУВИЛ – ОНФЛЬОР – ЕТРЕТА – ХАВЪР – НОРМАНДИЯ – РУАН – ЗАМЪЦИТЕ ПО ЛОАРА
Дата: 15.03.2018 г. цена –1180.00 лв.
.1.ден- Рано сутринта сборен пункт на Летище София/ Летище Букурещ, възможен трансфер от Русе/. Полет за Париж с авиокомпания “Wizz air”. Посрещане на летище Бове и отпътуване за Сен Мало. Пристигане в ранния следобед. Разглеждане на Сен Мало. Сен Мало е град-крепост, който се намира на брега на океана, със запазени крепостни стени, средновековни улици и сгради. Град на корсари, мореплаватели и откриватели, Сен Мало привлича ежегодно милиони туристи със своята величествена хармония. Около 18.00 ч. – отпътуване от Сен Мало. Настаняване в хотел в околностите на Сен Мало или Мон Сен Мишел. Настаняване в хотел. Нощувка.
2.ден-Закуска. Разглеждане на Мон Сен Мишел – манастир, посветен на Свети Архангел Михаил, построен на скала в океана, счита се за чудо на Средновековието, известен като свято място за поклонение в християнския свят, редом с Йерусалим и Рим. При прилив Мон Сен Мишел е бил остров, при отлив до него е можело да се достигне пеша по пясъка (в момента, разбира се, има мост). Сградите на манастира (XI – XIV век) са истинска панорама на средновековната архитектура. Много писатели са се опитвали да предадат чрез мастилото и белия лист магията на Мон Сен Мишел. Виктор Юго например пише, че за морето Мон Сен Мишел представлява това, което Хеопсовата пирамида представлява за пустинята. Около 14.00 ч. – продължаване към Довил и Трувил. Пристигане и разходка из двете прекрасни курортни градчета. Със своите казина (това на Довил е най-голямото във Франция), луксозни хотели, бляскави вили и дворци, хиподруми и яхтени пристанища, голф игрища и нощни заведения, Довил и Трувил са сред най-престижните курорти на Франция. Сред известните личности, които са обожавали курортите, са Гюстав Флобер, Марсел Пруст, Коко Шанел, Жан Габен, Андре Ситроен, Рита Хейуърт, Ив Сен Лоран, Франсоаз Саган, Омар Шариф. Настаняване в хотел в или в околностите на Довил или Трувил. Нощувка.
3.ден- Закуска. Отпътуване за Онфльор (Honfleur) – една от перлите на нормандското крайбрежие.Онфльор е привлекателно градче, разположено на устието на Сена, предлагащо на посетителя изключителния чар на своето пристанище, строено още по времето на Краля Слънце, с живописните му кейове и с калдаръмените улички, водещи към тях. Разглеждане на Онфльор. Свободно време. Отпътуване към Етрета. Минава се по известния Нормандски мост, който прекрачва устието на Сена. Пристигане в Етрета. Разходка из живописното градче и по плажовете му, предоставящи най-впечатляващите гледки, на които човешкото око може да се наслади по френското атлантическо крайбрежие. Високите бели скали, спускащи се в океана, някои от които изваяни от вълните в причудливи форми, са били вдъхновение за не един писател, художник, сценарист или режисьор. Мопасан, Александър Дюма, Виктор Юго, Морис Льоблан, Андре Жид, Гюстав Курбе, Офенбах са тези, на които незабравимите пейзажи на Етрета дължат своята известност и репутацията си на едни от най-красивите пейзажи във Франция. Настаняване в хотел в Хавър или околности. Нощувка.
