ЯХТЕНО ИЗЛОЖЕНИЕ – EURASIA В ИСТАНБУЛ
ЯХТЕНО ИЗЛОЖЕНИЕ

ЯХТЕНО ИЗЛОЖЕНИЕ – EURASIA В ИСТАНБУЛ

Пътуване – 16.02.2018 г. Цена – от 135 лв.
1 ден–Рано сутринта отпътуване от Варна /03.00ч. – ул. Антим І, доплащане 25 лв./ и Бургас /05.00ч. – бензиностанция ОМВ до хотел Мираж/ по маршрут ГКПП М. Търново – Киркларели – Истанбул. По обяд пристигане в Истанбул. Настаняване в хотел 3*.
 ОБЗОРНА ОБИКОЛКА НА ИСТАНБУЛ с местен екскурзовод на български език /доплащане 15 евро / – около 3,5 часова обиколка, включваща посещение на площад Султанахмет – Синята джамия /с влизане/, Хиподрума, Арката на Константин, Змийската колона, Египетския обелиск, фонтана на Вилхем ІІ; църквата “Св. София” /дава се информация без да се посещава/; преминаване покрай Долмабахче Сарай /без влизане/; по въжения мост над Босфора се преминава в Азиатската част на града”. Отново по Въжения мост се преминава в Европейската част на Истанбул – по залива Златен рог. Минаване покрай българската църква ”Св. Стефан”. *Посещаваните по време на тура обекти са без входни такси.
20.00ч. По желание посещение на традиционно турско заведение ”Гар” /доплащане 30 евро/. Нощувка.
2 ден-Закуска. Свободно време за пазар в Капалъ чарши и Египетския пазар или екскурзии по желание. Нощувка.
9.30-11.00ч. По желание панорамна разходка с корабче по Босфора с местен екскурзовод и неповторима гледка към европейските и азиатски части на града, едни от най–богатите резиденции и дворци на османските владетели – осъществява се при мин. 25 записани туристи – доплащане 20 евро/.
 По обяд по желание трансфер до CNR EXPO – най – големият изложбен център на Балканският полуостров, в Източна Европа и Близкият Изток и посещение на 11-то МЕЖДУНАРОДНО ЯХТЕНОТО ИЗЛОЖЕНИЕ ЕВРАЗИЯ на моторни лодки, яхти, оборудване, аксесоари и водни спортове /доплащане 5 евро/.
 По желание посещение на Двореца Бейлербей с екскурзовод /доплащане 25 евро/ – разположен в азиатската част на прочутия пролив Босфора, изящният дворец е използван през годините за лятна резиденция, а днес е една от забележителностите на Истанбул.
3 ден-Закуска.
09.00-11.00ч. По желание посещение на една от най-високите жилищни сгради в Европа – небостъргача “Сапфир“ в елитния квартал Левент – 64 етажна сграда, извисяващи се на 236 м. Изкачване с асансьора до панорамна площадка на последния етаж, откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора. Изживяването се допълва от уникалното приключение „SkyRIDE” – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул /доплащане 12 евро, входните такси се заплащат отделно/.
 По обяд отпътуване за България. Спирка в най-големият МОЛ в Европа – ФОРУМ Истанбул. Свободно време за пазар или посещение на третият по големина в света аквариум „Тюркуазу”.
Вечерта пристигане в България.
В цената са включени: транспорт от Бургас с автобус 3*, 2 нощувки + 2 закуски в хотел * в търговската част на Истанбул, гранични и пътни такси, водач по време на пътуването, застраховка.
В цената не са включени:
– отпътуване и връщане от/до Варна – 25 лв.;
– входните такси на посещаваните обекти и турове /цена на човек:
1. обзорна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод – 15 евро;
2. традиционно турско заведение “Гар” – 30 евро;
3. корабче по Босфора – 20 евро;
4. трансфер до CNR EXPO – 5 евро, без входната такса.
5. посещение на двореца Бейлербей – 25 евро;
6. посещение на небостъргача „Сапфир” – 12 евро /входните такси се заплащат отделно/
*ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ МЕРОПРИЯТИЯ СЕ ОСЪЩЕСТВЯВАТ ПРИ минимум 25 записани туриста. Необходими са валиден задграничен паспорт, за лица под 18 г. заверена от нотариус родителска декларация, даваща право на детето да пътува.
Програмата е предварителна, фирмата запазва правото си на актуализация в програмата и обявените часове за турове.

Close Menu