• admin
  • януари 14, 2020
  • 0 Comments

Скандинавия и Русия, Копенхаген, Осло, Стокхолм, Хелзинки, Санкт Петербург и Лондон 09-16.05

Скандинавия и Русия, Копенхаген, Осло, Стокхолм, Хелзинки, Санкт Петербург и Лондон 09-16.05

Скандинавия и Русия

РЕЗЕРВИРАЙ ТУК!

Програма на пътуването:

1 ден Скандинавия и Русия
Полет на авиокомпания Wizz Аir’, София – Копенхаген в 19:10ч – 20:50ч. Посрещане от представител на туроператора. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

2 ден Скандинавия и Русия
Зaкуска. Програма в Копенхаген – панорамна обиколка на града (2.30) с местен екскурзовод на български език, с доплащане. Спирка при двореца Кристиянборг приютил Датския парламент, Националната библиотека, спирка при Mраморната катедрала и площада с двореца Амалиенборг, Кралския театър, Чърчил парк със замъка Касталет и символа на Дания – статуята на малката русалка, фонтана Гифион, посветен на „майка Дания“, централния площад с Кметството и паметника на Андерсен. В 15:30ч отпътуване за пристанището. Качване на круизен кораб за Норвегия на компанията DFDS. Нощувка в каюти за четирима, ниво 2.

3 ден Скандинавия и Русия
Сутринта в 09.30ч пристигане в столицата на Норвегия – град Осло. Панорамна обиколка от 10:00ч на града с местен екскурзовод на руски език, с доплащане – Кралският дворец, централната улица „Карл Йохангате“, Кметството, където се връчва Нобеловата награда за мир, скулптурите на Вигеланд в парка Фргонер. Следобяд отпътуване за Стокхолм. Вечерта пристигане в района на Стокхолм. Настаняване в хотел. Нощувка.

4 ден Скандинавия и Русия
Закуска. Предиобед – програма в Стокхолм с местен екскурзовод на български или руски език, с доплащане – остров Гамла Стан – сърцето на стария град с църквата на рицарите Сторкиркан и Кралския дворец, Кметството със „Златната зала“, която всяка година приютява бала в чест на Нобеловите лауреати.и неповторима панорама от града. В 15:00ч отпътуване за пристанището Вартан. В 16:45ч отпътуване за финландската столица Хелзинки с най-големия 14-етажен круизен кораб на „Силия лайн“, дълъг 203м, разполагащ с караоке бар, басейн, сауна, казино, free shop, дискотека и огромна търговска част. Нощувка на круизния кораб каюти за четирима, ниво 2.

5 ден Скандинавия и Русия
В около 10:00ч пристигане в Хелзинки – град, обграден от три страни с вода, чиито жители се сочат за най-образованите и най-добре живеещите в света. Панорамен тур в 10:30 – 12:30ч с местен автобус и екскурзовод на руски език, с доплащане (заявява се в България). Впечатляващата сграда на Финския парламент и Руската православна катедрала, паметникът на Сибелиус. Свободно време. В 14:00ч отпътуване. Късно вечерта пристигане в Санкт Петербург. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

6 ден Скандинавия и Русия
Закуска. Панорамна обиколка на Санкт Петербург с местен екскурзовод, с доплащане: Невски проспект – най-красивият булевард на града, Дворцовият площад, Василиевския остров, Исакиевския площад, крайцер Аврора, Петропавловската крепост – исторически паметник на архитектурното и фортификационно руско изкуство от 17 до 20 век, от която води началото си градът Петербург (панорамно). По време на обиколката ще се насладите на живописната гледка към река Нева и множеството мостове, свързващи градските острови. Пешеходна екскурзия с екскурзовод на руски език в Ермитажа, с доплащане – грандиозен дворцов ансамбъл от 6 величествени здания, включително Зимният и Меншиковският дворец, официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина на брега на река Нева. В Ермитажа се съхраняват 3 милиона художествени паметника на световната култура – произведения на Леонардо да Винчи, Рафаел, Тициан, Рембранд, Рубенс, Пикасо и други. Вечеря. Нощувка.