4.ден- Закуска Разглеждане на Хавър – едно от най-големите европейски пристанища, един от най-големите градове на френското атлантическо крайбрежие. След Втората световна война Хавър се сдобива с незавидната репутация на най-разрушеното европейско пристанище и възкръсва от пепелта, благодарение на големия архитект и урбанист Огюст Пере, известен още и като магьосникът или поетът на стоманобетона. Хавър е изключение сред многобройните градове в Европа, престроени след войната, заради своята унитарност, заради уважението към историческата структура на града и заради новите технологии на строителство. През 2005 г. центърът на Хавър влиза в Списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство, което е безспорно признание към модерната архитектура по принцип и в частност – към делото на Огюст Пере. Разходка с корабче по пристанището на Хавър (разходката продължава около 1 час, цената на билета за корабчето не е включена в пакетната цена на екскурзията). Около обяд – отпътуване за Руан – столицата на Горна Нормандия. Руан е прекрасен град, приютяващ една от най-големите катедрали на Франция, строена през XIII век в стил пламтяща готика, френетично рисувана от Моне в десетки платна, пресъздаващи величествената фасада в различни часове на деня и при различни атмосферни условия, различно осветена от слънцето и различно обагрена. Руан е градът, в който най-обичаната френска героиня, Жана д’Арк, е изгорена на клада от англичаните и прахът й е хвърлен в Сена, за да няма гроб, над който да се кланят почитащите я. Гроб наистина няма, но днес, на Площада на стария пазар на Руан – на мястото на кладата, е издигната църква, посветена на Св. Жана д’Арк, в която хората се стичат, за да почетат Орлеанската дева – нейното родолюбие, нейната вяра и нейното себеотрицание. Обиколка на Руан – Катедралата, църквата „Св. Маклу“, ул. „Мартенвил“, двора „Сен Маклу“, ул. „Дамиет“, ул. „О дьо Робек“, ул. „Сен Ромен“, ул. „Рю дю гро орлож“, Площада на стария пазар с църквата „Св. Жана д’ Арк“ и мемориала, посветен на Жана д’ Арк. Късно вечерта пристигане и настаняване в хотел в района на Париж. Нощувка.
5.ден- Закуска. Панорамна обиколка на централен Париж – остров Сите с катедралата „Нотр-Дам дьо Пари”, Кметството. Свободно време по „Шан-з-Елизе”. Доплащане 10 евро за трансфер до центъра с включена входна такса и туристическо обслужване. Вечерта изкачване на Айфеловата кула и едночасова разходка по Сена с корабче /общо 35 евро/ – заявяват се и се заплащат предварително от България при записване. Нощувка.
6.ден Полудневна екскурзия до замъка Версай и самостоятелно разглеждане на Лувъра /доплащане 55 евро – включва транспорт, такса резервация, входни такси и аудиогид; не включва входната такса за градините на Версайския дворец/. Нощувка.
7.ден-Закуска. Целодневна екскурзия до прочутите Замъци по р. Лоара – най-дългата река във Франция /доплащане 25 евро, без включени входни такси/. Посещение на замъците Блоа – най-романтичния, любим на Мария Медичи замък , Шамбор – най-големият, построен по проект на Леонардо да Винчи и Шеверни – най-новият сред лоарските замъци, с прекрасно запазен интериор. Връщане в Париж. Ношувка.
8.ден- Ранна закуска. Трансфер до летище Бове и полет за България на авиокомпания “Wizz air”.
В цената, калкулирана при 40 плащащи туристи са включени: самолетен билет София / Букурещ– Париж, Париж – София/Букурещ с включени летищни такси и кабинен багаж, транспорт с автобус 3*; гранични и пътни такси; водач-представител на фирмата по време на пътуването; обявените 7 нощувки+закуски в хотели 2/3* и от веригата “Акор”.
На 02.03; 9.03;15.03 София – Париж – София цена – 1180 лв.
На 23.03 София – Париж – Букурещ – цена 1240 лв
На 30.03; 06.04; 13.04; 20.04 – Букурещ – Париж – Букурещ – цена – 1290 лв.
В цената не са включени: входните такси на посещаваните обекти и корабчета; тур до Версай, с включен транспорт + такса резервация + вход + аудиогид – 55 евро; Айфелова кула и разходка с корабче по Сена – общо 35 евро – заплаща се при записване от България; екскурзия до Замъците по Лоара – 25 евро; обиколка на Париж – 10 евро; допълнителен багаж.
Необходими документи: валиден задграничен паспорт или лична карта; за лица под 18 г. нотариално заверена родителска декларация, даваща право на детето да пътува само зад граница или с единия родител; здравна карта за престой в чужбина; точен адрес и телефон за връзка.
Записването става с внасянето на депозит – 30 % от стойността на екскурзията, сключването на договор и общи условия на пътуването. Посещаваните страни са без строго специфични санитаро-хигиенни и митнически изисквания спрямо българските граждани.
Програмата е предварителна, фирмата запазва правото си на актуализация, при независещи от нея обстоятелства.

Close Menu