РУСИЯ, СКАНДИНАВИЯ И ПРИБАЛТИКА 10.03.2019

ПРОГРАМА

Дата: 10.03.2020 г. ЦЕНА: 900 лева
1 ДЕН-Трансфер от Централна ЖП Гара София в 15:00 ч. до летището в Ниш, Сърбия ( 150 км.). Полет на авиокомпания „Ryan Air‘‘, Ниш – Стокхолм Скавста 20:00ч. – 2245ч. Посрещане на летището в Стокхолм, трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

2 ДЕН- Закуска. Програма в Стокхолм с местен екскурзовод на български език / руски език – остров Гамла Стан – сърцето на стария град с църквата на рицарите Сторкиркан и Кралския дворец, Кметството със “Златната зала”, която всяка година приютява бала в чест на Нобеловите лауреати. В 15.00 ч. отпътуване за пристанището Вартан. В 17.00 ч. отпътуване за финландската столица Хелзинки с най – големия 14-етажен круизен кораб на “Силия лайн”, дълъг 203 м., разполагащ с кариоки бар, басейн, сауна, казино, free shop, дискотека и огромна търговска част. Нощувка на кораба в каюти за 4-ма.

3 ДЕН- В 09.55 ч. пристигане в Хелзинки – град обграден от три страни с вода, чийто жители се сочат за най – образованите и най – добре живеещите в света. Панорамен тур /2 часа/ с местен автобус и екскурзовод на руски език – с впечатляващата сграда на Финския парламент и Руската православна катедрала. Свободно време. 14.00ч. отпътуване. Късно вечерта пристигане в Санкт Петербург. Настаняване в хотел.Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН-Закуска. Панорамна обиколка на Санкт Петербург с местен екскурзовод /доплащане 20 евро/: Невски проспект – най-красивият булевард на града, Дворцовият площад, Василиевския остров, Исакиевския площад, крайцер Аврора, Петропавловската крепост – исторически паметник на архитектурното и фортификационно руско изкуство от 17 до 20 век, от която води началото си градът Петербург /панорамно/. По време на обиколката ще се насладите на живописната гледка към река Нева и множеството мостове, свързващи градските острови.
Пешеходна екскурзия с екскурзовод на руски език в Ермитажа /доплащане 50 евро – включва входна такса и екскурзоводско обслужване/ – грандиозен дворцов ансамбъл от 6 величествени здания вкл. Зимния и Меншиковския дворец, официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина на брега на р. Нева. В Ермитажа се съхраняват 3 милиона художествени паметника на световната култура – произведения на Леонардо да Винчи, Рафаел, Тициан, Рембранд, Рубенс, Пикасо и др. Вечеря. Нощувка.

5 ДЕН – Закуска. Свободно време или преди обяд посещение на Нижний парк и Петродворец /доплащане 70 евро – включва входна такса и екскурзоводски услуги/. Петродворец е „прозорецът към Европа“ на Петър І., бижуто на руското изкуство, където можете да разгледате невероятният ансамбъл от множество фонтани, паркове и дворци, който е построен в началото на ХVІІІ в., за да съперничи на архитектурата и бляскавия дворцов живот на Версай и да покаже на европейските кралски фамилии, че може да се равнява с най-добрите от тях. Бившата лятна резиденция на руските царе се намира на 30 км от Санкт Петербург, на Балтийско море и заема площ от 1200 хка, с 66 фонтана и 39 позлатени статуи. Следобяд посещение на Царское село и Екатеринински Дворец /доплащане общо 60 евро/. Разположен е в днешния град Пушкин на 25 км. от Санкт Петербург. В историята и архитектурата на двореца се отразяват архитектурни тенденции от всички епохи, които е преживял двореца, както и лични пристрастия на руските владетели. Тук се намира и Кехлибарената стая – стая, напълно облицована с кехлибарени панели със златен кант и огледала. Заради своята красота понякога е била наричана „Осмото чудо на света“. Вечеря. Нощувка.

6 ДЕН- Закуска. Отпътуване за Москва. Вечерта пристигане в столицата на Русия – Москва – един от най–красивите и внушителни градове в света с население 11 милиона, а всеки ден в него нахлуват още 4 милиона, които отиват на работа. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

7 ДЕН – Закуска.
Панорамна обиколка на Москва с автобус и местен екскурзовод – Червения площад – политическият център на Руската федерация, събора на Василий Блажени, изграден през 16 век в чест на превземането на Казан от Иван Грозни, ГУМ-а – най – старият търговски дом в Русия, мавзолея на Ленин, възстановения храм на Христос Спасител – символ на възраждащата се христианска Русия, московските булеварди, Московския университет, Театралния площад. Трансфер до Третяковската галерия. Разглеждане с екскурзовод на нейната уникална колекция, създадена от мецената Павел Третяков с произведения на Васнецов, Врубел, Левитан, Репин, Шишкин и др. Свободно време. По желание разходка с корабче по р. Москва /доплащане 15 евро/. Вечеря. Нощувка.

