• admin
  • юни 11, 2019
  • 0 Comments

Киев,Oсло, Копенхаген, Берген, Стокхолм, Хелзинки и Малмьо на 7- 15 Август/ 14- 22 Август

Киев,Oсло, Копенхаген, Берген, Стокхолм, Хелзинки и Малмьо на 7- 15 Август/ 14- 22 Август

Маршрут:
Киев-Kопенхаген – Oсло – Берген – Зьогнефиорд – Флом – Стокхолм – Хелзинки

Продължителност:
9 дни / 8 нощувки

Транспорт:
Самолет

Дати на отпътуване:
07.08.2019 г.,    14.08.2019 г.

Цена само с Ваучер от Грабо 999 лв.

ПРОГРАМА

1 Ден. Полет с АК Ryanаir, София – Киев в 07:00 – 08:55ч. Посрещане на летището в Киев. Панорамна обиколка с местен екскурзовод на руски език с доплащане, включваща: една от най-живописните улици на Киев – „Андреевский спуск“, на която се намират Андреевската църква, Дом Орлова, Контрактовия площад, Успенската църква „Богородица Пирогоща“, Гостинный двор, Киево-Магилянската академия, Речната гара. Разходка по Михайловския площад и разглеждане на Михайловски – Златоверхий манастир, паметника на княгиня Олга, паметника на Богдан Хмелницки, Софийския събор (ЮНЕСКО), Золотые ворота, Националния оперен театър носещ името на известния украински поет Тарас Шевченко и неговия паметник, главния корпус на Университета. Свободно време за разходка по най-известната търговска улица на Киев – Хрещатик. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

2 ДЕН- Закуска. Трансфер до летището. Полет на авиокомпания „Райънеър‘‘, Киев – Стокхолм Скавста 13:55ч. – 15:10ч. Посрещане на летището в Стокхолм. Отпътуване за Малмьо. Вечерта пристигане. Настаняване в хотел. Нощувка.

3 ДЕН- Зaкуска. Кратък трансфер до Копенхаген – панорамна обиколка на града /2,30/ с местен екскурзовод на български език /доплащане 20,00 евро/. Спирка при двореца Кристиянборг приютил Датския парламент, Националната библиотека, спирка при Mраморната катедрала и площада с двореца Амалиенборг, Кралския театър, Чърчил парк със замъка Касталет и символа на Дания – статуята на малката русалка, фонтана Гифион, посветен на “майка Дания”, централния площад с Кметството и паметника на Андерсен. В 15.30ч. отпътуване за пристанището. Качване на круизен кораб за Норвегия на компанията DFDS. Вечеря на блок маса. Нощувка в каюти за 4-ма, ниво.

4 ДЕН- Закуска. Сутринта в 09,30ч. пристигане в столицата на Норвегия – гр. Осло. Панорамна обиколка от 10,00ч. на града с местен екскурзовод на руски език /доплащане 20.00 евро/ – Кралския дворец, централната улица “Карл Йохангате”, Кметството, където се връчва Нобеловата награда за мир, скулптурите на Вигеланд в парка Фргонер. Рано след обяд отпътуване за Берген. Нощувка в района на Берген.

5 ДЕН – Закуска. Преди обяд туристическа програма в Берген с разглеждане на пристанищния квартал Бриген, Рибният пазар, Ханзейския музей /отвън/, и др.Тези забележителности ще ви разкрият някогашното величие на града между 14-16 век, като част от Ханзейската Лига – важен съюз на търговските гилдии в Балтийско и Северно море. Типичните дървени къщички на квартала Брюген са изгаряни и престроявани няколко пъти, като след последния пожар през 1955 г. част от квартала е построен наново в оригинален средновековен стил и през 1979г. е включен в списъка на ЮНЕСКО. Отпътуване. Следобяд възможен круиз по Зьогнефиорд, вторият по големина фиорд в света – 204 км. дължина и 1200м. дълбочина, разположен между стръмни скали, зелени планински била, в пълното отсъствие на съвременна техника, която да напомни за човешко присъствие – това е пътуване в царството на фиордите. Настаняване в хотел в района на Флом. Нощувка.

6 ДЕН – Свободно време или срещу допълнително заплащане пътуване с Фломската железница. Tова е най – зрелищното пътешествие с влак в света. Железницата минава по най – стръмния склон в света и преодолява 870 м разлика във височината. Кристални реки, каскади от водопади, до които влакът спира за фотопауза, снежните шапки на планинските върхове и изумителната гледка към величествения Аурландсфиорд – това е преживяването на Фломската железница, третата по посещаемост забележителност в Норвегия. Отпътуване за Стокхолм. Настаняване в хотел. Нощувка.

