Испания и Португалия на 15 – 20 Ноември

ПРОГРАМА

Дата:15.11.2019г. Цена : 700,00 лв.

1 ДЕН – Полет от София – Бергамо в 11.15ч. с АК “Ryanair”. Кацане в Бергамо в 12.25ч. Полет от Бергамо – Порто в 17.15ч с АК “Ryanair”. Кацане в Порто в 18.50ч. Посрещане на групата на летището. Настаняване в хотел. Нощувка.
2 ДЕН – Закуска. Туристическа програма в Порто – вторият по-големина град в Португалия, включен в списъка на ЮНЕСКО за световното културно и историческо наследство: гарата „Сао Бенто“, камбанарията „Торе душ Клеригуш“, Катедралата от където по средновековните улички с гранитни къщи от 12 в. се стига до крайбрежната улица „Дуеро“. Отпътуване за Сантяго де Компостела. Настаняване в хотел. Нощувка.
3 ДЕН – Закуска. Туристическа програма в Сантяго де Компостела, главният град на испанската автономна област Галисия. Това е третият по важност поклоннически град след Рим и Йерусалим. Той е под егидата на ЮНЕСКО за културно историческо наследство. Тук завършва прочутият поклонически маршрут El Camino (Пътят към Сантяго). Ел Камино започва във Франция, изкачва Пиренеите и върви от изток на запад, през цяла Северна Испания, докато стигне до изящната катедрала „Сантяго де Компостела“, където се твърди, че са погребани останките на свети Яков Зеведеев. Самият път е около 800 километра, които се извървяват пеша от поклонниците. Основни забележителности: двореца Хелмирес, впечатляващ с архитектурата си, сградата на старата кралска болница и църквата Св. Херонимо. Продължаване за Сантандер. Настаняване в хотел. Нощувка.
4 ДЕН – Закуска. Кратка туристическа програма в Сантандер, провинция Кантабрия, известен като център на международни изложения и конгреси. Градът е един от главните ваканционни центрове на Северна Испания. Разходка из историческия център: Катедралата, Казиното, сградата на пощата Кореос, Дома на вълнолома Паласете дел Ембаркадеро, както и морския музей Мусео де Маритимо и Мусео де Праистории и аркеологии. Следобяд продължаване за Билбао най – големият град в Северна Испания и столица на провинция Биская, разположен покрай реките Неврион и Ибаиса̀бал, при мястото им на вливане в Бискайския залив. Възможност да посетим известният Гугенхайм музей – за модерно и съвременно изкуство с невероятна архитектура, морския музей – там има изложение на кораба Титаник. Музеите са само част от забележителностите в града – интересен е стария град (Casco viejo) – средновековен квартал, който представлява плетеница от тесни улички с таверни, магазини и паметници. Настаняване в хотел. Нощувка.
5 ДЕН. Закуска. Туристическа програма в Сан Себастиян. През града минава река Урумея, която го разделя на две. От двете страни на устието са разположени двата залива Ла Конча и Суриола.Заливът Ла Конча е с форма на подкова и красив плаж. В центъра му се намира островчето Санта Клара. Старият град е разположен на левия бряг на Урумея и тесните му улички са пълни с барове, предлагащи местни „пинчос“ (различни по вид хапки). В края на залива „Ла Конча“ е разположен Аквариумът. Най-интересното в него е тунел, който предлага на посетителите гледка на 360º към акули, морски костенурки и над 40 вида риби. Ще имате възможност да видите парка „Мария Кристина“, университета „Деусто“. и паркът „Айете“, намираш се в покрайнините на града. Отпътуване и програма в Памплона – столица на автономната област Навара. Градът е световно известен с фестивала Сан Фермин, Фестивалът представлява хора, бягащи от бикове в оградени за случая улей по улиците на Памплона. Самият фестивал е описан от Ърнест Хемингуей в неговата първа новела „И изгрява слънцето“. Най – важната религиозна сграда е катедралата на Памплона – готическа катедрала от XIV век с невероятна камбанария и фасада в неокласически стил. Други две основни църкви построени през XIII век – Св. Сернин и Св.Никола – се намират в стария град. Настаняване в хотел. Нощувка.

6 ДЕН. Закуска. Отпътуване за Барселона. Туристическа програма в Барселона, Катедралата „Саграда Фамилия” и парка Гюел. Спирка при стадиона на ФК Барселона – “Камп Ноу”, площад Испания, паметника на Колумб, Аквариума. Пешеходна разходка по площад Каталуня, улицата на артистите Рамбла, Готическия квартал и др. /входните такси на посещаваните обекти не са включени в цената/. Трансфер до летище Барселона и полет с АК „ Wizz air” в 21.55ч. Кацане на летище София в 01.50ч.

В ЦЕНАТА, калкулирана при 40 туриста СА ВКЛЮЧЕНИ:
Самолетен билет София – Бергамо – Порто – Барселона с АК “ Ryan air ”, Барселона – София с АК “ Wizz air ”, с включени летищни такси и малък кабинен багаж/ 40/20/25 см.
Трансфери по програмата
Туристическа програма в Сантяго де Компостела, Сантандер, Билбао, Сан Себастиян, Памплона и Барселона
5 нощувки със закуски в двойни или тройни стаи: 1 нощувка със закуска в Порто, 1 нощувка с закуска в Сантяго де Компостела, 1 нощувка с закуска в Сантандер, 1 нощувка с закуска в Билбао, 1 нощувка с закуска в Памплона
Водач – представител на фирмата туроператор
Медицинска застраховка

В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:
Голям кабинен багаж и Priority Boarding до 10 кг. / 55/40/20 см./ – 3 x12 евро, допълнителен до 20 кг. – 3 x 40 евро в посока
Туристическа програма в Порто – 20,00 евро
Входни такси на посещаваните обекти
Допълнителна медицинска застраховка за над 65г. – 15 лв.
Застраховка Отмяна на пътуване – 40 лева

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: валидна лична карта, за лица под 18 г. – нотариално заверена родителска декларация, даваща право на детето да пътува зад Посещаваните страни са без строго специфични санитаро – хигиенни и митнически изисквания спрямо българските граждани.
Записването става с внесен депозит 50% от сумата и доплащане мин. 30 дни преди датата на полета.Краен срок за анулиране на пътуването от страна на агенцията, при несъбран брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване.
Програмата е предварителна, фирмата запазва правото си на актуализация в дни и часове, при независещи от нея обстоятелства.

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМА

Hotel Category 3*

Leave a Reply

Lost your password?

User registration is disabled for now. Contact site administrator.

or

Sign in With...

  • https://www.facebook.com/savetours.ltd/
.
.