• admin
  • октомври 31, 2019
  • 0 Comments

Екскурзия до Стокхолм, Хелзинки, Санкт Петербург, Нарва и Талин на 10 – 17 Април

Екскурзия до Стокхолм, Хелзинки, Санкт Петербург, Нарва и Талин на 10 – 17 Април

ПРОГРАМА

Програма на пътуването:

1 ден
Трансфер от Централна автогара за Солун, Гърция. Полет на авиокомпания Райънеър, Солун – Стокхолм Скавста (19:05 – 21:15ч). Посрещане на летището в Стокхолм, трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

2 ден
Закуска. Програма в Стокхолм с местен екскурзовод на български език/руски език: остров Гамла Стан – сърцето на стария град с църквата на рицарите Сторкиркан и Кралския дворец, Кметството със Златната зала, която всяка година приютява бала в чест на Нобеловите лауреати. В 15:00ч отпътуване за пристанището Вартан. В 17:00ч отпътуване за финландската столица Хелзинки с най-големия 14-етажен круизен кораб Силия лайн, дълъг 203м, разполагащ с караоке бар, басейн, сауна, казино, free shop, дискотека и огромна търговска част. Нощувка на кораба в каюти за четирима.

3 ден
В 10:00ч пристигане в Хелзинки – град обграден от три страни с вода, чийто жители се сочат за най-образованите и най-добре живеещите в света. Панорамен тур (срещу доплащане) с местен автобус и екскурзовод на руски език – впечатляващата сграда на Финския парламент и Руската православна катедрала. Свободно време. В 14:00ч отпътуване. Късно вечерта пристигане в Санкт Петербург. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

4 ден
Закуска. Панорамна обиколка на Санкт Петербург с местен екскурзовод (с доплащане): Невски проспект – най-красивият булевард на града, Дворцовият площад, Василиевския остров, Исакиевския площад, крайцер Аврора, Петропавловската крепост – исторически паметник на архитектурното и фортификационно руско изкуство от 17 до 20 век, от която води началото си градът Петербург (панорамно). По време на обиколката ще се насладите на живописната гледка към река Нева и множеството мостове, свързващи градските острови. Пешеходна екскурзия с екскурзовод на руски език в Ермитажа (с доплащане, включва входна такса и екскурзоводско обслужване) – грандиозен дворцов ансамбъл от 6 величествени здания включително Зимния и Меншиковския дворец, официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина на брега на р. Нева. В Ермитажа се съхраняват 3 милиона художествени паметника на световната култура – произведения на Леонардо да Винчи, Рафаел, Тициан, Рембранд, Рубенс, Пикасо и други. Вечеря. Нощувка.

5 ден
Закуска. Посещение на Царское село и Екатеринински Дворец (с доплащане). Разположен е в днешния град Пушкин на 25км от Санкт Петербург. В историята и архитектурата на двореца се отразяват архитектурни тенденции от всички епохи, които е преживял двореца, както и лични пристрастия на руските владетели. Тук се намира и Кехлибарената стая – напълно облицована с кехлибарени панели със златен кант и огледала. Заради своята красота понякога е била наричана „Осмото чудо на света“. Вечеря. Нощувка.

6 ден
Закуска. Посещение на Нижний парк и Петродворец (с доплащане, включва входна такса и екскурзоводски услуги). Петродворец е „Прозорецът към Европа“ на Петър І, бижуто на руското изкуство, където можете да разгледате невероятният ансамбъл от множество фонтани, паркове и дворци, който е построен в началото на ХVІІІ век, за да съперничи на архитектурата и бляскавия дворцов живот на Версай и да покаже на европейските кралски фамилии, че може да се равнява с най-добрите от тях. Бившата лятна резиденция на руските царе се намира на 30км от Санкт Петербург, на Балтийско море и заема площ от 1200хка, с 66 фонтана и 39 позлатени статуи. Свободно време. Следобед отпътуване за Естония. Вечерта пристигане. Настаняване в хотел в Нарва. Вечеря. Нощувка.

7 ден
Закуска. Отпътуване за Талин. По обяд туристическа обиколка на Талин с местен екскурзовод в историческия център на града – столицата и най-голям град на Естония, разположен на южният бряг на Финския залив (с доплащане). Град, известен със своето скандинавско излъчване и архтектура. Градът е създаден XIII век и е бил във владение на шведи, датчани, руснаци. Старият град е в списъка на Световното културно наследство на ЮНЕСКО – средновековни църкви, готически катедрали, замъци. Градската стена и отбранителните кули; величествения средновековен замък на хълма Тоомпеа с кулата Дългия Герман& църквата Св.Николай; катедралата Св.Александър Невски, замъка Орлов-Давидов; Естонския парламент; църквата Нигулисте, където се провеждат концерти за органна музика; най-старата аптека в Европа. Следобед отпътуване от Талин за Стокхолм с круизен кораб Талинк лайн. Нощувка в кабини за четирима.

8 ден
Сутринта пристигане в Стокхолм. Трансфер до летището, полет Стокхолм Скавста – Солун с Райънеър (14:35 – 18:40ч). Трансфер София – Солун до Централна Автогара.
Офертата включва:
• трансфер с автобус София – Солун – София;
• самолетен билет Солун – Стокхолм Скавста – Солун с Райънеър, с включени летищни такси и малък кабинен багаж с размери 40х20х25см;
• транспорт с автобус 3* по програмата;
• 1 нощувка на кораба Силия Лайн: Стокхолм – Хелзинки;
• 1 нощувка на круизен кораб Талинк лайн: Талин – Стокхолм;
• 3 нощувки със закуски и вечери в Санкт Петербург;
• 1 нощувка със закуска и вечеря в Нарва;
• 1 нощувка със закуска в района на Стокхолм;
• водач-представител на туроператора по време на пътуването.

Услуги и мероприятия (с доплащане към туроператора):
• обработка на документи за електронна руска виза и допълнителна медицинска застраховка на територията на Русия на стойност 30 000 евро – 40лв;
• голям кабинен багаж до 10кг с размери 55х40х20см – 15 евро в посока, допълнителен до 20кг – 40 евро в посока;
• обиколка на Стокхолм с местен екскурзовод – 20 евро;
• обиколка на Хелзинки с местен екскурзовод – 20 евро;
• обиколка с местен екскурзовод в Санкт Петербург – 20 евро;
• посещение на Ермитажа, с включена входна такса и екскурзоводско обслужване – 60 евро;
• посещение на Нижний Парк и Петродворец, с включена входна такса и екскурзоводско обслужване – 70 евро;
• посещение на Царское село и Екатериненски дворец, с включена входна такса и екскурзоводско обслужване – 70 евро;
• обиколка с местен екскурзовод в Талин – 20 евро;
• доплащане на човек за двойни кабини Стокхолм – Хелзинки и Талин – Стокхолм – 80 евро на човек за двата кораба.

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМА

Hotel Category 3*

Leave a Reply

Lost your password?

User registration is disabled for now. Contact site administrator.

or

Sign in With...

  • https://www.facebook.com/savetours.ltd/
.
.