• admin
  • юни 11, 2019
  • 0 Comments

РИМ – ВАТИКАНА – ФЛОРЕНЦИЯ – МИЛАНО- ЖЕНЕВА – ПАРИЖ – БРЮКСЕЛ 12 – 19 Септември

РИМ – ВАТИКАНА – ФЛОРЕНЦИЯ – МИЛАНО- ЖЕНЕВА – ПАРИЖ – БРЮКСЕЛ 12 – 19 Септември

Маршрут:
РИМ – ВАТИКАНА – ФЛОРЕНЦИЯ – МИЛАНО- ЖЕНЕВА – ПАРИЖ – БРЮКСЕЛ

Продължителност:
8 дни / 7 нощувки

Транспорт:
Самолет

Дати на отпътуване:
12.09.2019 г.

Цена само с Ваучер от Грабо 799 лв.

ПРОГРАМА

Дата –12.09.2019 г. Цена- 799 лв.

1 Ден – Отпътуване от летище София до Рим с полет на АК ‘’Ryanair’’ в 06:40ч. Посрещане на летището в 07:35ч. Туристическа програма в вечният град Рим – комбинирана панорамна обиколка на града с автобус и пеша – Колизеума, Римския форум, Капитолийския хълм, площад „Венеция”, площад „Навона”, Пантеона, фонтана „Ди Треви”. Свободно време в района на площад „Испания”. (За тези, които не са заявили туристическо обслужване в Рим, автобуса ги оставя на място, където се заплаща входната такса на автобуса и индивидуално всеки посещава стария град с градски транспорт). Настаняване в хотел. Нощувка в района на Рим.

2 Ден–Закуска. Посещение на Ватикана – най-малката държава в света, съсредоточието на световния Католицизъм и Християнство – Площад “Свети Петър”, базиликата “Свети Петър”, музеите на Ватикана /необходима е предварителна резервация /. Следобяд отпътуване за Монтекатини. Настаняване в хотел. Нощувка.

3 Ден-Закуска. Свободно време в Монтекатини или трансфер до Флоренция –туристическа програма включваща местен екскурзовод на български език, аудиогид и градски транспорт до историческата част / доплащане 20 евро/. Пленителния ренесансов град Флоренция – градът на Данте, който по времето на управлението на фамилията Медичи през ХV век, се превръща в един от най-големите и най-богати градове в Европа , град с богато архитектурно и историческо наследство, разглеждане на стария град, вписан в наследството на ЮНЕСКО , разглеждане на Катедралата Санта Мария дел Фиоре с купола, най-стария мост над река Арно и други. Връщане в хотела. Нощувка.

4 Ден-Закуска. Отпътуване за Милано и туристическа програма с разглеждане на забележителностите: Миланската Ла Скала, прочутата Катедрала, пасажа Виктор Емануил, улица Данте и др. Свободно време. Отпътуване за Женева към Швецария през тунела Мон Блан, носещ името на най-високия връх в Алпите. Късно вечерта пристигане в Анимас, френската част на Женева. Настаняване в хотел. Нощувка.

5.Ден- Закуска. Туристическа програма в Женева – най-космополитният швейцарски град, символ на мира. Градът е седалище на някои от значимите световни оргазнизации – Обединените нации /ООН/, Червеният кръст още от 1864 г., Световната здравна организация, Европейският център за ядрена физика.Пешеходна разходка по Кея и моста Мон Блан, Английската градина с впечатляващия цветен часовник – на брега на езерото със забележителния фонтан /140 м./ с цветния часовник – една от забележителностите на Женева. В 13.00ч. отпътуване за на Париж. Вечерта пристигане в района на Париж. Настаняване в хотел. Нощувка.

6.ден-Закуска. Панорамна обиколка на централен Париж – остров Сите с катедралата „Нотр-Дам дьо Пари”, Кметството. Самостоятелно разглеждане на Лувъра. Свободно време по „Шан-з-Елизе”. Вечерта изкачване на Айфеловата кула и едночасова разходка по Сена с корабче/общо 50 евро/ – заявяват се и се заплащат предварително от България при записване. Нощувка.

7.ден-Закуска. Свободно време или еднодневна екскурзия до замъка Версай /доплащане 50 евро – включва транспорт, такса резервация, входни такси и аудиогид /. Отпътуване за Брюксел. Вечерта пристигане. Настаняване в хотел. Нощувка.

8.ден- Закуска. Кратка туристическа програма в столицата на Белгия и седалище на множество международни организации. Главният площад е задължителна спирка във вашата разходка из Брюксел. Къщите на гилдиите от XVIII век заобикалят този красив площад от XIII век. Къщата MaisonduRoi и Кралската къща.Белгийският кралски музей за изящни изкуства (MuéesRoyauxdesBeaux-Arts), кралският дворец на Брюксел е официалната резиденция на краля на Белгия В 10.00ч. трансфер до летището. Полет в 12.25ч до София с АК „Ryan Air”. Кацане в София в 16.05ч.

В цената, калкулирана при 40 туристи са включени: самолетен билет София –Рим, Брюксел – София с АК “Ryanair”, с включени летищни такси и малък кабинен багаж/ 40/20/25 см./, транспорт с автобус 3*, обявените 7 нощувки + 7 закуски в хотели 3*, при настаняване в двойни и тройни стаи от които: 1 нощувка с закуска в Рим, 2 нощувки с закуски в Монтекатини, 1 нощувка + закуска в Анимас, 2 нощувки + 2 закуски в района на Париж, 1 нощувка + закуска в района на Брюксел , водач-представител на фирмата по време на пътуването, застраховка.

В цената не са включени :
Priority Boarding с допълнителен кабинен багаж до 10 кг./55/40/20 см./ – 15 евро в посока, допълнителен до 20 кг.- 40 евро в посока,
туристическо обслужване в Флоренция – 20 евро,
туристическо обслужване в Рим с местен екскурзовод – 25 евро,
Ватикански музеи, включващи трансфер от хотела, входна такса на музея,резервация, местен екскурзовод на български език, слушалки – 45евро /за тези, които не са заявили пакет за Ватикански музеи и желаят да отидат до центъра на града,трансфера в двете посоки е 15 евро/,
градски такси за Италия – 2-4 евро на вечер /заплащат се при настаняване/,
Tур до Версай – 50 евро / включва транспорт, такса резервация, входни такси и аудиогид/
Изкачване на Айфеловата кула и разходка с корабче по Сена – общо 50 евро
разходи от личен характер,
таксите на посещаваните обекти,
Застраховка Отмяна на пътуване – 25 лева

Необходими документи: валидна лична карта, за лица под 18г., нотариално заверена родителска декларация даваща право на детето да пътува само, или с единия си родител.Посещаваните страни са без специфични митнически и санитаро-хигиенни изисквания, спрямо българските граждани.
Програмата е предварителна фирмата запазва правото си на актуализация.

Leave a Reply

Lost your password?

User registration is disabled for now. Contact site administrator.

or

Sign in With...

  • https://www.facebook.com/savetours.ltd/
.
.