• admin
  • юни 11, 2019
  • 0 Comments

Стокхолм, Хелзинки, Санкт Петербург, Нарва и Талин 13.10.2019

Стокхолм, Хелзинки, Санкт Петербург, Нарва и Талин 13.10.2019

Маршрут:
София – Стокхолм -Хелзинки-Санкт Петербург

Продължителност:
8 дни / 7 нощувки

Транспорт:
Самолет

Дати на отпътуване:
13.10.2019 г.

Цена само с Ваучер от Грабо 739 лв.

ПРОГРАМА

1 ден
Полет на авиокомпания Ryanair от София до Стокхолм Скавста в 17:35ч, до 19:25ч. Посрещане на летището в Стокхолм, трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

2 ден
Закуска. По желание (срещу доплащане) програма в Стокхолм с местен екскурзовод на български език/руски език – остров Гамла Стан – сърцето на стария град с църквата на рицарите Сторкиркан и Кралския дворец, Кметството със „Златната зала“, която всяка година приютява бала в чест на Нобеловите лауреати. В 15:00ч отпътуване за пристанището Вартан. В 17:00ч отпътуване за финландската столица Хелзинки с най-големия 14-етажен круизен кораб на Силия лайн, дълъг 203м, разполагащ с караоке бар, басейн, сауна, казино, free shop, дискотека и огромна търговска част. Нощувка на кораба в каюти за 4-ма.

3 ден
В 09:55ч пристигане в Хелзинки – град обграден от три страни с вода, чийто жители се сочат за най-образованите и най-добре живеещите в света. По желание (срещу доплащане) панорамен тур (2 часа) с местен автобус и екскурзовод на руски език – с впечатляващата сграда на Финския парламент и Руската православна катедрала. Свободно време. 14:00ч отпътуване. Късно вечерта пристигане в Санкт Петербург. Настаняване в хотел. Нощувка.

4 ден
Закуска. По желание (срещу доплащане) панорамна обиколка на Санкт Петербург с местен екскурзовод: Невски проспект – най-красивият булевард на града, Дворцовият площад, Василиевския остров, Исакиевския площад, крайцер Аврора, Петропавловската крепост – исторически паметник на архитектурното и фортификационно руско изкуство от 17 до 20 век, от която води началото си градът Петербург (панорамно). По време на обиколката ще се насладите на живописната гледка към река Нева и множеството мостове, свързващи градските острови.

По желание (срещу доплащане) пешеходна екскурзия с екскурзовод на руски език в Ермитажа – грандиозен дворцов ансамбъл от 6 величествени здания – Зимния и Меншиковския дворец, официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина на брега на р. Нева. В Ермитажа се съхраняват 3 милиона художествени паметника на световната култура – произведения на Леонардо да Винчи, Рафаел, Тициан, Рембранд, Рубенс, Пикасо и други. Вечеря. Нощувка.

5 ден
Закуска. По желание (срещу доплащане) посещение на Царское село и Екатеринински дворец. Разположен е в днешния град Пушкин на 25км от Санкт Петербург. В историята и архитектурата на двореца се отразяват архитектурни тенденции от всички епохи, които е преживял двореца, както и лични пристрастия на руските владетели. Тук се намира и Кехлибарената стая – стая, напълно облицована с кехлибарени панели със златен кант и огледала. Заради своята красота понякога е била наричана „Осмото чудо на света“. Вечеря. Нощувка.

6 ден
Закуска. По желание (срещу доплащане) посещение на Нижний парк и Петродворец. Петродворец е „прозорецът към Европа“ на Петър І, бижуто на руското изкуство, където можете да разгледате невероятният ансамбъл от множество фонтани, паркове и дворци, който е построен в началото на ХVІІІ век, за да съперничи на архитектурата и бляскавия дворцов живот на Версай и да покаже на европейските кралски фамилии, че може да се равнява с най-добрите от тях. Бившата лятна резиденция на руските царе се намира на 30км от Санкт Петербург, на Балтийско море и заема площ от 1200хка, с 66 фонтана и 39 позлатени статуи. Свободно време. Следобед отпътуване за Естония. Вечерта пристигане. Настаняване в хотел в Нарва. Вечеря. Нощувка.

7 ден
Закуска. Отпътуване за Талин. По желание (срещу доплащане) по обяд туристическа обиколка на Талин с местен екскурзовод в историческия център на града – столицата и най-голям град на Естония, разположен на южният бряг на Финският залив. Град, известен със своето скандинавско излъчване и архитектура. Градът е създаден XIII век и е бил във владение на шведи, датчани, руснаци. Старият град е в списъка на Световното културно наследство на ЮНЕСКО – средновековни църкви, готически катедрали, замъци. Градската стена и отбранителните кули; величествения средновековен замък на хълма Тоомпеа с кулата Дългия Герман; църквата „Свети Николай“; катедралата „Свети Александър Невски“, замъкът Орлов-Давидов; Естонския парламент; църквата Нигулисте, където се провеждат концерти за органна музика; най-старата аптека в Европа. Следобед отпътуване от Талин за Стокхолм с круизен кораб на Талинк лайн. Нощувка в кабини за четирима.

8 ден
Сутринта пристигане в Стокхолм. Ден за музеи: посещение на музея Васа с кралския боен кораб, музея на АББА и етнографския комплекс Сканзен. Следобед трансфер до летището в Стокхолм, полет Стокхолм Скавста – София с авиокомпания Ryanair в 19:50ч, до 23:40ч.

Офертата включва:
• Самолетен билет София – Стокхолм Скавста – София с АК Ryanair, с включени летищни такси и малък кабинен багаж (40x30x20см);
• Транспорт с автобус 3*;
• 1 нощувка със закуска в хотел в района на Стокхолм;
• 1 нощувка на кораб на Силия Лайн Стокхолм – Хелзинки;
• 1 нощувка на круизен кораб Талинк лайн Талин – Стокхолм;
• 3 нощувки със закуски и 2 вечери в хотел в Санкт Петербург;
• 1 нощувка със закуска и вечеря в Нарва;
• Водач от туристическата агенция по време на пътуването;
• Медицинска застраховка за лица до 65 ненавършени години.

Офертата не включва:
• Руска виза – 180лв;
• Медицинска застраховка за лица над 65г – 25лв;
• Голям кабинен багаж до 10кг (55х40х23см) – 10 евро в посока;
• Допълнителен багаж до 20кг – 40 евро в посока;
• Настаняване в двойни кабини на корабите Стокхолм – Хелзинки и Талин – Стокхолм – 60 евро за двата кораба;
• Обиколка с местен екскурзовод в Стокхолм – 20 евро;
• Обиколка с местен екскурзовод в Хелзинки – 20 евро;
• Обиколка с местен екскурзовод в Санкт Петербург – 20 евро;
• Посещение на Ермитажа, с включени входна такса и екскурзоводско обслужване – 50 евро;
• Посещение на Нижний Парк и Петродворец, с включени входна такса и екскурзоводско обслужване – 60 евро;
• Посещение на Царское село и Екатериненски дворец, с включени входна такса и екскурзоводско обслужване – 60 еврол
• Обиколка с местен екскурзовод в Талин – 20 евро;
• Входните такси на посещаваните обекти.

Leave a Reply

Lost your password?

User registration is disabled for now. Contact site administrator.

or

Sign in With...

  • https://www.facebook.com/savetours.ltd/
.
.