7ДЕН-Закуска. Предиобяд програма в Стокхолм с местен екскурзовод на български или руски език /доплащане 20,00 евро – остров Гамла Стан – сърцето на стария град с църквата на рицарите Сторкиркан и Кралския дворец, Кметството със “Златната зала”, която всяка година приютява бала в чест на Нобеловите лауреати.и неповторима панорама от града. В 15.00ч. отпътуване за пристанището Вартан. В 16.45ч. отпътуване за финландската столица Хелзинки с най-големия 14-етажен круизен кораб на “Силия лайн”, дълъг 203м.,

разполагащ с караоке бар, басейн, сауна, казино, free shop, дискотека и огромна търговска част. Нощувка на круизния кораб каюти за 4-ма, ниво 2.

8 ДЕН- Около 10.00 ч. пристигане в Хелзинки – град обграден от три страни с вода, чийто жители се сочат за най-образованите и най-добре живеещите в света. Панорамен тур 10,30-12,30ч. с местен автобус и екскурзовод на руски език /доплащане 40,00 евро – заявява се в България/ – с впечатляващата сграда на
Финския парламент и Руската православна катедрала, Скалната църква и паметника на Сибелиус. Отпътуване обратно за Стокхолм. Нощувка на кораба на Силия лайн, ниво 2.

9 ДЕН- Пристигане сутринта в 09,30ч. в Стокхолм. Посещение на музея “Васа” с кралския боен кораб, музея на АББА и етнографския комплекс „Сканзен”. Следобяд, трансфер до летището, полет Стокхолм Скавста – София с АК „Райънеър” в 17:45ч – 21:35ч.

В цената, калкулирана при 40 туриста са включени:
самолетен билет София – Киев; Киев-Стокхолм; Стокхолм София с включени летищни такси и малък кабинен багаж /40/30/20/см.
транспорт с автобус 3*
обявените 8 нощувки, 6 закуски и 2 вечери, калкулирани на база 4-ки кабини, стаи 2-ки – 1 нощувка с закуска в Малмьо, 1 нощувка с закуска и вечеря на ферибот от Копенхаген за Осло в каюти за 4-ма ниво 2, 1 нощувка с закуска в района на Берген, 1 нощувка със закуска в района на Флом, 1 нощувка със закуска в Стокхолм, 2 нощувки на ферибот на Силия лайн Стокхолм – Хелзинки – Стокхолм, в каюта за 4-ма, ниво 2, водач-представител на фирмата по време на пътуването, застраховка.

В цената не са включени:
голям кабинен багаж до 10 кг./55/40/23/см. – 12 евро в посока ( три посоки), допълнителен до 20 кг.- 40 евро в посока
доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 г. – 25 лв.
застраховка Отмяна на пътуване – 30 лева
входните такси на посещаваните обекти
туровете в програмата:
обиколка на Киев с местен екскурзовод – 15 евро
обиколка на Копенхаген с местен екскурзовод – 20 евро
обиколка на Стокхолм с местен екскурзовод – 20 евро
обиколка на Хелзинки с местен екскурзовод – 40 евро
– фериботен круиз по Зьогнефиорд – 70 евро
– пътуване с Фломската железница – 80 евро
доплащане за двойна/ тройна кабина на кораба Дания-Норвегия – 45 евро на човек – двойна, 25 евро на човек – тройна кабина
доплащане за двойна/ тройна кабина Стокхолм – Хелзинки – Стокхолм – 60 евро на човек – двойна, 25 евро на човек – тройна кабина

Препоръчително е валутата Ви необходима за Скандинавските страни да бъде обменена от България.
Заявяването и заплащането на допълнителните мероприятия става мин 14 дни преди датата на отпътуване с надлежно представен документ за плащане!
Необходими са –валидна лична карта и задграничен паспорт; за лица под 18 г. нотариално заверена родителска декларация; точен адрес и телефон за връзка. Посещаваните страни са без строго специфични санитаро – хигиенни и митнически изисквания спрямо българските граждани.
Краен срок за анулиране на пътуването, при несъбран брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване.
ПРОГРАМАТА Е ПРЕДВАРИТЕЛНА, ФИРМАТА ЗАПАЗВА ПРАВОТО СИ НА АКТУАЛИЗАЦИЯ.

Leave a Reply

Lost your password?

User registration is disabled for now. Contact site administrator.

or

Sign in With...

  • https://www.facebook.com/savetours.ltd/
.
.