Cтокхолм, Хелзинки, Осло, Копенхаген, Прага, Дрезден, Виена и Братислава на 02.09.2019

ПРОГРАМА

СТОКХОЛМ – ХЕЛЗИНКИ –ОСЛО-
КОПЕНХАГЕН-ПРАГА-ДРЕЗДЕН-ВИЕНА-БРАТИСЛАВА
Дати:02.09.2019г. – 800 лв.
1 ДЕН-Трансфер от Централна Автогара София в 15:00 ч. до летището в Ниш, Сърбия ( 150 км.). Полет на авиокомпания „Ryan Air‘‘, Ниш – Стокхолм Скавста 19:35ч. – 22:20ч. Посрещане на летището в Стокхолм, трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

2 ДЕН- Закуска.Свободно време или Програма в Стокхолм с местен екскурзовод на български език / руски език – остров Гамла Стан – сърцето на стария град с църквата на рицарите Сторкиркан и Кралския дворец, Кметството със “Златната зала”, която всяка година приютява бала в чест на Нобеловите лауреати. В 15.00 ч. отпътуване за пристанището Вартан. В 17.00 ч. отпътуване за финландската столица Хелзинки с най – големия 14-етажен круизен кораб на “Силия лайн”, дълъг 203 м., разполагащ с кариоки бар, басейн, сауна, казино, free shop, дискотека и огромна търговска част. Нощувка на кораба в каюти за 4-ма.

3 ДЕН- Около 10.00ч. пристигане в Хелзинки – град обграден от три страни с вода, чийто жители се сочат за най-образованите и най-добре живеещите в света. Панорамен тур 10,30-12,30ч. с местен автобус и екскурзовод на руски език /доплащане 40,00 евро – заявява се в България/ – с впечатляващата сграда на Финския парламент и Руската православна катедрала, Скалната църква и паметника на Сибелиус. Отпътуване обратно за Стокхолм. Нощувка на кораба на Силия лайн, ниво 2.

4 ДЕН-Закуска. Пристигане сутринта в 09,30ч. в Стокхолм. Посещение на музея “Васа” с кралския боен кораб или етнографския комплекс „Сканзен”. Отпътуване. Нощувка в района на Осло.
Вечеря. Нощувка.

5 ДЕН – Закуска.Преди обяд Панорамна обиколка на Осло с местен екскурзовод на руски език /доплащане 20.00 евро/ – Кралския дворец, централната улица “Карл Йохангате”, Кметството, където се връчва Нобеловата награда за мир, скулптурите на Вигеланд в парка Фргонер. В 16.00ч. отпътуване за пристанището. Качване на круизен кораб за Дания с компанията DFDS. Нощувка в каюти за 4-ма, ниво 2.

6 ДЕН- Пристигане в Копенхаген. Свободно време или туристическа програма в Копенхаген – панорамна обиколка на града (2.30ч) с местен екскурзовод на български език с доплащане. Спирка при двореца Кристиянборг, приютил Датския парламент, Националната библиотека, спирка при Mраморната катедрала и площада с двореца Амалиенборг, Кралския театър, Чърчил парк със замъка Касталет и символа на Дания – статуята на малката русалка, фонтана Гифион,посветен на майка Дания, централния площад с Кметството и паметника на Андерсен.Късно следобед отпътуване за Гедсер и отплаване с ферибот за Рощок.Настаняване в хотел. Нощувка.

7 ДЕН – Отпътуване за Прага с кратка спирка в Дрезден. отпътуване до столицата на Саксония, известна като „Флоренция на Елба” – гр. Дрезден /доплащане 15,00 евро – за туристическа пешеходна обиколка на старият град с местен екскурзовод/. По желание посещение на бароковия дворец „Цвингер”, прочут с Музея на порцелана, Оръжейния музей и една от най-богатите картинни галерии в света, известна с шедьовъра на Рафаело – „Сикстинската Мадона”. Настаняване в хотел.Нощувка в района на Прага.

