СЕВЕРНА ИСПАНИЯ
Екскурзия до СЕВЕРНА ИСПАНИЯ

СЕВЕРНА ИСПАНИЯ

Екскурзия до Северна Испания

Барселона – Памплона – Сан Себастиян – Билбао – Лурд – Каркасон – Авиньон
Дата: 02.03.2018 г. Цена: 1150 лв.

1 ден- Вечерта полет от София с авиокомпания „ Wizz air“ в 18.45 до Барселона. Посрещане на летището. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.
2 ден- Закуска. Програма в Барселона включваща Катедралата „Саграда Фамилия” и парка Гюел. Спирка при стадиона на ФК Барселона – “Ноу Камп”, площад Испания, паметника на Колумб, Аквариума. Пешеходна разходка по площад Каталуня, улицата на артистите Рамбла, Готическия квартал и др. Трансфер с автобус до Коста Брава. Коста Брава е част от областта Каталуния. Обхваща района по крайбрежието на Средиземно море на север от Барселона. Вечеря. Нощувка.
3 ден- Закуска. Свободно време в курорта или време за посещение на музеи в Барселона с полудневна екскурзия до манастира Монсерат. Вечеря. Нощна екскурзия с възможността да видите магическите фонтани/ 45 евро/. Нощувка.
4 ден- Закуска. Отпътуване и следобед програма в Памплона. Памплона (Pamplona, Iruña – на баскски) е столица на автономната област Навара. Градът е световно известен с фестивала Сан Фермин,. Фестивалът представлява хора, бягащи от бикове в оградени за случая улей по улиците на Памплона. Самият фестивал е описан от Ърнест Хемингуей в неговата първа новела „И изгрява слънцето“. Най – важната религиозна сграда е катедралата на Памплона – готическа катедрала от XIV век с невероятна камбанария и фасада в неокласически стил. Други две основни църкви построени през XIII век – Св. Сернин и Св.Никола – се намират в стария град. Нощувка.
5 ден- Закуска. Кратък преход до Сан Себастиян . През града минава река Урумея, която го разделя на две. От двете страни на устието са разположени двата залива Ла Конча и Суриола.Заливът Ла Конча е с форма на подкова и красив плаж. В центъра му се намира островчето Санта Клара. Старият град е разположен на левия бряг на Урумея и тесните му улички са пълни с барове, предлагащи местни „пинчос“ (различни по вид хапки). В края на залива „Ла Конча“ е разположен Аквариумът. Най-интересното в него е тунел, който предлага на посетителите гледка на 360º към акули, морски костенурки и над 40 вида риби. Ще имате възможност да видите парка „Мария Кристина“, университета „Деусто“. и паркът „Айете“, намираш се в покрайнините на града, който привлича с прекрасните си градини, замък, отворен за посещения и множество изкуствени езерца с фауна. Вечерта възможност за вечеря в традиционно заведение на баските. Нощувка в Сан Себастиян/ Билбао.
6 ден- Закуска. Предиобяд програма в Билбао най – големият град в Северна Испания и столица на провинцията Биская. Възможност да посетим известният Гугенхайм музей – за модерно и съвременно изкуство с невероятна архитектура, морския музей – там има изложение на кораба Титаник. Музеите са само част от забележителностите в града – интересен е стария град (Casco viejo) – средновековен квартал, който представлява плетеница от тесни улички с таверни, магазини и паметници. Има множество църкви, катедрали. 13.00 часа отпътуване. Нощувка в Франция по път за Лурд.
7 ден- Закуска. Отпътуване за Лурд, едночасов престой, в един от най – известните френски градове, където всяка година милиони туристи го посещават , за да разгледат една от най- големите забележителности не само на Франция, но и в цяла Европа – пещерата Месабиел със статуята на Дева Мария, едно от трите свещени места в Европа, където се е явила Божията майка. Момичето Бернадет разказва, че е видяла Богородица, разхождайки се около пещерата, където вижда Божията майка 18 пъти.Тя и отправя послание да копае на посоченото място, докато достигне до лечебния извор. Ранния следобед посещение на най – старият крепостен град на Каркасон, изключителен образец на военна архитектура. Вечерта пристигане в Авиньон. Настаняване в хотел. Нощувка.

8 ден- Закуска. Програма в Авиньон. Разглеждане на Папският дворец, който се издига величествено над Авиньон, построен за папите, чието седалище е преместено през 14 век от Рим в Авиньон. Величествения мост Сен Бенезе, който се простира над двата канала на река Рона и острова помежду им. Отпътуване за Барселона. Вечерта изпращане на летището в Барселона с полет на авиокомпания “Wizz air” в 21.30 до София.

В ЦЕНАТА,калкулирана при 40 туриста СА ВКЛЮЧЕНИ:
– Самолетен билет София – Барселона – София с авиокомпания “Wizz Air”
– трансфер летище – хотел – летище
– туристическа обиколка в градовете
– 7 нощувки, 7 закуска, и 3 вечери по програма
– Пътни, гранични, летищни такси, туристическо обслужване и застраховка
– Водач – представител на фирмата туроператор;
В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:

– Еднодневна екскурзия до Барселона, Монсерат и магическите фонтани – 45 евро
– Входни такси на посещаваните обекти
– Курортни и градски такси 1-2 евро на вечер
– Допълнителен багаж

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: валиден задграничен паспорт или валидна лична карта – копие; здравна карта; за лица под 18 г. – нотариално заверена родителска декларация, даваща право на детето да пътува зад Посещаваните страни са без строго специфични санитаро – хигиенни и митнически изисквания спрямо българските граждани. Записването става с внесен депозит 50% от сумата и доплащане мин.30 дни преди датата на полета.Краен срок за анулиране на пътуването от страна на агенцията, при несъбран брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване.
Програмата е предварителна, фирмата запазва правото си на актуализация в дни и часове, при независещи от нея обстоятелства.

Екскурзия до СЕВЕРНА ИСПАНИЯ
Екскурзия до СЕВЕРНА ИСПАНИЯ
Close Menu