СКАНДИНАВИЯ 30.09

СКАНДИНАВИЯ 30.09

БРЮКСЕЛ – КОБЛЕНЦ – ДОЛИНАТА НА РЕЙН – БЕРЛИН КОПЕНХАГЕН – ОСЛО – СТОКХОЛМ – ХЕЛЗИНКИ

Дата: 30.09.2018г.                                              Цена – 765 лв.

 

 

1 ДЕН – Полет от София в 06:05ч. – 07:55ч. за Брюксел с АК „Wizzair”. Посрещане на летището. Трансфер до центъра на града и туристическа програма в Брюксел-столицата на Белгия и седалище на множество международни организации. Главният площад е задължителна спирка във вашата разходка из Брюксел. Къщите на гилдиите от XVIII век заобикалят този красив площад от XIII век. Къщата MaisonduRoi и Кралската къща.Белгийският кралски музей за изящни изкуства (MuéesRoyauxdesBeaux-Arts), кралският дворец на Брюксел  е официалната резиденция на краля на Белгия, Мини Европа – над 350 миниатюрни фигури на популярни забележителности в Европа, всичките в мащаб 1:25. Вечерта продължаване за Германия. Настаняване в хотел в района на Ахен. Ношувка.

 

2 ДЕН – Закуска. Отпътуване за Кобленц. Панорамна обиколка на долината на р. Рейн /най-романтичното място в Германия/ от Кобленц – Дойчес Ек /”немският ъгъл”/ – където р. Мозел се влива в р. Рейн до скалата на Лорелай /сирената, която примамвала мъжете със своите песни и красота към тяхната гибел/ – Тюбинген. По стръмните брегове на р. Рейн са разположени много романтични замъци и крепости – частично или изцяло разрушени, някои от тях преобразувани днес в хотели, както и масиви от лозя, от които се добива прословутото рейнско бяло вино – марка ризлинг. Отпътуване за Берлин. Късно вечерта пристигане. Настаняване в хотел. Нощувка.

 

3 ДЕН – Закуска. Кратка туристическа програма в Берлин – улицата на липите и най-известните по целия свят символи на Берлин- Бранденбургската вратаРайхстагът и Монументът на победата. Свободно време. Вечерта отпътуване за Рощок.

 

4 ДЕН  – Рано сутринта в 04.00ч. отплаване за Дания с ферибот от Рощок за Гедсер. В 08.30ч. пристигане в  столицата на Дания Копенхаген. Панорамна обиколка на града /2,30/ с местен екскурзовод на български език /доплащане 20,00 евро/. Спирка при двореца Кристиянборг приютил Датския парламент, Националната библиотека, спирка при Mраморната катедрала и площада с двореца Амалиенборг, Кралския театър, Чърчил парк със замъка Касталет и символа на Дания – статуята на малката русалка, фонтана Гифион, посветен на “майка Дания”, централния площад с Кметството и паметника на Андерсен. В 15.30ч. отпътуване за пристанището. Качване на круизен кораб за Норвегия на компанията DFDS. Нощувка в каюти за 4-ма, ниво 2.

 

5 ДЕН-Сутринта  в 09,30ч. пристигане в столицата на Норвегия – гр. Осло. Панорамна обиколка от 10,00ч. на града с местен екскурзовод на руски език /доплащане 20.00 евро/ – Кралския дворец, централната улица “Карл Йохангате”, Кметството, където се връчва Нобеловата награда за мир, скулптурите на Вигеланд в парка Фргонер. Рано след обяд отпътуване за шведската столица Стокхолм, известна като “Северна Венеция”. Нощувка по път в Вастерас или в района на Стокхолм.