8 ДЕН – Закуска. Свободно време или туристическа програма в Прага с местен екскурзовод с доплащане 20 евро – пешеходен тур (около 3.5 часа) от хълма Храдчани и Пражки храд с катедралата Св. Вит през квартала Мала Страна, Карловия мост до Староместския площад с часовниковата кула Орлой и др. Връщане в хотела.Нощувка.
9 ДЕН
Закуска. Отпътуване за Виена. Пристагане в Града около 13:00ч.Свободно време или панорамна обиколка на Дунавската перла с местен екскурзовод на български език с доплащане, включваща – цветната къща на Хундертвасер; обиколка на Ринга; дворците Белведере – построен по поръчка на принц Евгений Савойски, днес дом на Австрийската галерия и Хофбург – официалната резиденция на австрийския президент; Колоната на чумата – поставена от император Леополд I като благодарност към небето, чуло молитвите му за спасение от страшната чумна епидемия през 1679г; катедралата Св. Стефан – най – голямата и прочута катедрала в Европа и др.Късно вечерта трансфер до Братислава. Настаняване в хотел. Нощувка.
10 ДЕН Закуска. Свободно време или туристическа програма в Братислава -столицата на Словакия-(доплащане 10 евро) Разходка в старата част на града: катедралата „Св. Мартин“; площадът на Кметството с фонтана на рицаря Ролан; дворецът на Архиепископа. Вечерта трансфер до летището и полет за България в 21:55. Кацане в София в 00:25ч.
В цената, калкулирана при 40 туриста са включени – самолетен билет Ниш – Стокхолм Скавста с авиокомпания „ Райънеър‘‘ – Братислава –София с авиокомпания „ Wizz Air‘‘с включени летищни такси и малък кабинен багаж /40/30/20/см.,трансфери Централна Автогара Гара София – Летище Ниш,транспорт с автобус 3*, обявените 9 нощувки, калкулирани на база 4-ки кабини -1 нощувка със закуска в района на Стокхолм, 2 нощувки на кораба на „Силия Лайн“– Стокхолм- Хелзинки – Стокхолм, 1 нощувка със закуска в района на Осло, 1 нощувка на круизен кораб за Дания на компанията DFDS в каюти за 4-ма ниво 2, 1 нощувка със закуска в района на Рощок, 2 нощувки + 2 закуски в Прага, 1 нощувка + закуска и вечеря в района на Виена, водач-представител на фирмата по време на пътуването, застраховка.

В цената не са включени
ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ
Заявяват се по време на резервация в Допълнителни изисквания

1) обиколка на Стокхолм с местен екскурзовод – 20 евро
2) обиколка на Хелзинки с местен екскурзовод – 20 евро
3) обиколка на Осло с местен екскурзовод – 20 евро
4) обиколка с местен екскурзовод в Копенхаген – 20 евро
5) туристическа програма в Прага с екскурзовод на български език и слушалки -20 евро;
6) туристическапрограмавДрезден–15евро;
7) туристическа програма във Виена с екскурзовод на български език 20 евро;
8) туристическа програма в Братислава – 10 евро

голям кабинен багаж до 10 кг./55/40/20/см. – 15 евро в посока, допълнителен до 20 кг.- 40 евро в посока
доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 г. – 25 лв.
входните такси на посещаваните обекти

Необходими са: Лична карта, за лица под 18 г. нотариално заверена родителска декларация, точен адрес и телефон за връзка
Посещаваните страни са без строго специфични санитаро – хигиенни и митнически изисквания спрямо българските граждани. Краен срок за анулиране на пътуването, при несъбран брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване.

ПРОГРАМАТА Е ПРЕДВАРИТЕЛНА, ФИРМАТА ЗАПАЗВА ПРАВОТО СИ НА АКТУАЛИЗАЦИЯ.

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМА

Hotel Category 3*

Leave a Reply

Lost your password?

User registration is disabled for now. Contact site administrator.

or

Sign in With...

  • https://www.facebook.com/savetours.ltd/
.
.