• admin
  • юни 12, 2019
  • 0 Comments

Украйна, Русия, Естония и Швеция на 10 – 21 Юли

Украйна, Русия, Естония и Швеция на 10 – 21 Юли

Маршрут:
София – Киев и Стокхолм – София

Продължителност:
12 дни / 11 нощувки

Транспорт:
Самолет

Дати на отпътуване:
10.07.2019 г.

Цена само с Ваучер от Грабо 1280 лв.

ПРОГРАМА

Програма:

1 ден – Полет с АК Ryanаir, София – Киев в 07:00 – 08:55ч. Посрещане на летището в Киев. Панорамна обиколка с местен екскурзовод на руски език с доплащане, включваща: една от най-живописните улици на Киев – „Андреевский спуск“, на която се намират Андреевската църква, Дом Орлова, Контрактовия площад, Успенската църква „Богородица Пирогоща“, Гостинный двор, Киево-Магилянската академия, Речната гара. Разходка по Михайловския площад и разглеждане на Михайловски – Златоверхий манастир, паметника на княгиня Олга, паметника на Богдан Хмелницки, Софийския събор (ЮНЕСКО), Золотые ворота, Националния оперен театър носещ името на известния украински поет Тарас Шевченко и неговия паметник, главния корпус на Университета. Свободно време за разходка по най-известната търговска улица на Киев – Хрещатик. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

2 ден – Закуска. Свободно време или посещение с местен екскурзовод на Националния Киево – Печорски архитектурен комплекс „Лавра“ (ЮНЕСКО) времетраене 2,5 часа – един от най-старите пещерни манастири, посветен на Света Богородица, разположен бреговете на р. Днепър. Комплексът заема площ от около 28 хектара, с повече от 100 архитектурни паметника. Разделен е на две части: Долна и Горна Лавра. Тук се намират нетленните мощи на редица светци и монаси. Програмата продължава с едночасова разходка по река Днепър. Вечерта възможност за посещение на традиционно украинско заведение. Нощувка.

3 ден – Закуска. Отпътуване. По обяд пристигане в Смоленск. Туристическа програма с местен екскурзовод (доплащане 5 евро) в руският град-герой Смоленск, разположен на брега на река Днепър – площад Ленин, Драматичния театър, Художествената галерия, музеят на скулптурите, катедралният храм „Свето Успение Богородично“, крепостните стени и др. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

4 ден – Закуска. Отпътуване за Москва. Ранния следобед пристигане в столицата на Русия – Москва – един от най-красивите и внушителни градове в света с население 11 милиона, а всеки ден в него нахлуват още 4 милиона, които отиват на работа. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

5 ден – Закуска. Панорамна обиколка на Москва с автобус и местен екскурзовод: Червения площад – политическият център на Руската федерация, събора на Василий Блажени, изграден през 16 век в чест на превземането на Казан от Иван Грозни, ГУМ-а – най-старият търговски дом в Русия, мавзолея на Ленин, възстановения храм на Христос Спасител – символ на възраждащата се християнска Русия, московските булеварди, Московския университет, Театралния площад. Трансфер до Третяковската галерия. Разглеждане с екскурзовод на нейната уникална колекция, създадена от мецената Павел Третяков с произведения на Васнецов, Врубел, Левитан, Репин, Шишкин и др. Свободно време. По желание разходка с корабче по р. Москва с доплащане. Вечеря. Нощувка.

6 ден – Закуска. Посещение на архитектурно-исторически комплекс Кремъл (около 2,5 часа), представляващ сърцето на съвременна Русия с редица важни структури на държавната власт – Президентството, правителствени и други органи. По време на тази екскурзия ще посетите територията на Кремъл-Ивановския площад със знаменитите Цар Пушка и Цар Камбана, Успенския, Архангелския и Благовещенския събор. Вечеря. Нощувка.

7 ден – Ранна закуска. Отпътуване за Санкт Петербург. Късно вечерта пристигане. Настаняване в хотел. Нощувка.

8 ден – Закуска. Панорамна обиколка на Санкт Петербург (доплащане) с местен екскурзовод: Невски проспект – най-красивият булевард на града, Дворцовият площад, Василиевския остров, Исакиевския площад, крайцер Аврора, Петропавловската крепост – исторически паметник на архитектурното и фортификационно руско изкуство от 17 до 20 век, от която води началото си градът Петербург (панорамно). По време на обиколката ще се насладите на живописната гледка към река Нева и множеството мостове, свързващи градските острови. Пешеходна екскурзия с екскурзовод на руски език в Ермитажа – грандиозен дворцов ансамбъл от 6 величествени здания вкл. Зимния и Меншиковския дворец, официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина на брега на р. Нева. В Ермитажа се съхраняват 3 милиона художествени паметника на световната култура – произведения на Леонардо да Винчи, Рафаел, Тициан, Рембранд, Рубенс, Пикасо и др. Вечеря. Нощувка.

9 ден – Закуска. Посещение на Царское село и Екатеринински Дворец (доплаща се). Разположен е в днешния град Пушкин на 25км от Санкт Петербург. В историята и архитектурата на двореца се отразяват архитектурни тенденции от всички епохи, които е преживял двореца, както и лични пристрастия на руските владетели. Тук се намира и Кехлибарената стая – стая, напълно облицована с кехлибарени панели със златен кант и огледала. Заради своята красота понякога е била наричана „Осмото чудо на света“. Вечеря. Нощувка.