7 ден Скандинавия и Русия
Закуска. Предиобед посещение на Нижний парк и Петродворец, с доплащане. Петродворец е „прозорецът към Европа“ на Петър І, бижуто на руското изкуство, където можете да разгледате невероятният ансамбъл от множество фонтани, паркове и дворци, който е построен в началото на ХVІІІ век, за да съперничи на архитектурата и бляскавия дворцов живот на Версай и да покаже на европейските кралски фамилии, че може да се равнява с най-добрите от тях. Бившата лятна резиденция на руските царе се намира на 30км от Санкт Петербург, на Балтийско море и заема площ от 1200 хка, с 66 фонтана и 39 позлатени статуи. Следобед посещение на Царское село и Екатеринински Дворец, с доплащане. Разположен е в днешния град Пушкин на 25км от Санкт Петербург. В историята и архитектурата на двореца се отразяват архитектурни тенденции от всички епохи, които е преживял двореца, както и лични пристрастия на руските владетели. Тук се намира и Кехлибарената стая – стая, напълно облицована с кехлибарени панели със златен кант и огледала. Заради своята красота понякога е била наричана „Осмото чудо на света“. Вечеря. Нощувка.

8 ден Скандинавия и Русия
Закуска пакет. Трансфер до летище Пулково за полет до Лондон с авиокомпания Wizz Аir в 05:00 – 06:20ч. Трансфер до центъра на Лондон. Свободно време или програма в града с местен, с доплащане, включваща комбинирана автобусна и пешеходна разходка – посещение на Tower of London – крепост от 11 век, Кралската съкровищница, Бялата кула днес – Оръжейния музей, квартала Сити, катедралата Сент Пол (без влизане), парка Сейнт Джеймс, Бъкингамския дворец, Уестминстърското абатство, Парламента, кулата Биг Бен, Даунинг стрийт 10, Трафалгар скуеър и други. По обяд трансфер до летище Станстед, Лондон за полет до София с авиокомпания Ryanair в 16:35ч. Кацане в София в 21:40ч.
Офертата включва:
• Самолетен билет София – Копенхаген с авиокомпания Wizz Аir, Пулково – Лондон с авиокомпания Wizz Аir и Лондон, Станстед – София с авиокомпания Ryanair, с включени летищни такси и малък кабинен багаж (40х30х20см);
• Транспорт с автобус 3*;
• 1 нощувка със закуска в Копенхаген;
• 1 нощувка на ферибот от Копенхаген за Осло;
• 1 нощувка със закуска в района на Стокхолм;
• 1 нощувка на ферибот от Стокхолм за Хелзинки;
• 3 нощувки със закуски и вечери в Санкт Петербург;
• Водач-представител на туроператора по време на пътуването.

Допълнителни услуги и мероприятия (по желание и с доплащане към туроператора):
• Priority Boarding и голям кабинен багаж до 10кг (55x40x20см) – 15 евро в посока, допълнителен до 20кг – 40 евро в посока;
• Обработка на документи за електронна руска виза и допълнителна медицинска
застраховка на територията на Русия на стойност 30000 евро – 40лв;
• Входните такси на посещаваните обекти;
• Панорамна обиколка на Копенхаген с местен екскурзовод – 20 евро;
• Панорамна обиколка на Осло – 20 евро;
• Туристическа програма в Стокхолм с местен екскурзовод – 20 евро;
• Панорамна обиколка на Хелзинки с местен екскурзовод – 20 евро;
• Панорамна обиколка на Санкт Петербург с местен екскурзовод – 20 евро;
• Посещение на Ермитажа (с включена входна такса и екскурзоводско обслужване) – 60 евро;
• Посещение на Нижний Парк, плюс Петродворец (с включена входна такса и екскурзоводско обслужване) – 70 евро;
• Посещение на Царское село, плюс Екатериненски дворец (с включена входна такса и екскурзоводско обслужване) – 70 евро;
• Туристическа програма в Лондон с местен екскурзовод – 20 GBP (45.82лв);
• Настаняване в двойна/тройна кабина на корабите Дания – Норвегия и Щвеция – Финландия – 80 евро – в двойна, 50 евро – в тройна кабина;
• Застраховка Отмяна на пътуване – 50лв.

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМА

Hotel Category 3*

Leave a Reply

Lost your password?

User registration is disabled for now. Contact site administrator.

or

Sign in With...

  • https://www.facebook.com/savetours.ltd/
.
.