8 ДЕН – Закуска. Посещение на архитектурно–исторически комплекс Кремъл (около 2,5 часа), представляващ сърцето на съвременна Русия с редица важни структури на държавната власт – Президентството, правителствени и други органи. По време на тази екскурзия ще посетите територията на Кремъл–Ивановския площад със знаменитите Цар Пушка и Цар Камбана, Успенския, Архангелския и Благовещенския събор. Вечеря. Нощувка.

9 ДЕН –Закуска. Ранен трансфер до летището и полет с АК „Wizz Air” до Будапеща в 11:05. Пристигане в Будапеща в 11:45.Свободно време или По желание (срещу доплащане) програма в града с местен екскурзовод (около 3.5 часа) – Площада на героите, Националната галерия, Парламента, хълма Замъка с Рибарските кули и катедралата „Св. Матияш“ и други. Свободно време за разходка по търговската пешеходна улица Ваци, която предлага богат избор на магазини, кафенета и заведения за хранене. Настаняване в хотел в района на Будапеща . Нощувка.
10 ДЕН Закуска.Ранно отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта , а във Варна и Бургасна другия ден сутринта.

В цената са включени – самолетен билет Ниш – Стокхолм Скавста – Москва – Будапеща с авиокомпания „ Райънеър‘‘ и АК „Wizz Air” с включени летищни такси и малък кабинен багаж /40/30/20/см.,трансфери Централна Автогара София – Летище Ниш И Будапеща – София,транспорт с автобус 3*, обявените 9 нощувки, калкулирани на база 4-ки кабини – 1 нощувка + закуска в района на Стокхолм, 1 нощувка на кораба на „Силия Лайн“– Стокхолм-Хелзинки, 3 нощувки + 3 закуски и 2 вечери в Санкт Петербург, 3 нощувки + 3 закуски и 2 вечери в Москва, 1 нощувка + закуска в района на Будапеща, водач-представител на фирмата по време на пътуването, застраховка.

В цената не са включени:
руска виза – 180 лв.
голям кабинен багаж до 10 кг./55/40/20/см. – 10 евро в посока, допълнителен до 20 кг.- 40 евро в посока
доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 г. – 25 лв.
входните такси на посещаваните обекти
ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:
Заявяват се предварително по време на резервация с номер в полето допълнителни
изисквания.
1) обиколка на Стокхолм с местен екскурзовод – 20 евро
2) обиколка на Хелзинки с местен екскурзовод – 30 евро
3) обиколка с местен екскурзовод в Санкт Петербург – 20 евро
4) посещение на Ермитажа – с включена входна такса и екскурзоводско обслужване – 50 евро
5) посещение на Нижний Парк + Петродворец – с включена входна такса и екскурзоводско обслужване – 70 евро
6) посещение на Царское село + Екатериненски дворец – с включена входна такса и екскурзоводско обслужване – 60 евро
7) -туристическа програма в Москва /включва екскурзоводски беседи, входни такси за Третяковската галерия и Кремъл/ – общо 145 евро
8) -разходка с корабче по р. Москва – 15 евро
9) Туристическа програма в Будапеща – 15 евро
доплащане на човек за двойни кабини Стокхолм – Хелзинки – 35 евро

Необходими са: валиден задграничен паспорт валиден 6 месеца от датата на завръщане, виза за Русия, за лица под 18 г. нотариално заверена родителска декларация, точен адрес и телефон за връзка
Посещаваните страни са без строго специфични санитаро – хигиенни и митнически изисквания спрямо българските граждани. Краен срок за анулиране на пътуването, при несъбран брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване.

ПРОГРАМАТА Е ПРЕДВАРИТЕЛНА, ФИРМАТА ЗАПАЗВА ПРАВОТО СИ НА АКТУАЛИЗАЦИЯ.

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМА

Hotel Category 3*

Leave a Reply

Lost your password?

User registration is disabled for now. Contact site administrator.

or

Sign in With...

  • https://www.facebook.com/savetours.ltd/
.
.