10 ден – Закуска. Посещение на Нижний парк и Петродворец с доплащане. Петродворец е „прозорецът към Европа“ на Петър І, бижуто на руското изкуство, където можете да разгледате невероятният ансамбъл от множество фонтани, паркове и дворци, който е построен в началото на ХVІІІ в., за да съперничи на архитектурата и бляскавия дворцов живот на Версай и да покаже на европейските кралски фамилии, че може да се равнява с най-добрите от тях. Бившата лятна резиденция на руските царе се намира на 30км от Санкт Петербург, на Балтийско море и заема площ от 1200 хка, с 66 фонтана и 39 позлатени статуи.

Свободно време. Следобед отпътуване за Естония. Вечерта пристигане. Настаняване в хотел в Нарва. Вечеря. Нощувка.

11 ден – Закуска. Отпътуване за Талин. По обяд туристическа обиколка с доплащане на Талин с местен екскурзовод в историческия център на града – столицата и най-голям град на Естония, разположен на южния бряг на Финския залив. Град, известен със своето скандинавско излъчване и архитектура. Градът е създаден XIII век и е бил във владение на шведи, датчани, руснаци. Старият град е в списъка на Световното културно наследство на ЮНЕСКО – средновековни църкви, готически катедрали, замъци. Градската стена и отбранителните кули; величествения средновековен замък на хълма Тоомпеа с кулата „Дългия Герман“, църквата „Свети Николай“, катедралата „Свети Александър Невски“, замъкът „Орлов-Давидов“, Естонския парламент; църквата Нигулисте, където се провеждат концерти за органна музика; най-старата аптека в Европа. Следобед отпътуване от Талин за Стокхолм с круизен кораб на Талинк лайн. Нощувка в кабини за четирима.

12 ден – Сутринта пристигане в Стокхолм. Програма в Стокхолм с местен екскурзовод на български или руски език, с доплащане: остров Гамла Стан – сърцето на стария град с църквата на рицарите Сторкиркан и Кралския дворец, Кметството със „Златната зала“, която всяка година приютява бала в чест на Нобеловите лауреати и неповторима панорама от града.

Следобед трансфер до летището в Стокхолм, полет Стокхолм Скавста – София с авиокомпания Ryanаir в 19:50 – 23:40ч.
Офертата включва:
• Самолетен билет София – Киев и Стокхолм – София с авиокомпания Ryanаir, с включени летищни такси и малък кабинен багаж 40х20х25см;
• Транспорт с автобус;
• 1 нощувка на кораба на „Талинк Лайн“ Стокхолм – Талин;
• 2 нощувки със закуски и 1 вечеря в Киев;
• 1 нощувка със закуска и вечеря в Смоленск;
• 3 нощувки със закуски и вечери в Москва;
• 3 нощувки със закуски и 2 вечери в Санкт Петербург;
• 1 нощувка със закуска и вечеря в Нарва;
• Водач-представител на фирмата по време на пътуването;
• Застраховка за лица до 65 ненавършени години.Офертата не включва (доплаща се към туроператора):
• Руска виза, такса съпорт и визова услуга – 180лв;
• Голям кабинен багаж до 10кг с размери 55х40х23см – 10 евро в посока, допълнителен до 20кг – 40 евро в посока;
• Доплащане за двойна кабина Талин – Стокхолм – 30 евро на човек;
• Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65г – 25лв;
• Застраховка „Отмяна на пътуване“ – 40лв;
• Входни такси на посещаваните обекти;
• Туристическа програма с местен екскурзовод в Смоленск – 5 евро;
• Обиколка с местен екскурзовод в Стокхолм – 20 евро;
• Обиколка с местен екскурзовод в Талин – 20 евро;
• Обиколка с местен екскурзовод в Санкт Петербург – 20 евро;
• Посещение на Ермитажа с включена входна такса и екскурзоводско обслужване – 50 евро;
• Посещение на Нижний Парк + Петродворец, с включена входна такса и екскурзоводско обслужване – 60 евро;
• Посещение на Царское село + Екатериненски дворец, с включена входна такса и екскурзоводско обслужване – 60 евро;
• Туристическа програма в Москва (включва екскурзоводски беседи, входни такси за Третяковската галерия и Кремъл и оръжейната палата) – общо 125 евро;
• Разходка с корабче по р. Москва – 15 евро;
• Обиколка на Киев – 15 евро;
• Посещение с местен екскурзовод на Националния Киево-Печорски комплекс „Лавра“ и корабче по река Днепър – 30 евро;
• Традиционна украинска вечеря – 30 евро.Необходими са: валиден задграничен паспорт валиден 6 месеца от датата на завръщане, виза за Русия, за лица под 18г нотариално заверена родителска декларация, здравна карта за престой в чужбина, точен адрес и телефон за връзка.Всички други глобални условия на savetours.bg

Leave a Reply

Lost your password?

User registration is disabled for now. Contact site administrator.

or

Sign in With...

  • https://www.facebook.com/savetours.ltd/
.
.