СИЦИЛИЯ

СИЦИЛИЯ

Екскурзия до Сицилия
Екскурзия до Сицилия

МЕСИНА – АЛБЕРОБЕЛО – ПАЛЕРМО – МОНРЕАЛЕ –НОТО – СИРАКУЗА – МАЛТА – КАТАНИЯ – ВУЛКАНА ЕТНА – ТАОРМИНА – СОРЕНТО – ПОЗИТАНО – РАВЕЛО – АМАЛФИ – о-в КАПРИ – НЕАПОЛ – ПОМПЕЙ
Дати –1.10.2018г.    Цена – 1185 лв.
1 ДЕН-Отпътуване от Варна *ул. Антим I в 04.00ч.; от Бургас бензиностанция ОМВ до Метро в 06.00ч.; от Ст. Загора отбивката за АМ Тракия в 07.30ч.; от Пловдив бензиностанция Шел/Хепи на АМ Тракия посока София в 09.30ч.; от София бензиностанция ОМВ Захарна Фабрика в 11.00ч. по маршрут ГКПП Кулата – Солун – Янина – Игуменица. Пристигане в Игуменица. Нощно пътуване с ферибот от Игуменица за Бари/Бриндизи.
2 ДЕН-Отпътуване за Италия в 00.30ч. Пристигане в Бари/Бриндизи сутринта. Отпътуване за Сицилия по живописните брегове на Тарентския залив. Кратка спирка за снимки в Алберобело – известен с трулите си /къщи изработени единствено от варовик и други камъни, с покриви, като конус/. Отпътуване с ферибот за град Месина на остров Сицилия /доплащане 16 евро/. Късно следобед пристигане в Палермо, столицата на острова, основана от картагенците през VIIIв. пр.н.е. Нощувка.
3 ДЕН-Закуска. Панорамна обиколка на Палермо /доплащане 30 евро с включена входна такса за Двореца/ – площад Белини, площад Претория, Общината и Кралския дворец. Тук можете да се наслаждавате на Златни мозайки в Двореца на норманите, на разкошната фасада на катедралата, на Фонтана на срама с изящните голи Флорентински статуи, на бароковия Площад на Четирите сезона. Следобяд посещение на град Монреале, известен с красивата си катедрала от XIII в., в която са съхранени уникални мозаечни стенописи, пресъздаващи елементи от Стария и Новия Завет. Свободно време. Нощувка в Палермо.
4 ДЕН-Закуска. Отпътуване за района на град Сиракуза. По обяд посещение на град Ното – европейската столица на барока. Следобяд туристическа програма в Сиракуза. Посещение на най-големия древногръцки амфитеатър, изкуствената пещера или Ухото на тиранина Дионисий, фонтана Аретуза и др. Посещението на Сиракуза е пътуване в миналото, когато значимостта на този древногръцки мегаполис се е равнявала на тази на Рим и Атина. Нощувка.
5 ДЕН-Закуска. Сутринта по желание еднодневна екскурзия до Малта /доплащане 160 евро, включваща пътуване с катамаран/ферибот в двете посоки, транспорт по време на обиколката с местният екскурзовод в столицата на Малта – град Ла Валета – Пристанището, района на Археологическият музей, Катедралата „Св. Йоан”, дворецът на Малтийският орден и др. Вечерта връщане в Сиракуза. Нощувка.
6 ДЕН-Закуска. Кратка туристическа програма в Катания. Отпътуване за вулкана Етна – най- високият и активен вулкан в Европа – висок 3323 м. с 30 кратера. Изкачване с автобуса на височина 1280м – фото-пауза при кратера на вулкана. Отпътуване за Таормина – разположен в подножието на планината Тауро, сред красивата зелена долина между снежния връх на Етна и синьото море. Тук е вторият по важност и големина амфитеатър на острова, след театъра в Сиракуза. Настаняване в хотел в района на Таормина. Нощувка.
7 ДЕН-Закуска. Свободно време в Таормина. Кратка спирка в Месина. Вечерта пристигане в района на Соренто. Нощувка.
8 ДЕН-Закуска. Свободно време или по желание (с допълнително заплащане 50 евро) еднодневна екскурзия в Кампания по Амалфийското крайбрежие на Тиренско море и Салернския залив – панорама на живописните курортни градчета Позитано – със своята екзотична красота, почти вертикалното построен върху скалата – панорамна гледка към Позитано от скална тереса над града; Равело – Терасата на безкрайността La Terazza dell’Infinito; Амалфи –„малкият Рай на Тиренско море”, с катедралата Сан Андреа, Ордена на рицарите на Св. Йоан и прясната mozarella di bufala (моцарела от биволско мляко). Връщане в хотела в Соренто. Нощувка.
