КАПАДОКИЯ

КАПАДОКИЯ

КАПАДОКИЯ – АНКАРА – ИСТАНБУЛ

КАПАДОКИЯ - АНКАРА - ИСТАНБУЛ
КАПАДОКИЯ – АНКАРА – ИСТАНБУЛ

Дата: 07.11.2018 г. ЦЕНА –315,00 лв.
Отстъпка в цената в Grabo.bg
1 ДЕН-Отпътуване от вечерта от Варна-21,30ч / ул. Антим I/, Бургас – 23.30 / OMV – Ремиза/ по маршрут ГКПП М. Търново – Киркларели – Истанбул – Кападокия.
2 ДЕН- . Следобяд пристигане в областта Кападокия – чудесно съчетание на природна красота и културно богатство, в сърцето на Мала Азия, образувано преди милиони години от изригването на вулкани, което под влиянието на ерозията и дейността на вятъра приема фантастичните форми, известни като комини. Кападокия е своеобразен музей на открито. По пътя – фотопауза на Соленото езеро, второто по големина в Турция, разположено на 905 м надморска височина. Настаняване в хотел 3/4* в селището Юргюп или Невшехир.Вечеря. Нощувка.
3 ДЕН-Закуска. Свободно време или туристическа програма в Кападокия /доплащане 30 евро с местен екскурзовод и включени входни такси за обектите в Каймаклъ, Гьореме, Ючхисар/. Посещение на подземния град Каймаклъ – един от 12-те отворени за посещение подземни града на Кападокия. Там изцяло под земята са прокопани десетки галерии сразяващи помещения, построени около 1400г. пр. хр. от хетите, стигащи понякога до 20 етажа надолу в земните недра. Те са служели за всичко, с което трябва да разполага един град – резервоари за вода, складове за жито, мелници, обори, жилищни помещения. Според някои историци, в кападокийските скални обители и подземни градове са живели от 10 до 80 хиляди жители. Продължаваме със спирка при крепостта Учхисар, разположена на най – високия връх в Кападокия и предлагаща удивителна панорамна гледка. Кратка спирка в грънчарска фабрика, с местни произведения от времето на хетите. Посещение на най – важната забележителност на изпълнената с лози долина е музеят на открито на Гьореме с богатството си от скални църкви, най – старата датира от 4 век. Най – известни са Църквата с ябълката, Църквата Св. Барбара с мотиви от Иконоборския период, Църквата на Сандала с отпечатъка от стъпалото на Иисус: Църквата на катарамата, разказваща ни за живота на Христос. Програмата продължава с Пашабаг – район със скални пирамиди сред лозови масиви, известен в миналото като Долината на монасите. Последната спирка е при Долината на камилите. Връщане в хотела. Вечеря. По желание посещение на традиционно заведение, с неограничена консумация на напитки, танца на въртящите се дервиши и танци от различни региони на Турция. /доплащане 25 евро/. Вечеря. Нощувка.
4 ДЕН-Закуска. Възможност за полет с балон над природните красоти на областта Кападокия – по време на леката утринна закуска имате възможност да станете свидетел на незабравимата гледка при подготовката за полет на балона, след това да се насладите на изгрева на слънцето и играта на сенките по долините и причудливите природни форми, а накрая получавате и сертификат – доплащане 120 евро/човек. Отпътуване за Истанбул през столицата Анкара – Мавзолея на Ататюрк “бащата на турците”, крепостта Хисар – Цитаделата със запазените 15 кули, крепостни стени и порти напомнят за старинния живот, тук ще видите и Алаадин Джами – най – старата джамия в града. Възможност да посетите Музея на Анадолските цивилизации с колекции от световна класа – реликви от неолита и бронзовата епоха, от Асирия, Фригия и хитите. Късно вечерта пристигане в Истанбул. Нощувка.
6 ДЕН-Закуска. – Свободно време или панорамна разходка с корабче по Босфора /1,3ч./ с местен екскурзовод и неповторима гледка към европейските и азиатски части на града, едни от най–богатите резиденции и дворци на османските и ОБЗОРНА ОБИКОЛКА НА ИСТАНБУЛ с местен екскурзовод на български език – цена общо 35 евро /, включваща посещение на площад Султанахмет – Синята джамия /с влизане/, Хиподрума, Арката на Константин, Змийската колона, Египетския обелиск, фонтана на Вилхем ІІ; църквата “Св. София” /дава се информация без да се посещава/; преминаване покрай Долмабахче Сарай /без влизане/; по въжения мост над Босфора се преминава в Азиатската част на града. Отново по Въжения мост се преминава в Европейската част на Истанбул – по залива Златен рог. Минаване покрай българската църква ”Св. Стефан”. Следобяд отпътуване до България с кратка спирка в Къркларели. Вечерта пристигане в България.
В цената, калкулирана при 40 туриста са включени: транспорт с автобус 3*, гранични и пътни такси, обявените 3 нощувки – 2 нощувки + закуски + вечери в района на Кападокия, 1 нощувкa + закускa в Истанбул в хотели 3/4*, водач – представител на агенцията по време на цялото пътуване, медицинска застраховка за лица до 65г, над 65 г. доплащане – 5 лв.
В цената не са включени: – местен екскурзовод в Анкара – 5 евро
програма в Кападокия – 30 евро, обиколка с местен екскурзовод, включени входни такси в Каймаклъ, Гьореме и Ючхисар; турска вечер в Кападокия – 25 евро; туристическа обиколка на Истанбул и корабче по Босфора – / общо 35 евро; /
Необходими документи: валиден задграничен паспорт – копие; за лица под 18г., пътуващи без или с единия от родителите, нотариално заверена декларация; точен адрес и телефон за връзка.
Програмата е предварителна. Фирмата запазва правото си на актуализация.

Close Menu