• admin
  • юни 12, 2019
  • 0 Comments

Стокхолм, Хелзинки, Санкт Петербург и Талин на 28 Юли – 4 Август

Стокхолм, Хелзинки, Санкт Петербург и Талин на 28 Юли – 4 Август

Маршрут:
София – Стокхолм – София

Продължителност:
8 дни / 7 нощувки

Транспорт:
Самолет

Дати на отпътуване:
28.07.2019 г.

Цена само с Ваучер от Грабо 1099 лв.

ПРОГРАМА

1 ДЕН- Полет на авиокомпания „Райънеър‘‘, София – Стокхолм Скавста 17:35ч. – 19:25ч. Посрещане на летището в Стокхолм, трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

2 ДЕН- Закуска. Програма в Стокхолм с местен екскурзовод на български език / руски език – остров Гамла Стан – сърцето на стария град с църквата на рицарите Сторкиркан и Кралския дворец, Кметството със “Златната зала”, която всяка година приютява бала в чест на Нобеловите лауреати. В 15.00 ч. отпътуване за пристанището Вартан. В 17.00 ч. отпътуване за финландската столица Хелзинки с най – големия 14-етажен круизен кораб на “Силия лайн”, дълъг 203 м., разполагащ с кариоки бар, басейн, сауна, казино, free shop, дискотека и огромна търговска част. Нощувка на кораба в каюти за 4-ма.

3 ДЕН- В 09.55 ч. пристигане в Хелзинки – град обграден от три страни с вода, чийто жители се сочат за най – образованите и най – добре живеещите в света. Панорамен тур /2 часа/ с местен автобус и екскурзовод на руски език – с впечатляващата сграда на Финския парламент и Руската православна катедрала. Свободно време. 14.00ч. отпътуване. Късно вечерта пристигане в Санкт Петербург. Настаняване в хотел. Нощувка.

4 ДЕН-Закуска. Панорамна обиколка на Санкт Петербург с местен екскурзовод /доплащане 20 евро/: Невски проспект – най-красивият булевард на града, Дворцовият площад, Василиевския остров, Исакиевския площад, крайцер Аврора, Петропавловската крепост – исторически паметник на архитектурното и фортификационно руско изкуство от 17 до 20 век, от която води началото си градът Петербург /панорамно/. По време на обиколката ще се насладите на живописната гледка към река Нева и множеството мостове, свързващи градските острови.
Пешеходна екскурзия с екскурзовод на руски език в Ермитажа /доплащане 50 евро – включва входна такса и екскурзоводско обслужване/ – грандиозен дворцов ансамбъл от 6 величествени здания вкл. Зимния и Меншиковския дворец, официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина на брега на р. Нева. В Ермитажа се съхраняват 3 милиона художествени паметника на световната култура – произведения на Леонардо да Винчи, Рафаел, Тициан, Рембранд, Рубенс, Пикасо и др. Вечеря. Нощувка.

5 ДЕН – Закуска. Посещение на Царское село и Екатеринински Дворец /доплащане общо 60 евро/. Разположен е в днешния град Пушкин на 25 км. от Санкт Петербург. В историята и архитектурата на двореца се отразяват архитектурни тенденции от всички епохи, които е преживял двореца, както и лични пристрастия на руските владетели. Тук се намира и Кехлибарената стая – стая, напълно облицована с кехлибарени панели със златен кант и огледала. Заради своята красота понякога е била наричана „Осмото чудо на света“. Вечеря. Нощувка.

6 ДЕН- Закуска. Посещение на Нижний парк и Петродворец /доплащане 60 евро – включва входна такса и екскурзоводски услуги/. Петродворец е„ прозорецът към Европа“ на Петър І., бижуто на руското изкуство, където можете да разгледате невероятният ансамбъл от множество фонтани, паркове и дворци, който е построен в началото на ХVІІІ в., за да съперничи на архитектурата и бляскавия дворцов живот на Версай и да покаже на европейските

кралски фамилии, че може да се равнява с най-добрите от тях. Бившата лятна резиденция на руските царе се намира на 30 км от Санкт Петербург, на Балтийско море и заема площ от 1200 хка, с 66 фонтана и 39 позлатени статуи. Свободно време. Следобяд отпътуване за Естония. Вечерта пристигане. Настаняване в хотел в Нарва. Вечеря. Нощувка.