9 ДЕН-Закуска. Свободно време или по желание отпътуване за остров Капри /доплащане 35 евро/, ухаещ на ароматни билки, с портокаловите и лимоновите горички, с феерията на средиземноморските цветя и с кристалните води на Тиренско море. Посещение на площад Умберто, едно от най – оживените и романтични места, градините на император Август, Синята пещера. Връщане в хотела в Соренто. Нощувка.
10 ДЕН-Закуска. Отпътуване за Неапол и Помпей. Програма в Неапол – Палацо Реале, галерия Умберто І, театъра ”Сан Карло”, Анжуйския дворец и др. Разглеждане на Помпей /доплащане 30 евро/ – възкръснал град в подножието на вулкана Везувий, с разглеждане на Римския форум, домовете на помпейските благородници, ”къщите на любовта” и др. Отпътуване за Бари 14:00ч. Отпътуване с ферибот за Игуменица в 19:30ч.
11 ДЕН-Пристигане в Игуменица сутринта в 06.00ч. Отпътуване за България. Пристигане късно вечерта.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: транспорт с лицензиран автобус 3*, 8 нощувки в хотели 2/3*, от които: 2 нощувки със закуски в Палермо, 2 нощувки със закуска в Сиракуза, 1 нощувка със закуска в района на Таормина, 3 нощувки със закуски в района на Соренто, + 2 нощни пътувания на ферибот Игуменица – Бари – Игуменица на дек, настаняването на седалки или в каюти се заплаща допълнително – при записване, водач – представител на фирмата по време на пътуването;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
• входните такси на посещаваните обекти и разходи от личен характер
• курортна такса – 1,50 евро/човек/вечер
• ферибот до Месина – 16 евро/човек в двете посоки
• Панорамна обиколка на Палермо с включена входна такса за Кралския Дворец – 30 евро
• допълнителна екскурзия до Малта – 160 евро /включва пътуване с катамаран/ферибот в двете посоки, транспорт по време на обиколката в Малта и местен екскурзовод на място/.
• допълнителна екскурзия до Позитано, Равело и Амалфи – 50 евро /транспорт със специален автобус /
• билет за корабчето до остров Капри (35 евро) + фуникульор 2 евро
• местен екскурзовод, входна такса и слушалки за Помпей (30 евро)
• каюти за ферибота Игуменица – Бари – Игуменица – 34 евро/легло в каюта за 4-ма
• Самолетна седалка на ферибота Игуменица-Бари/Бриндизи–Игуменица – 80 евро /двупосочно/
• *отпътуване от-до Варна – 30 лв. – предварително заплащане

ПРИ ЗАПИСВАНЕ СЕ ЗАЯВЯВА ЕКСКУРЗИЯТА ДО МАЛТА, изисква се предварителна резервация и плащане / 160 euro/
ПРИ ЗАПИСВАНЕ СЕ ЗАЯВЯВА и настаняването в каюта на ферибота Игуменица – Бари – Игуменица. Цените се определят от фериботната компания SUPERFAST FERRIES.

Необходими документи: валиден задграничен паспорт или лична карта; за лица под 18 г. нотариално заверена родителска декларация /копие и оригинал/; здравна карта за престой в чужбина; точен адрес и телефон за връзка.
Посещаваните страни са без специфични санитаро-хигиенни и митнически изисквания спрямо българските граждани. Записването става с внесен депозит – 30% от стойността на пътуването в офисите на фирмата или при оторизиран представител със сключен доовор, програма и общи условия на пътуването. Краен срок за анулиране на пътуването, при несъбран брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване.

Програмата е предварителна, фирмата запазва правото си на актуализация.

Close Menu