• admin
  • юни 12, 2019
  • 0 Comments

Москва – Санкт Петербург – Талин – Стокхолм 13.07

Москва – Санкт Петербург – Талин – Стокхолм 13.07

Маршрут:
Москва – Санкт Петербург – Талин – Стокхолм

Продължителност:
9 дни / 8 нощувки

Транспорт:
Самолет

Дати на отпътуване:
13.07.2019 г.

Цена само с Ваучер от Грабо: 1550 лв.

ПРОГРАМА

Дата:13.07. 2019г. Цена само с Ваучер от Грабо: 1550лева

1 ДЕН- Полет с АК „Аерофлот‘‘, София – Москва в 12:25ч. – 15:35ч. Посрещане на летището. Трансфер и настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

2 ДЕН – Закуска. Панорамна обиколка на Москва с автобус и местен екскурзовод – Червения площад –политическият център на Руската федерация, събора на Василий Блажени, изграден през 16 век в чест на превземането на Казан от Иван Грозни, ГУМ-а – най – старият търговски дом в Русия, мавзолея на Ленин, възстановения храм на Христос Спасител – символ на възраждащата се христианска Русия, московските булеварди, Московския университет, Театралния площад. Трансфер до Третяковската галерия. Разглеждане с екскурзовод на нейната уникална колекция, създадена от мецената Павел Третяков с произведения на Васнецов, Врубел, Левитан, Репин, Шишкин и др. Свободно време. По желание разходка с корабче по р. Москва /доплащане 15 евро/. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН – Закуска. Посещение на архитектурно–исторически комплекс Кремъл (около 2,5 часа), представляващ сърцето на съвременна Русия с редица важни структури на държавната власт – Президентството, правителствени и други органи. По време на тази екскурзия ще посетите територията на Кремъл–Ивановския площад със знаменитите Цар Пушка и Цар Камбана, Успенския, Архангелския и Благовещенския събор. Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН. Закуска. По обяд трансфер до летището за полет с АК „Аерофлот‘‘. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

5 ДЕН-Закуска. Панорамна обиколка на Санкт Петербург с местен екскурзовод /доплащане 20 евро/: Невски проспект – най-красивият булевард на града, Дворцовият площад, Василиевския остров, Исакиевския площад, крайцер Аврора, Петропавловската крепост – исторически паметник на архитектурното и фортификационно руско изкуство от 17 до 20 век, от която води началото си градът Петербург /панорамно/. По време на обиколката ще се насладите на живописната гледка към река Нева и множеството мостове, свързващи градските острови. Пешеходна екскурзия с екскурзовод на руски език в Ермитажа /доплащане 50 евро – включва входна такса и екскурзоводско обслужване/ – грандиозен дворцов ансамбъл от 6 величествени здания вкл. Зимния и Меншиковския дворец, официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина на брега на р. Нева. В Ермитажа се съхраняват 3 милиона художествени паметника на световната култура – произведения на Леонардо да Винчи, Рафаел, Тициан, Рембранд, Рубенс, Пикасо и др. Вечеря. Нощувка.

6 ДЕН – Закуска. Посещение на Царское село и Екатеринински Дворец /доплащане общо 60 евро/. Разположен е в днешния град Пушкин на 25 км. от Санкт Петербург. В историята и архитектурата на двореца се отразяват архитектурни тенденции от всички епохи, които е преживял двореца, както и лични пристрастия на руските владетели. Тук се намира и Кехлибарената стая – стая, напълно облицована с кехлибарени панели със златен кант и огледала. Заради своята красота понякога е била наричана „Осмото чудо на света“. Вечеря. Нощувка.

7 ДЕН- Закуска. Посещение на Нижний парк и Петродворец /доплащане 60 евро – включва входна такса и екскурзоводски услуги/. Петродворец е„ прозорецът към Европа“ на Петър І., бижуто на руското изкуство, където можете да разгледате невероятният ансамбъл от множество фонтани, паркове и дворци, който е построен в началото на ХVІІІ в., за да съперничи на архитектурата и бляскавия дворцов живот на Версай и да покаже на европейските кралски фамилии, че може да се равнява с най-добрите от тях. Бившата лятна резиденция на руските царе се намира на 30 км от Санкт Петербург, на Балтийско море и заема площ от 1200 хка, с 66 фонтана и 39 позлатени статуи. Свободно време. Следобяд отпътуване за Естония. Вечерта пристигане. Настаняване в хотел в Нарва. Вечеря. Нощувка.

