• admin
  • юни 12, 2019
  • 0 Comments

ИЗРАЕЛ И ЙОРДАНИЯ 17.11.2019

ИЗРАЕЛ И ЙОРДАНИЯ 17.11.2019

Маршрут:
Sofia-Aqaba-Tel Aviv-Sofia

Продължителност:
6 дни / 5 нощувки

Транспорт:
Самолет

Дати на отпътуване:
17.11.2019 г.

Цена само с Ваучер от Грабо 999 лв.

ПРОГРАМА

Офертата включва:
• Самолетен билет София – Акаба с АК Ryanair и Тел Авив – София с АК Wizzair с включени летищни такси и малък кабинен багаж с размер 40x20x25см;
• 1 нощувка със закуска и вечеря в Акаба;
• 2 нощувки със закуски и вечери в Аман;
• 2 нощувки със закуски и вечери във Витлеем;
• Трансфер летище – хотел – летище с луксозен климатизиран автобус;
• Медицинска застраховка;
• Представител на туроператора по време на пътуването.

Офертата не включва:
• Гранична входно-изходна такса за границата между Йордания и Израел – 50 долара (заплаща се задължително в Йордания);
• Бакшиши – 35 долара на турист (зaдължително се заплащат на място);
• Голям кабинен багаж до 10кг – 10 евро; допълнителен до 20кг – 40 евро в посока;
• Туристическо обслужване във Витлeем и Йерусалим, плюс Сертификат за Хаджийство – 60 долара;
• Входна такса в Петра и туристическо обслужване – 65 долара;
• Джип сафари и входна такса в пустинята Вади Рам – 25 долара;
• Целодневна екскурзия до Мъртво море – Мадаба планината Небо с включен обяд, местен екскурзовод и входна такса за Небо и Мъртво Море – 30 долара;
• Входна такса за Кумран – около 12-15 долара (заплаща се на място);
• Лични разходи;
• Застраховка Отмяна на пътуване – 50лв.

Програма на пътуването:

1 ден
Полет от София до Акаба в 17:20ч с АК Ryanair. Посрещане на летището в Акаба от фирмата партньор и трансфер до курорта. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

2 ден
Закуска. Рано сутринта отпътуване. По желание и срещу доплащане – едночасов преход до пустинята Вади Рам. Начало на незабравимо двучасово джип сафари, което ще отведе групата към това недокоснато от човешката ръка място. Изваяни от природните стихии, чудни каменни формирования и скални образувания спират дъха на посетителя и оставят у хората впечатлението, че тук времето е спряло преди много хилядолетия. От преди векове датират и традициите на седемте бедуински племена, които все още живеят в пустинния район. Продължаване за Петра – столицата на Набатейците. През 2007г градът е избран за едно от Новите седем чудеса на света. Разположен е в естествено укрепената планинска долина Вади Муса (от иврит: долината на Моисей). „Розовочервеникавият град“ някога процъфтявал като важен пункт от древните търговски маршрути. Той е обграден от високи планини и е достъпен през тясно дефиле, а забележителните му изсечени в скалите сгради са запазени непокътнати – Каснех ал-Фарун (Съкровищницата), многобройните скални гробници, Амфитеатърът, Триумфалната арка и Кардото с колонадите. Следобяд отпътуване за Аман. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

3 ден
Закуска. Свободно време или срещу доплащане – допълнителна екскурзия до Мъртво море, Мадаба и планината Небо с включен обяд. Пристигане на бреговете на Мъртво море и свободно време за къпане в най – соленото море, най – ниската точка на земното кълбо, разположена на 400м под морското равнище. Продължаване за Мадаба, където ще се посетят едни от най – прочутите мозайки в близкия Изток, пресъздаващи карта на светите земи. Следваща спирка на планината Небо, от където при хубаво време се разкрива красива гледка към долината на град Йерихо и Мъртво море. Връщане в Аман. Tуристическа обиколка в столицата на Хашемитското кралство Йордания – Аман. Вечеря. Нощувка.

4 ден
Закуска. Отпътуване за границата и преминаване в Израел. Продължаване за посещение на Кумран, известен с откритите там най-древни ръкописи, на иврит, на Стария Завет, по желание и срещу доплащане. Посещение на Каср Ал Яхуд – мястото на кръщението на Иисус Христос на река Йордан. Отпътуване за Йерихон – най-ниско разположения град под морското равнище и едно от най-древните селища в света: поглед към Манастира на изкушенията. Отпътуване за Витлеем. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

5 ден
Закуска. Туристическа програма във Витлеем, посещение на Базиликата Рождество Христово, разглеждане на яслите, в които е роден Исус. Свободно време. По желание и срещу доплащане – панорамна обиколка на Йерусалим: Елеонският хълм, от който Исус се възнесъл към небесата, с панорами към стария град и златния купол на Храмовия хълм, Гетсиманската градина, която е сред култовите места свързани със страстите Христови с Църквата на всички нации; църквата с гроба на Дева Мария в долината Кедрон; хълмът Цион – придобил символично значение за възраждането и независимостта на евреите. Пешеходна разходка в стария град на Йерусалим – гробът на цар Давид; стаята на Тайната вечеря; Стената на плача – останала от Втория храм, който е бил най-свещеното място за всички евреи; разходка по Виа Долороса – улицата, по която Исус е вървял с кръста си към Голгота, организирано посещение на Божи гроб и Голгота. Получаване на поименен сертификат за хаджийство. Вечеря. Нощувка.

6 ден
Ранна закуска. Трансфер до летището за полет до България с АК Wizzair. Излитане в 10:00ч от Тел Авив, кацане в София в 12:40ч.
ЦЕНИ

17.11.2019 г. 999 лв. 1998 лв. 2997 лв.

Leave a Reply

Lost your password?

User registration is disabled for now. Contact site administrator.

or

Sign in With...

  • https://www.facebook.com/savetours.ltd/
.
.