7 ДЕН – Закуска. Отпътуване за Талин. По обяд туристическа обиколка на Талин с местен екскурзовод в историческия център на града – столицата и най-голям град на Естония, разположен на южният бряг на
Финският залив /доплащане 20 евро/. Град, известен със своето скандинавско излъчване и архтектура. Градът е създаден XIII век и е бил във владение на шведи, датчани, руснаци. Старият град е в списъка на Световното културно наследство на ЮНЕСКО – средновековни църкви, готически катедрали, замъци. Градската стена и отбранителните кули; величествения средновековен замък на хълма Тоомпеа с кулата „Дългия Герман“; църквата „Св.Николай“; катедралата „Св.Александър Невски“, замъкът „Орлов-Давидов“; Естонския парламент; църквата Нигулисте, където се провеждат концерти за органна музика; най-старата аптека в Европа. Следобяд отпътуване от Талин за Стокхолм с круизен кораб на Талинк лайн. Нощувка в кабини за четирима.

8 ДЕН – Сутринта пристигане в Стокхолм. Ден за музеи: посещение на музея “Васа” с кралския боен кораб, музея на АББА и етнографския комплекс „Сканзен”. Следобяд, трансфер до летището в Стокхолм, полет Стокхолм Скавста – София с авиокомпания „Райънеър” в 19:50ч – 23:40ч.

В цената, калкулирана при 40 туриста са включени – самолетен билет София – Стокхолм Скавста – София с авиокомпания „ Райънеър‘‘с включени летищни такси и малък кабинен багаж /40/30/20/см.,транспорт с автобус 3*, обявените 7 нощувки, калкулирани на база 4-ки кабини – 1 нощувка на кораба на „Силия Лайн“– Стокхолм-Хелзинки, 1 нощувка на круизен кораб Талинк лайн Талин – Стокхолм, 3 нощувки + 3 закуски и 2 вечери в Санкт Петербург, 1 нощувка + закуска и вечеря в Нарва, 1 нощувка + закуска в района на Стокхолм, водач-представител на фирмата по време на пътуването, застраховка.

В цената не са включени
руска виза – 180 лв.
голям кабинен багаж до 10 кг./55/40/20/см. – 10 евро в посока, допълнителен до 20 кг.- 40 евро в посока
доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 г. – 25 лв.
входните такси на посещаваните обекти
туровете в програмата:
обиколка на Стокхолм с местен екскурзовод – 20 евро
обиколка на Хелзинки с местен екскурзовод – 20 евро
обиколка с местен екскурзовод в Санкт Петербург – 20 евро
посещение на Ермитажа – с включена входна такса и екскурзоводско обслужване – 50 евро
посещение на Нижний Парк + Петродворец – с включена входна такса и екскурзоводско обслужване – 60 евро
посещение на Царское село + Екатериненски дворец – с включена входна такса и екскурзоводско обслужване – 60 евро
обиколка с местен екскурзовод в Талин – 20 евро
доплащане на човек за двойни кабини Стокхолм – Хелзинки и Талин – Стокхолм – 60 евро за двата кораба

Необходими са: валиден задграничен паспорт валиден 6 месеца от датата на завръщане, виза за Русия, за лица под 18 г. нотариално заверена родителска декларация, здравна карта за престой в чужбина, точен адрес и телефон за връзка
Посещаваните страни са без строго специфични санитаро – хигиенни и митнически изисквания спрямо българските граждани. Краен срок за анулиране на пътуването, при несъбран брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване.

ПРОГРАМАТА Е ПРЕДВАРИТЕЛНА, ФИРМАТА ЗАПАЗВА ПРАВОТО СИ НА АКТУАЛИЗАЦИЯ.

Leave a Reply

Lost your password?

User registration is disabled for now. Contact site administrator.

or

Sign in With...

  • https://www.facebook.com/savetours.ltd/
.
.