ФЕСТИВАЛ НА ЛАЛЕТАТА В ИСТАНБУЛ

ФЕСТИВАЛ НА ЛАЛЕТАТА В ИСТАНБУЛ

ФЕСТИВАЛ НА ЛАЛЕТАТА В ИСТАНБУЛ

Пътуване 13.04.2018 г.                                   Цена – от 165 лв.

1 ден–Рано сутринта отпътуване от Варна /03.00ч. – ул. Антим І, доплащане 28 лв./ и Бургас /05.00ч. – бензиностанция ОМВ до хотел Мираж/ по маршрут ГКПП М. Търново – Киркларели – Истанбул. По обяд пристигане в Истанбул. Настаняване в хотел 3*.

¸ ОБЗОРНА ОБИКОЛКА НА ИСТАНБУЛ с местен екскурзовод на български език /доплащане 10 евро / – около 3,5 часова обиколка, включваща посещение на площад Султанахмет – Синята джамия /с влизане/, Хиподрума, Арката на Константин, Змийската колона, Египетския обелиск, фонтана на Вилхем ІІ; църквата “Св. София” /дава се информация без да се посещава/; преминаване покрай Долмабахче Сарай /без влизане/; по въжения мост над Босфора се преминава в Азиатската част на града”. Отново по Въжения мост се преминава в Европейската част на Истанбул – по залива Златен рог. Минаване и спирка в българската църква ”Св. Стефан”. *Посещаваните по време на тура обекти са без входни такси.

¸20.00ч. По желание посещение на традиционно турско заведение ”Гар” /доплащане 30 евро/. Нощувка.

2 ден. Закуска. Свободно време за пазар в Капалъ чарши и Египетския пазар или екскурзии по желание.

¸9.30-11.00ч. По желание панорамна разходка с корабче по Босфора /1,5 ч./ с местен екскурзовод и неповторима гледка към европейските и азиатски части на града, едни от най–богатите резиденции и дворци на османските владетели – осъществява се при мин. 25 записани туристи – доплащане 20.00 евро/.

¸По желание посещение на двореца ”Долмабахче” с екскурзовод – доплащане 25.00 евро /с включена входна такса за двореца/.

¸По желание пешеходен тур от Египетския пазар /пазара на подправките и сладостите/ през моста Галата, ползвайки ”запчатата железница” достигаме квартала Бейоглу – квартала на бейовете. По улицата на Независимоста – ”Истиклял джадеси” минаваме покрай посолствата на Европейските държави, лицея Галатасарай, катедралите Санта Мария и Сент Антонио, площад Таксим – доплащане 15 евро. Нощна обиколка на Истанбул с посещение на една от най-високите жилищни сгради в Европа – небостъргача “Сапфир“ в елитния квартал Левент – 64 етажна сграда, извисяващи се на 236 м. Изкачване с асансьора до панорамна площадка на последния етаж, откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора. Изживяването се допълва от уникалното приключение „SkyRIDE – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул /доплащане 15 евро, входните такси се заплащат отделно/. Нощувка.

3 ден. Закуска.

Преди обяд  посещение на Парк „ Емиргиян“- най-красивия парк с лалета по време на фестивала / време за снимки и възможност да се потопите в приказната атмосфера на пъстрите лалета/

По обяд отпътуване за България. Спирка в най-големият МОЛ в Европа – ФОРУМ Истанбул. Свободно време за пазар или посещение на третият по големина в света аквариум „Тюркуазу”.

Вечерта пристигане в България.

В цената са включени: транспорт от Бургас с автобус 3*, 2 нощувки + 2 закуски в хотел 3* в търговската част на Истанбул, гранични и пътни такси, водач по време на пътуването, застраховка.

В цената не са включени:

– отпътуване и връщане от/до Варна – 28 лв.;

– входните такси на посещаваните обекти и турове /цена на човек:

  1. обзорна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод – 10 евро;
  2. традиционно турско заведение “Гар” – 30 евро;
  3. корабче по Босфора – 20 евро;
  4.  двореца „ Долмабахче“ – 25 евро;
  5. Пешеходен тур от Египетския пазар до площад „Таксим“ с включен фуникульор – 15 евро;
  6. посещение на небостъргача „Сапфир” – 15 евро /входните такси се заплащат отделно/.

*ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ МЕРОПРИЯТИЯ СЕ ОСЪЩЕСТВЯВАТ ПРИ минимум 25 записани туриста. Необходими са валиден задграничен паспорт, за лица под 18 г. заверена от нотариус родителска декларация, даваща право на детето да пътува.

Програмата е предварителна, фирмата запазва правото си на актуализация в програмата и обявените часове за турове.

Close Menu