ГАЛИЦИЯ – ПЪТЯ НА ЕЛ КАМИНО

ГАЛИЦИЯ – ПЪТЯ НА ЕЛ КАМИНО

ГАЛИЦИЯ И ПЪТЯ НА ЕЛ КАМИНО

Дата:05.10.2018 г.       Цена: 1280 лв.

1 ден- Вечерта полет с авиокомпания „ Wizz air“ в 18.45 до Барселона. Посрещане на летището. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

2 ден- Закуска. Отпътуване и програма в Памплона. Памплона (Pamplona, Iruña – на баскски) е столица на автономната област Навара. Градът е световно известен с фестивала Сан Фермин,. Фестивалът представлява хора, бягащи от бикове в оградени за случая улей по улиците на Памплона. Самият фестивал е описан от Ърнест Хемингуей в неговата първа новела „И изгрява слънцето“. Най – важната религиозна сграда е катедралата на Памплона – готическа катедрала от XIV век с невероятна камбанария и фасада в неокласически стил. Други две основни църкви построени през XIII век – Св. Сернин и Св.Никола – се намират в стария град. Настаняване в хотел в Памплона. Нощувка.
3 ден- Закуска. Кратък преход до Сан Себастиян. През града минава река Урумея, която го разделя на две. От двете страни на устието са разположени двата залива Ла Конча и Суриола.Заливът Ла Конча е с форма на подкова и красив плаж. В центъра му се намира островчето Санта Клара. Старият град е разположен на левия бряг на Урумея и тесните му улички са пълни с барове, предлагащи местни „пинчос“ (различни по вид хапки). В края на залива „Ла Конча“ е разположен Аквариумът. Най-интересното в него е тунел, който предлага на посетителите гледка на 360º към акули, морски костенурки и над 40 вида риби. Ще имате възможност да видите парка „Мария Кристина“, университета „Деусто“. и паркът „Айете“, намираш се в покрайнините на града, който привлича с прекрасните си градини, замък, отворен за посещения и множество изкуствени езерца с фауна. Вечерта възможност за вечеря в традиционно заведение на баските. Нощувка в Сан Себастиян/ Билбао.

4 ден- Закуска. Предиобед програма в Билбао най – големият град в Северна Испания и столица на провинция Биская, разположен покрай реките Неврион и Ибаиса̀бал, при мястото им на вливане в Бискайския залив. Възможност да посетим известният Гугенхайм музей – за модерно и съвременно изкуство с невероятна архитектура, морския музей – там има изложение на кораба Титаник. Музеите са само част от забележителностите в града – интересен е стария град (Casco viejo) – средновековен квартал, който представлява плетеница от тесни улички с таверни, магазини и паметници. Има множество църкви, катедрали. Разходка из историческия център на града, мостът Зибузури (белият мост). Отпътуване за Сантандер, в провинция Кантабрия, известен като център на международни изложения и конгреси. Градът е един от главните ваканционни центрове на Северна Испания. Разходка из историческия център: Катедралата, Казиното, сградата на пощата Кореос, Дома на вълнолома Паласете дел Ембаркадеро, както и морския музей Мусео де Маритимо и Мусео де Праистории и аркеологии. Настаняване в хотел. Нощувка.

5 ден- Закуска. Отпътуване за Сантяго де Компостела. Попътна спирка в Ла Коруня – част от автономната област Галиция, с богато келтско и римско наследство. Кратка туристическа програма: площад Мария Пита, сградата на Кметството, крепостта Сан Антон, фарът на Херкулес – един от символите на града. Пристигане в Сантяго де Компостела. Настаняване в хотел. Нощувка.

6 ден- Закуска. Туристическа програма в Сантяго де Компостела, главният град на испанската автономна област Галисия. Това е третият по важност поклоннически град след Рим и Йерусалим. Той е под егидата на ЮНЕСКО за културно историческо наследство. Тук завършва прочутият поклонически маршрут El Camino (Пътят към Сантяго). Ел Камино започва във Франция, изкачва Пиренеите и върви от изток на запад, през цяла Северна Испания, докато стигне до изящната катедрала „Сантяго де Компостела“, където се твърди, че са погребани останките на свети Яков Зеведеев. Самият път е около 800 километра, които се извървяват пеша от поклонниците. Свещеният път Камино е успешно преминат, ако са изминати 100км. пеша или 200 км.с велосипед или на кон. Основни забележителности: двореца Хелмирес, впечатляващ с архитектурата си, сградата на старата кралска болница и църквата Св. Херонимо. Нощувка на път за Саламанка.

7 ден- Закуска. Туристическа програма в Саламанка, административна столица на провинция Кастилия и Леон. Това е неголям град, изпълнен с множество исторически и архитектурни забележителности: старата част на Саламанка; площад Майор (Plaza Mayor) , най-красивият площад в цяла Испания, къщата на мидите / фасадата на къщата съдържа 300 миди, площад Колумб със статуята на великия мореплавател, най – стария Университет не само в Испания, но и в Европа, старата и новата Катедрала. Включен е в списъка на ЮНЕСКО. Отпътуване за Мадрид с възможност за спиране в Кралският дворец и манастир в Ел Ескориал. Това е монументален архитектурен комплекс, обединяващ в себе си кралски дворец, манастир и библиотека. В Ел Ескориал са погребани всички испански крале. Настаняване в хотел. Нощувка в Мадрид.

8 ден- Закуска. Туристическа програма в Мадрид: разглеждане на площад Испания /с паметника на Сервантес и Дон Кихот със Санчо Панса/, Кралския дворец, Катедралата „Нуестра Сеньора де Алмодена», площад Майор, Пласа Реал, Пуерта дел Сол. Трансфер до летището. VПолет Мадрид – София с aвиокомпания “Wizz air”.

В ЦЕНАТА,калкулирана при 40 туриста СА ВКЛЮЧЕНИ:

– Самолетен билет София – Барселона; Мадрид – София с авиокомпания “Wizz air”
– трансфер летище – хотел – летище
– ръчен багаж до 10 кг
– туристическа обиколка в градовете
– 7 нощувки, 7 закуска по програма
– Пътни, гранични, летищни такси, туристическо обслужване и застраховка
– Водач – представител на фирмата туроператор;

В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:

– Входни такси на посещаваните обекти
– Курортни и градски такси 1-2 евро на вечер
– Допълнителен багаж

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: валиден задграничен паспорт или валидна лична карта – копие; здравна карта; за лица под 18 г. – нотариално заверена родителска декларация, даваща право на детето да пътува зад Посещаваните страни са без строго специфични санитаро – хигиенни и митнически изисквания спрямо българските граждани. Записването става с внесен депозит 50% от сумата и доплащане мин.30 дни преди датата на полета.Краен срок за анулиране на пътуването от страна на агенцията, при несъбран брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване.

Програмата е предварителна, фирмата запазва правото си на актуализация в дни и часове, при независещи от нея обстоятелства.

Close Menu