МАДРИД И ПОРТУГАЛИЯ

МАДРИД И ПОРТУГАЛИЯ

МАДРИД И ПОРТУГАЛИЯ

/РАННИ  ЗАПИСВАНИЯ/

 

Дати: 15.10./22.10.2018г.                                                Цена – 965,00 лв.

 

1-ви ден:  София – Мадрид

Отпътуване от летище София в 16:30ч. с полет на  АК „Ryanair‘‘. Пристигане  в Мадрид в 19:10ч.

Трансфер до хотела. Нощувка.

2-ри ден: Закуска. Панорамна обиколка на Мадрид – красивите площади “Пласа Майор”, “Дел Сол” и “Испания” с Паметника на Сервантес, Кралския дворец, градините на Сабатини и др. По обяд отпътуване за Лисабон, Португалия. Вечерта пристигане в Коста де Капарика / района на Лисабон/. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

3-ти ден :Закуска. Програма в Лисабон с екскурзовод площад Росио, стария и живописен квартал Байша /Ниския град/, кулата Белем, църквата на манастира Жеронимос с гроба на Васко да Гама, музея на каляските, посещение на Парка на Нациите –EXPO`98 и световно известния Океанариум.Рано следобяд връщане в курорта. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

4 –ти ден: Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

5-ти ден: Закуска. Свободно време или полудневна екскурзия до Евора – един очароващ град, под егидата на UNESCO с над 2000-годишна история и е отличен пример за архитектурата на португалския Златен век. Градът е истински музей на открито, с огромен брой добре запазени забележителности, които напомнят за мавърското, испанското, античното и средновековно минало. От периода на влияние на Римската империя са съхранени акведукта „Агуа де Прата” и римският храм, който е най-запазеният подобен паметник на територията на страната. Храмът е издигнат в чест на богинята на лова Диана, като днес от него могат да се видят впечатляващите 14 коринтски колони, както и част от антаблемана. Интерес представляват и готическата катедрала, централния площад Праса до Жиралдо, крепостните стени и още над 500 ренесансови сгради. Връщане в хотела. Вечеря. Възможност за традиционна Фадо вечер. Нощувка.

6-ти ден: Закуска. Свободно време или целодневна екскурзия до градчето Синтра и Националния Дворец – отдавна предпочитаното място от португалските крале и английските благородници. На връщане към Лисабон, продължаваме към  Кабо да Рока  и красивите морски курорти Кашкайш и Ещорил. Ещорил – тропическа градина, разположена на брега на морето. Кашкайш – типично рибарско селце, превърнало се в красив морски курорт, на брега на който се намира Устата на ада – впечатляваща скалиста пропаст, в която се изгубват морските води. Градовете са приютили много благороднически семейства от европейските страни по време на Втората световна война, чиито имения са запазени и до днес. Кабо да Рока – най-западната част на континентална Европа. Прочутите португалски мореплаватели са тръгнали от тук към неизвестното, за да откриват нови земи, да спечелят слава, богатство, постове и престиж. Връщане в курорта Коста де Капарика. Вечеря. Нощувка.

7-ти ден: Закуска. Свободно време или целодневна екскурзия до ОбидушНазареФатима и Баталя – ден, през който ще посетите едни от най-известните исторически места в Португалия. Обидуш – заобиколено от крепостните стени, зад които се намират традиционни бели къщи и малки търговски улички, които водят към замъка. Поглед върху впечатляващия манастир в Баталя (под закрилата на ЮНЕСКО) – великолепен паметник на националната архитектура и един от най-големите готически шедьоври в Европа, построен през 1388 г. в чест на клетвата, дадена от крал Жуау І пред Светата Дева, че ще построи величествен манастир, ако победи кастилците в битката при Алжубароте. Отпътуване за Назаре, който в миналото е бил малко рибарско селце, а в наши дни е известен не само с риболова, но и с хубавите си плажове, прекрасната кухня и уникалните местни народни носии. Посещение на Фатима – център на католическата вяра и дестинация за поклонници от цял свят. Посещава се параклиса и базиликата във Фатима. Връщане в курорта. Вечеря. Нощувка.

 

 

 

8-ми ден:Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Мадрид. Полет Мадрид – София в 19:50ч. Пристигане на летище София в 00:15ч.

 

 

Цената включва:

 

 • Самолетен билет София –Мадрид  – София  на АК „ RYANAIR“ с включен кабинен багаж до 10 кг.
 • Летищни такси
 • Пътни и гранични такси
 • Обзорна екскурзия  в Мадрид  и  в Лисабон
 • Трансфери по програмата
 • 1 нощувки със закуски в хотели 3*в Мадрид и 6  нощувки със закуски в курортната част на Лисабон
 • Медицинска застраховка за периода на пътуването
 • Екскурзовод на български език

 

 

 

Цената не включва:

    

 • Допълнителен багаж по разценки на авиокомпанията.
 • Шест вечери в Лисабон с включени чаша вино и вода   – 175 лв на човек.
 • входни такси за посещаваните обекти.
 • разходи от личен характер.
 • Екскурзия до Синтра , Кабо да Рока, Кашкайш и Ещорил  –  45  евро на човек .
 • Екскурзия до Обидуш, Назаре, Фатима и Баталя – 55 евро на човек.
 • Екскурзия до Евора – 35 евро на човек .
 • Традиционна Фадо вечер – 50 евро на човек.

Предоставя Ви се възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

 

Необходимо е валидна лична карта, нотариално заверена родителска декларация даваща право на детето да пътува само или с единия си родител, медицинска карта за престой в чужбина, точен адрес и телефон.

Записването става с внасянето на депозит – 50 % от стойността на пътуването в офисите на фирмата или при оторизиран представител – с подписване на договор, общи условия на пътуването.

 

Програмата е предварителна, фирмата запазва правото си на актуализация.

Close Menu