НОВА ГОДИНА В ИСТАНБУЛ – 3 НОЩУВКИ
НОВА ГОДИНА В ИСТАНБУЛ

НОВА ГОДИНА В ИСТАНБУЛ – 3 НОЩУВКИ

НОВА ГОДИНА В ИСТАНБУЛ – 3 НОЩУВКИ

Дата – 30.12.2017г. Цена – 200 лв.

1 ден-Отпътуване рано сутринта – Варна/ 05.00h/ – Бургас/07.00h/ по маршрут ГКПП М. Търново – Киркларели – Истанбул. По обяд пристигане в Истанбул. Настаняване в хотел. ОБЗОРНА ОБИКОЛКА НА ИСТАНБУЛ с местен екскурзовод на български език – доплащане 15 евро /около 3,5 часова обиколка, включваща посещение на площад Султанахмет – Синята джамия /с влизане/, Хиподрума, Арката на Константин, Змийската колона, Египетския обелиск, фонтана на Вилхем ІІ; църквата “Св. София” /дава се информация без да се посещава/; преминаване покрай Долмабахче Сарай /без влизане/. Спирка при българската църква ”Св. Стефан” . Посещаваните по време на тура обекти са без входни такси. Панорамна автобусна обиколка на нощен Истанбул – старата европейска част. Обиколката продължава към квартала Еюп. Изкачване с въжен лифт към прочутото кафе Пиер Лоти, за да се насладите в приятна обстановка на чаша ароматен турски чай, красивия изглед към залива “Златен рог“ и старата европейска част на града /доплащане 15 евро/. Нощувка.

2 ден-Закуска. По желание панорамна разходка с корабче по Босфора /1,3ч./ с местен екскурзовод и неповторима гледка към европейските и азиатски части на града, едни от най–богатите резиденции и дворци на османските владетели /доплащане 25 евро/. По обяд по желание посещение на двореца ”Долмабахче” с екскурзовод – доплащане 25 евро /с включена входна такса за двореца/. Използването на фотоапарат и камера се заплаща допълнително. Ранния следобяд пешеходен тур от Египетския пазар /пазара на подправките и сладостите/ през моста Галата, ползвайки ”запчатата железница” достигаме квартала Бейоглу – квартала на бейовете. По улицата на Независимоста – ”Истиклял джадеси” минаваме покрай посолствата на Европейските държави, лицея Галатасарай, катедралите Санта Мария и Сент Антонио. Кратка почивка за следобедна закуска, площад Таксим – доплащане 15 евро. /Осъществява се в уговорен с водача час /. Връщане в хотела. Свободно време. В 20,30 часа -НОВОГОДИШНА ГАЛА ВЕЧЕР с богато меню и напитки в традиционно вариететно заведение ”Гар Мюзик Хол”или в традиционен ресторант “АКСУ”с богато меню с програма и диско водещ от България. Нощувка.

3 ден- Късна закуска. Свободно време и посещение на небостъргача “Сапфир“ в елитния квартал Левент – 64 етажна сграда, извисяващи се на 236 м. Изкачване с асансьора до панорамна площадка на последния етаж, откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора. Изживяването се допълва от уникалното приключение „Sky RIDE” – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул и посещение на Миниатюрк – музей на открито с макети на най-известните забележителности в Турция. Около 10.15 ч. отпътуване за град Одрин. Престой в града за кратка почивка и разглеждане на българската църква „Св. Константин и Елена“ и най-голямата джамия в Турция – „Селимие“. Отпътуване за България. Късно вечерта пристигане в София на площад Александър Невски/ транспорт и туристическо обслужване за двете мероприятия общо – 10 евро/. Вечерта възможност за вечеря в традиционен рибен ресторант, близо до Босфора. Нощувка.

4 ден-Закуска. Отпътуване за България. Спирка в най-големият МОЛ в Европа „ФОРУМ” Истанбул – свободно време за пазар или посещение на третият по големина в света аквариум – Sea Life/Тюркуазу/. един от най-големите в Европа. Ще имате възможност да се разходите измежду над 15 хиляди вида морски обитатели, сред които и пет тигрови акули. Разположен на територия от 8000 кв.м., аквариума разполага с един от най-дългите подводни тунели – 83 метра, който дава възможност за 270º панорама.

В цената са включени транспорт с автобус, 3 нощувки + 3 закуски в хотел 3* в търговската част на Истанбул, гранични и пътни такси, водач по време на пътуването, застраховка с покритие 2000 евро.

В цената не са включени: входните такси на посещаваните обекти и турове, цена на човек: 1) обзорна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод – 15 евро; 2) Новогодишна гала вечеря в “Гар Мюзик Хол” – 65 евро/ ресторант „АКСУ“ – 40 евро/ с напитките от вас/, или 50 евро с включени напитки. 3) корабче по Босфора – 25 евро;

4) пешеходен тур до площад „Таксим” – 15 евро; 5) панорамна обиколка на нощен Истанбул, с включен билет за лифта – 15 евро; 6 )посещение на двореца ”Долмабахче” – 25 евро /с включена входна такса за двореца/; 7/ входна такса за аквариум „Тюркуазу”,

8/Сапфир и Миниатюрк – трансфер 10 евро, без входни такси, 9/ вечеря в рибен ресторант – 20-50 евро в зависимост от рибното меню и напитките.

Необходими са валиден задграничен паспорт, за лица под 18 г. заверена от нотариус родителска декларация, даваща право на детето да пътува. Програмата е предварителна, фирмата запазва правото си на актуализация в програмата и обявените часове за турове и цени при независещи от нея обстоятелства.

 

Close Menu