• admin
  • февруари 26, 2020
  • 0 Comments

Чанаккале, Троя, Кушадасъ и Измир на 28 Февруари

Чанаккале, Троя, Кушадасъ и Измир на 28 Февруари

ПРОГРАМА

Програма на пътуването:

1 ден
Възможност за отпътуване от Варна – предходният ден в 22:00ч – ул. Антим I. Отпътуване от Бургас (бензиностанция ОМВ до хотел Мираж) в 00:30ч по маршрут ГКПП М. Търново – Чанаккале – Измир – Кушадасъ. Преминаване на пролива Дарданели с ферибот Галиболи – Лапсeки или Еджеабат – Чанаккале – пролива Дарданели разделя Егейско и Мраморно море. Сутринта кратка спирка в Чанаккале. Програма с местен екскурзовод. Продължаване за Троя за разглеждане на останките от античния град, овековечен в Омировата „Илиада“, с местен лицензиран екскурзовод. Вечерта пристигане в курорта Кушадасъ – разположен на брега на Егейско море. В превод името на града означава „Птичи остров“ – малък скалист остров с формата на птича глава, разположен близо до пристанището на града. Настаняване в хотел 4*. Вечеря. Нощувка.

2 ден
Закуска. По желание и срещу доплащане – екскурзия Ефес и Дома на Дева Мария с местен лицензиран екскурзовод. Посещение на най-добре запазения античен град Ефес и разглеждане на останките. Тук можете да се възхитите на библиотеката на Целзий, римските бани и амфитеатъра с места за 40 хил. зрители, където и днес се изнасят концерти. Изкачване до къщата на Дева Мария, с трите чудотворни извора и стената на желанията. Счита се, че след Христовото разпятие, Апостол Йоан и Божията Майка напускат Йерусалим и се заселват по тези места. Дева Мария остава в този дом до края на живота си, а днес той е един от най-посещаваните туристически обекти в Егейска Турция и място за поклоничество. След обяд разходка в китното село Шириндже и дегустация на традиционно ароматно плодово вино. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

3 ден
Закуска. По желание и срещу доплащане – еднодневна екскурзия до „белите скали“ на Памуккале, с включен обяд. Богатите на минерали солни термални води през вековете са образували бели тераси, наподобяващи памучени планини. Благодарение на минералния си състав, водата спомага за лечението на заболявания като ревматизъм, остеопороза и др. Професионален екскурзовод ще ви разкаже интересни истории за тези места, които ще ви заинтригуват. Обяд на шведска маса и ползване на минерален басейн в хотел „Пам“ 4*. Връщане в Кушадасъ. Вечеря. Нощувка.

4 ден
Закуска. Отпътуване за България. Спирка в третия по големина град в Турция – Измир. По желание и срещу доплащане – панорамна обиколка с местен лицензиран екскурзовод. Посещение на една от най-големите забележителности на града – Часовниковата кула – красива мраморна кула, с височина от 25м., емблемата на Измир, разположена в средата на площада в историческия център на града; Еврейският квартал със своя забележителен Асансьор – стар външен асансьор, построен през 1907г. На върха на асансьора има ресторант, където от „птичи поглед“ можете да се насадите на прелестите на град Измир; Крайбрежната улица и др. Късно вечерта пристигане в България.

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМА

Hotel Category 3*

Leave a Reply

Lost your password?

User registration is disabled for now. Contact site administrator.

or

Sign in With...

  • https://www.facebook.com/savetours.ltd/
.
.