 

6 ДЕН-Закуска. Програма в Стокхолм с местен екскурзовод на български или руски език /доплащане 20,00 евро – остров Гамла Стан – сърцето на стария град с църквата на рицарите Сторкиркан и Кралския дворец,

 

 

 

Кметството със “Златната зала”, която всяка година приютява бала в чест на Нобеловите лауреати.и неповторима панорама от града. В 15.00ч. отпътуване за пристанището Вартан. В 16.45ч. отпътуване за финландската столица Хелзинки с най-големия 14-етажен круизен кораб на “Силия лайн”, дълъг 203м., разполагащ с караоке бар, басейн, сауна, казино, free shop, дискотека и огромна търговска част. Нощувка на круизния кораб каюти за 4-ма, ниво 2.

 

7 ДЕН-Около 10.00ч. пристигане в Хелзинки – град обграден от три страни с вода, чийто жители се сочат за най-образованите и най-добре живеещите в света. Панорамен тур 10,30-12,30ч. с местен автобус и екскурзовод на руски език /доплащане 40,00 евро – заявява се в България/ – с впечатляващата сграда на Финския парламент и Руската православна катедрала, Скалната църква и паметника на Сибелиус. Отпътуване обратно за Стокхолм. Нощувка на кораба на Силия лайн, ниво 2.

 

8 ДЕНПристигане сутринта в 09,30ч. в Стокхолм. Посещение на музея “Васа” с кралския боен кораб или етнографския комплекс „Сканзен”. Следобяд, трансфер до летище Стокхолм Скавста и полет до София с АК „Ryanair” в 19:50ч-23:40ч.

 

 

В цената, калкулирана при 40 туриста са включени:

– фериботни, пътни и пристанищни такси

– самолетен билет София – Брюксел с АК “Wizzair’’, Стокхолм – София с АК “Ryanair’’, с включен ръчен багаж до 10кг.

– транспорт с автобус 3*

– обявените 6 нощувки + 3 закуски, калкулирани на база 4-ки кабини, стаи 2-ки: 1 нощувка  + закуска в района на Ахен, 1 нощувка +закуска в Берлин, 1 нощувка на круизен кораб за Норвегия на компанията DFDS в каюти за 4-ма ниво 2;  1 нощувка със закуска по път за Стокхолм + закуска или в района на Стокхолм в хотел 2/3*;  2 нощувки на ферибот на Силия Лайн Стокхолм – Хелзинки – Стокхолм, в каюта за 4-ма, ниво 2.

 

В цената не са включени:

– таксите на посещаваните обекти

– турове в програмата /*заплащат се задължително при отпътуване:

* тур Хелзинки с местен автобус и екскурзовод на руски език – 40 евро

* обиколка с местен екскурзовод в Копенхаген – 20 евро

* обиколка с местен екскурзовод в Осло – 20 евро

* обиколка с местен екскурзовод в Стокхолм –  20 евро

– доплащане за двойни кабини на кораба Дания-Норвегия – 35 евро на човек / тройна кабина – 15 евро на човек/ единична – 120 евро

– доплащане за двойни кабини Стокхолм – Хелзинки- Стокхолм – 45 евро на човек / тройна кабина – 15 евро на човек/ единична – 135 евро

 

 

Препоръчително е валутата Ви необходима за Скандинавските страни да бъде обменена от България.

 

Заявяването и заплащането на допълнителните мероприятия става мин 14 дни преди датата на отпътуване с надлежно представен документ за плащане!

 

Необходими са – валидна лична карта за лица под 18 г. нотариално заверена родителска декларация; здравна карта за престой в чужбина; точен адрес и телефон за връзка. Посещаваните страни са без строго специфични санитаро – хигиенни и митнически изисквания спрямо българските граждани. Краен срок за анулиране на пътуването, при несъбран брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване.

 

ПРОГРАМАТА Е ПРЕДВАРИТЕЛНА, ФИРМАТА ЗАПАЗВА ПРАВОТО СИ НА АКТУАЛИЗАЦИЯ.

 

– Ватикански музеи
– Корабче до остров Капри
– Екскурзия до Неапол
– Входна такса за Помпей
– Целодневна екскурзия по „Крайбрежието на Амалфи“

 

 

Close Menu