8 ДЕН – Закуска. Отпътуване за Талин. По обяд туристическа обиколка на Талин с местен екскурзовод в историческия център на града – столицата и най-голям град на Естония, разположен на южният бряг на Финският залив /доплащане 20 евро/. Град, известен със своето скандинавско излъчване и архтектура. Градът е създаден XIII век и е бил във владение на шведи, датчани, руснаци. Старият град е в списъка на Световното културно наследство на ЮНЕСКО – средновековни църкви, готически катедрали, замъци. Градската стена и отбранителните кули; величествения средновековен замък на хълма Тоомпеа с кулата „Дългия Герман“; църквата „Св.Николай“; катедралата „Св.Александър Невски“, замъкът „Орлов-Давидов“; Естонския парламент; църквата Нигулисте, където се провеждат концерти за органна музика; най-старата аптека в Европа. Следобяд отпътуване от Талин за Стокхолм с круизен кораб на Талинк лайн. Нощувка в кабини за четирима.

9 ДЕН – Сутринта пристигане в Стокхолм. Програма в Стокхолм с местен екскурзовод на български или руски език /доплащане 20,00 евро – остров Гамла Стан – сърцето на стария град с църквата на рицарите Сторкиркан и Кралския дворец, Кметството със “Златната зала”, която всяка година приютява бала в чест на Нобеловите лауреати и неповторима панорама от града. Следобяд, трансфер до летището в Стокхолм, полет Стокхолм Скавста – София с авиокомпания
„ Ryanаir‘‘в 19:50ч – 23:40ч.

В цената, калкулирана при 40 туриста са включени – самолетен билет София –Москва, Москва – Санкт Петербург с АК „Аерофлот‘‘, Стокхолм – София с авиокомпания „ Ryanаir‘‘с включени летищни такси и малък кабинен багаж, транспорт с автобус , обявените 8 нощувки, калкулирани на база двойни стаи и 4-ки кабини – 1 нощувка на кораба на „Талинк Лайн“– Стокхолм-Талин, 3 нощувки + 3 закуски и 3 вечери в Москва, 3 нощувки + 3 закуски и 3 вечери в Санкт Петербург, 1 нощувка със закуска и вечеря в Нарва, водач-представител на фирмата по време на пътуването, застраховка.

В цената не са включени
руска виза, такса съпорт и визова услуга – 180 лв.
голям кабинен багаж до 10 кг./55/40/23/см. – 10 евро в посока, допълнителен до 20 кг.- 40 евро в посока за АК „ Ryanаir‘‘
доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 г. – 25 лв.
застраховка Отмяна на пътуването – 45 лева
входните такси на посещаваните обекти
туровете в програмата:
обиколка на Стокхолм с местен екскурзовод – 20 евро
обиколка с местен екскурзовод в Талин – 20 евро
обиколка с местен екскурзовод в Санкт Петербург – 20 евро
посещение на Ермитажа – с включена входна такса и екскурзоводско обслужване – 50 евро
посещение на Нижний Парк + Петродворец – с включена входна такса и екскурзоводско обслужване – 60 евро
посещение на Царское село + Екатериненски дворец – с включена входна такса и екскурзоводско обслужване – 60 евро
туристическа програма в Москва /включва екскурзоводски беседи, входни такси за Третяковската галерия и Кремъл и оръжейната палата/ – общо 125 евро
разходка с корабче по р. Москва – 15 евро
доплащане на човек за двойни кабини Талин–Стокхолм – 30 евро на човек.

Необходими са: валиден задграничен паспорт валиден 6 месеца от датата на завръщане, виза за Русия, за лица под 18 г. нотариално заверена родителска декларация, здравна карта за престой в чужбина, точен адрес и телефон за връзка
Посещаваните страни са без строго специфични санитаро – хигиенни и митнически изисквания спрямо българските граждани. Краен срок за анулиране на пътуването, при несъбран брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване.

ПРОГРАМАТА Е ПРЕДВАРИТЕЛНА, ФИРМАТА ЗАПАЗВА ПРАВОТО СИ НА АКТУАЛИЗАЦИЯ.

ЦЕНИ

13.07.2019 г. 1550 лв. 3100 лв. 4650 лв.

Leave a Reply

Lost your password?

User registration is disabled for now. Contact site administrator.

or

Sign in With...

  • https://www.facebook.com/savetours.ltd/
.
.