ОСТРОВ КОРФУ – РАЯ НА ЗЕМЯТА
ОСТРОВ КОРФУ - РАЯ НА ЗЕМЯТА

ОСТРОВ КОРФУ – РАЯ НА ЗЕМЯТА

 ДАТА: 04.09.2018г.                                                                 ЦЕНА: 525 лв.

1  ден- Отпътуване от Шумен в 18.00ч. по маршрут Шумен – Кулата – Солун – Янина – Игуменица.

2 ден- По обяд пристигане в Игуменица и отпътуване с ферибот за о–в Корфу /1ч. 45 мин./. Остров Корфу е вторият по големина Йонийски остров. Бреговете му се мият от три морета – Йонийско, Адриатическо и Средиземно. Като всеки гръцки остров, и този е свързан с множество митове и легенди. На гръцки е познат с името Керкира. Легендите разказват как богът на морето Посейдон се влюбил в нимфата Керкира, отвлякъл я и я довел на безименния остров, който от тогава носи нейното име. Настаняване в хотел «Потамаки Бийч» в селището Беницес. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

3 ден-Закуска. По желание обзорна екскурзия на град Керкира /Корфу/: един от най-красивите и елегантни гръцки градове /доплащане 20 евро, с включена входна такса за двореца/. Това не е случайно, като се има предвид продължителната хегемония на сицилианци, венецианци, французи и англичани на острова. От онези дни градът е съхранил елегантните си постройки, разкошни имения и дворци, както и парковете, засадени с цветя по френски образец. Посещение на двореца „Ахилион“, свързан с личността на императрица Елизабет Сиси. Разглеждане на полуостров Канони, с гледка към т.нар. Миши остров, Старият град (Палаиополи), площад Еспланде, аркадите Листон, Старата и Новата венециански крепости, църквата Свети Спиридон. Възможност за разходка с корабчето “Калипсо стар” /доплащане 16 евро/, което ви предлага едно екзотично едночасово пътуване със специално конструирано корабче, чието прозрачно дъно ви позволява да изследвате и да се насладите на вълнуващия и завладяващ свят на морското дъно. С голямото си разнообразие и красота, подводния свят ще ви удиви. Като допълнение, двата морски тюлена – Симба и Анна ще ви изпълнят уникално подводно шоу, по време на кратката ви почивка на остров Видо. Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 ден-Закуска. Свободно време за плаж или по желание разходка с корабче до Паксос, Антипаксос и Сините пещери /доплащане 35 евро/. Тръгвайки от пристанището на Корфу, се открива уникална гледка на Старата Венецианска крепост и югоизточното крайбрежие на Корфу. Продължавайки на юг до скалистите брегове на остров Паксос, лодката навлиза в зашеметяващите морски пещери, след което се отправя към остров Антипаксос, който с пясъчните си плажове и кристалните води, се сравнява с Карибите. Спирка за плаж. По обяд връщане на остров Паксос. Свободно време за разходка и обяд. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5 ден-Закуска. Свободно време за плаж или по желание екскурзия до Палеокастрица и Сидари /доплащане 25 евро/. Палеокастрица е един от най-оживените и красиви курорти на острова, за който легендата разказва, че на негово място се намирал древния град Алкинос и двореца на крал Алкинос. На този бряг бродил Одисей, запленен от приказния остров. Посещение на прочутия византийски манастир „Палеокастрица” – великолепен пример за гръцка религиозна архитектура. Според легендата Богородица спасила светата обител и местните жители от нашествието на пирати, като вкаменила кораба им. Ще ви впечатлят няколко невероятни плажа с кристално чиста вода, сгушени по бреговата линия или разпръснати в маслинови, лимонени и кипарисови градини. Пейзажът комбинира синьо-зелени води и живописни заливи и е само малка част от гледките, които ще ви завладеят. Отпътуване за Сидари – считано за едно от най-пленителните места на острова, уникално със своя пясъчен канал образуван от морските води «Канала на любовта». Свободно време за плаж. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

 

 

6 ден-Закуска. Свободно време за плаж или по желание еднодневна разходка с корабче до «Синята лагуна», с възможност за плаж и престой в селището Сивота /доплащане 35 евро, с включен обяд на корабчето/. Връщане в хотела. Вечеря. По желание гръцка вечер в местна таверна с фолклорна програма /доплащане 25 евро, с включени напитки/. Нощувка.

7 ден-Закуска. Сутринта отпътуване за България. Късно вечерта пристигане в България.

 

 

 

ЦЕНАТА, калкулирана при 40 плащащи туриста, ВКЛЮЧВА:

 • транспорт с лицензиран автобус 3*
 • гранични и фериботни такси
 • медицинска застраховка
 • 5 нощувки със закуски и вечери в хотел “Потамаки Бийч’’ 3* на остров Корфу, при настаняване в двойни стаи
 • водач от агенцията

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • обзорна обиколка на Корфу и посещение на двореца Ахилион, с включена входна такса за двореца – 20 евро /по желание аудиогид в двореца – доплащане 3 евро/
 • Старата крепост – 6 евро
 • разходка с корабчето “Калипсо стар” – 16 евро
 • гръцка вечер в местна таверна, с включени напитки – 25 евро
 • разходка с корабче до Паксос, Антипаксос и Сините пещери – 35 евро
 • екскурзия до Палеокастрица и Сидари – 25 евро
 • еднодневна разходка с корабче до Синята лагуна, с включен обяд на корабчето – 35 евро
 • туристическа такса на ден – 1,5 евро на човек

 

 

Необходими документи: валидна лична карта или задграничен паспорт – копие от документа се предоставя в офиса на фирмата при депозитната вноска, за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители. Записване с внасяне на депозит – 30 % от стойността на пътуването и групов договор за пътуване с общи условия. Посещаваната страна е без специфични визови и санитаро-хигиенни изисквания спрямо българските граждани.

 

Програмата е предварителна. Фирмата запазва правото си на актуализация.

Close Menu