• admin
  • юни 23, 2020
  • 0 Comments

Швейцария – 17.10.20

Швейцария – 17.10.20

ИЛАНО – ЖЕНЕВА – ИНТЕРЛАКЕН – ЛЮЦЕРН – ЦЮРИХ – ШАФХАУЗЕН – остров МАЙНАУ

 Дата – 17.10.2020г.                                                         Цена – 839 лв.

1.ДЕН Полет София – Милано с АК ”Wizzair“ в 06.00ч. Посрещане на летището от представител на фирмата. Трансфер до Милано – 3 часова програма за разглеждане на Миланската Ла Скала, прочутата Катедрала, пасажа Виктор Емануил, улица Данте и др. Свободно време. Отпътуване за Женева към Швецария през тунела Мон Блан, носещ името на най-високия връх в Алпите. Късно вечерта пристигане в Анимас, френската част на Женева. Настаняване в хотел. Нощувка.

 2.ДЕН Закуска. Преди обяд програма в Женева – най-космополитният Швейцарски град, символ на мира- пешеходна разходка по Кея и моста Мон Блан, Английската градина с впечатляващия цветен часовник – на брега на езерото със забележителния фонтан /140 м/ с цветния часовник – една от забележителностите на Женева. Разходка из Стария град до великолепната Катедрала Сент Пиер от 11в. и стената на Реформаторите. По обяд отпътуване. Следобяд спирка в малкото градче Веве – “дома на шоколада“, разположено на Женевското езеро, в подножието на Свойските Алпи. Фото-пауза при статуята на великия артист Чарли Чаплин, който е живял в Корсие-сюр-Веве от 1952 г. до смъртта си през 1977 г. Престой в аристократичния курорт Монтрьо, известен с красивия си парк и статуята на Фреди Меркюри, както и прекрасните дворци, вили и хотели, строени в периода на Бел Епок. Посещение на средновековния „Шато ди Шийон” – най – значимата историческа забележителност на брега на езерото, построен върху скалист остров, отразяващ силуета си в огледалните води на езерото. Късно вечерта пристигане в Интерлакен. Настаняване в хотел. Нощувка.

3.ДЕН-Закуска. – Свободно време в Интерлакен или възможност за допълнителна екскурзия по избор 1. Венген –градче, легнало  в подножието на планините Айгер, Мьонх и Юнгфрау. Гледките там са доста завладяващи. Населението на градчето наброява около 1000 жители. Венген през зимата е рай за скиорите, с неговите стръмни склонове. През другите сезони може да се отдадете на почивка и разходки сред природата. Друга специфична характерна черта на Венген е факта, че в градчето не се карат автомобили. За да стигнете до там ще се наложи да използвате влак. Преживяването ще ви хареса, тъй като самото влакче минава през много живописни места – възможност, която си заслужава. Ще бъдете очаровани от заобикалящата ви природа. 2. Юнгфрауйох – най-високата гара в Европа, в подножието на връх Юнгфрау – „покривът на Европа“ (4158 м). Изкачването е с продължителност от 1 ч. и 40 мин. и започва от Лаутербрунен (784 м) до Клайне Шайдег (2029 м). Оттук друго влакче се изкачва към гарата при ледника Айгер, през едноименния тунел към Айгерванд, откъдето се открива невероятна панорама. Изкачването продължава до гара Юнгфрауйох. От наблюдателната терасата на обсерваторията и метеорологичната станция „Сфинкс“ се открива невероятна алпийска панорама на 360° към най-дългия ледник в Европа – Алеч (24 км) и долината на езерото Тун. Възможност за посещение на знаменития Леден дворец, който заема площ от 1000 кв. м и е разположен на 20 м под ледника Алеч. Ранния следобед отпътуване за Цюрих с кратка спирка в Люцерн напомнящ ни за Швейцария от света на приказките. Разходка из покрития мост Капелбрюке с водната кула – символ на града и стария град. Настаняване в хотел в района на Цюрих. Нощувка.

 

4.ДЕН-Закуска. Предиобяд програма в Цюрихсърцето на Швейцария: Банховщрасе – считана за една от най – елегантните улици в цяла Европа. Разходка в стария град, църквата Св. Петър с най – големия часовников циферблат в Европа, църквата Фраумюнстер с интересни цветни витражи, Катедралата Гросмюнстер. По обяд програма в  Шафхаузен, намиращо се в Северна Швейцария, в района на което се намира най – големият водопад в Европа. Следобяд посещение на остров Майнау – островът на цветята. Възможност за посещение на „къщата на пеперудите” с над 25 вида разноцветни, тропически техни представители, ботаническата градина с над 500 вида екзотични широколистни и иглолистни. Настаняване в хотел в района на Констанца/ Баден – Баден. Нощувка.

 

5.ДЕН– Закуска. Трансфер до летището. Полет Карлсруе/ Баден – Баден- София с АК “Ryanair”, в 12.50ч. Кацане в София в 16.05ч.

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: самолетен билет София – Милано с АК ”Wizzair“ и Карлсруе/ Баден – Баден с  АК “Ryanair”, с включени летищни такси и малък кабинен багаж /40/20/25/,  транспорт с автобус 3*, обявените 4нощувки + 4 закуски  в хотели  3*, при настаняване в двойни и тройни стаи, от които: 1 нощувка + закуска в Анимас, 1 нощувка + закуска в района на Интерлакен,  1 нощувка + закуска в района на Цюрих, 1 нощувка + закуска в Констанц/ Баден – Баден, водач-представител на фирмата по време на пътуването, застраховка.

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: Priority Boarding с допълнителен кабинен багаж до 10 кг./55/40/20 см./ – 15 евро в посока , допълнителен до 20 кг.- 40 евро в посока , Екскурзия до Венген – 20 евро, екскурзия до Юнгфрауйох – 175 евро, туристическа такса – 1,5 евро на ден, входни такси на музеи и разходи от личен характер.

Leave a Reply

Lost your password?

User registration is disabled for now. Contact site administrator.

or

Sign in With...

  • https://www.facebook.com/savetours.ltd/
.
.