КИПЪР и ИЗРАЕЛ

ПРОГРАМА

Програма на пътуването:

1 ден
Полет от Варна в 06:30ч. Кацане в Ларнака в 08:25ч. Трансфер от летището до хотела. Настаняване. Свободно време или, по желание и срещу доплащане, екскурзия до Ларнака и Никозия. Ларнака е крайбрежен курорт с известната църква „Св. Лазар“, Старинния замък, палмовите дървета, пясъчните плажове и старите традиционни улици. Отпътуване за Никозия, известна като последната разделена столица в света със „Зелената линия“, която разделя града на гръцка и турска част. Разглеждане на катедралата „Св. Йоан Кръстител“ и стария квартал Лиаки Гитония. Свободно време за разходка по известната улица Ледра, с възможност за преминаване в турската част, където ще видите храма „Света София“ и други забележителности. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

2 ден
Закуска (пакет). Рано сутринта – трансфер до летището в Пафос. Полет за Тел Авив в 06:35ч. Посрещане на летището от местните партньори на туроператора в 07:45ч. Трансфер до Витлеем. Посещение на базиликата „Рождество Христово“ и разглеждане на яслите, в които е бил роден Исус. Пристигане в Йерусалим. По желание и срещу доплащане – панорамна обиколка с местен екскурзовод на български език: Елеонският хълм, от който Исус се възнесъл към небесата, с панорами към Стария град и златния купол на Храмовия хълм; Старият град; Стената на плача – останала от Втория храм, който е бил най-свещеното място за всички евреи; Виа Долороса – улицата, по която Исус е вървял с кръста си към Голгота; Божи гроб и Голгота. Получаване на поименен сертификат за хаджийство. Трансфер до летището за Полет за Пафос в 18:45ч.. Кацане в 19:55ч. Трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка.

3 ден
Закуска. Свободно време или, по желание и срещу доплащане, целодневна екскурзия до Лимасол, Пафос и Курион. Лимасол е вторият по големина град на острова, намиращ се между останките на два древни града държави – Аматунда и Курио. Посещение на Стария град, който впечатлява с реставрирани исторически къщи и най-голямото пристанище в Кипър. Следва посещение на Пафос и разглеждане на Колоната на свети Павел, Пристанището и Мозайките от III – V век. Пристигане в Курион – древен град държава от II в.пр.н.е – великолепен гръко-римски театър, който днес се използва за музикални и театрални представления. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 ден
Ранна закуска. Трансфер до летището. Полет за Варна в 09:00ч. Кацане във 11:05ч.
Офертата включва:
• Самолетен билет Варна – Ларнака – Варна на Wizz Air, с включени летищни такси и малък кабинен багаж (40х20х25см);
• Самолетен билет Пафос – Тел Авив – Пафос на Ryanair, с включени летищни такси и малък кабинен багаж (40х20х25см);
• 3 нощувки със закуски и вечери в хотел 3* в района на Ларнака;
• Посещение на Витлеем и Йерусалим;
• Водач от туристическата агенция по време на пътуването;
• Медицинска застраховка.

Офертата не включва:
• Услуга Priority Boarding, даваща право на допълнителен кабинен багаж (55х40х23см, до 10кг) – 10 евро в посока;
• Чекиран багаж (до 20кг) – 40 евро в посока;
• Екскурзия до Никозия и обиколка на Ларнака с местен лицензиран екскурзовод на български език – 35 eвро;
• Екскурзия до Лимасол, Пафос и Курион с местен лицензиран екскурзовод на български език – 50 евро;
• Туристическа програма в Йерусалим с местен екскурзовод, плюс сертификат за Хаджийство – 40 евро;
• Доплащане за настаняване в единична стая – 90лв;
• Застраховка „Отмяна на пътуване“ – 25лв.

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМА

Hotel Category 3*

Leave a Reply

Lost your password?

User registration is disabled for now. Contact site administrator.

or

Sign in With...

  • https://www.facebook.com/savetours.ltd/
.
.