• admin
  • юни 23, 2020
  • 0 Comments

Братислава – Дрезден – Прага – Виена – 22.04.2021

Братислава – Дрезден – Прага – Виена – 22.04.2021

                                                             ПРОГРАМА

       Дата: 22.04.2021 г.                                                            Цена:  585 лв.

 1 ДЕН-Отпътуване от България след обяд по маршрут  Варна /ул. Антим I в 14.00ч./ – Бургас /бензиностанция ОМВ    до Метро в 16.30ч./ – Стара Загора /разклона на автомагистрала Тракия в 18.30ч./ – Пловдив /Хепи до бензиностанция Шел на автомагистрала Тракия в 19.30ч./ – София / Автогара „Трафик Маркет“ в 21.30ч./ –  по маршрут Ниш – Белград – Будапеща.

 2 ДЕН-Сутринта пристигане в Будапеща. Програма в града с местен екскурзовод (доплащане 15 евро) – около 3,5 часова комбинирана обиколка, включваща – Площада на героите, Националната галерия, Парламента, хълма Замъка с Рибарските кули и катедралата ”Св. Матияш” и др. Свободно време за разходка по търговската пешеходна улица ”Ваци”, която предлага богат избор на магазини, кафенета и заведения за хранене. По желание разходка с корабче по река Дунав. Настаняване в хотел 2/3* в след 17,00 ч. Нощувка.

3 ДЕН- ЗАКУСКА. Сутринта отпътуване за австрийската столица – Виена. Панорамна обиколка на „Дунавската перла” с местен екскурзовод на български език (доплащане 20,00 евро) включваща – цветната къща на Хундертвасер; обиколка на Ринга; дворците Белведерепостроен  по поръчка на принц Евгений Савойски, днес дом на Австрийската галерия и Хофбургофициалната резиденция на австрийския президент; Колоната на чуматапоставена от император Леополд I като благодарност към небето, чуло молитвите му за спасение от страшната чумна епидемия през 1679 г.; катедралата ”Св. Стефан”най – голямата и прочута катедрала в Европа и др. В Ранния следобед  отпътуване за чешката столица Прага. Настаняване в хотел. Нощувка.

4 ДЕН-Закуска.  Програма в Прага с местен екскурзовод /доплащане 20,00 евро за обиколка + слушалки/ – пешеходен тур /около 3,5 часа/ от хълма Храдчани и Пражки храд с катедралата Св. Вит през квартала Мала Страна, Карловия мост до Староместския площад с часовниковата кула Орлой и др. Свободно време Връщане в хотела. Нощувка.

5 ДЕН-ЗАКУСКА. Свободно време или по желание в 08.00 ч. еднодневна екскурзия с екскурзовод на български език до Карлови Вари /доплащане 35,00 евро/ – един от най-старите европейски балнео-курорти известен с лечебния ефект на горещите си минерални извори, Бехировката и стъкларски изделия. По желание кратка спирка в най-старата пивоварна в района – Крушовице. Връщане в хотела. Нощувка.

6 ДЕН-ЗАКУСКА. Отпътуване до столицата на Саксония, известна като „Флоренция на Елба” – гр. Дрезден /свободно време в центъра на града , при желание доплащане за туристическа пешеходна обиколка на старият град с местен екскурзовод -15,00 евро/. По желание посещение на бароковия дворец „Цвингер”, прочут с Музея на порцелана, Оръжейния музей и една от най-богатите картинни галерии в света, известна с шедьовъра на Рафаело  – „Сикстинската Мадона” . Следобяд продължаване за Берлин. Настаняване в хотел. Нощувка.

7 ДЕН-ЗАКУСКА. Туристическа програма в Берлин – улицата на липите и най-известните по целия свят символи на Берлин- Бранденбургската вратаРайхстагът и Монументът на победата. Следобяд  трансфер до летището в Берлин и полет за София с АК Ryanair“ в 17:40ч. Пристигане на летище София в 20:50ч.

 

 

В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ: самолетен билет Берлин- София с АК“Ryanаir” с включени летищни такси и малък кабинен багаж с размери 40*20*25 см., автобусен транспорт по маршрута, 1 нощувка с закуска в хотел в района на  Будапеща, 3 нощувки + 3 закуски в Прага в хотел 3*, 1 нощувка с закуска в Берлин в двойни/ тройни стаи,  водач по време на пътуването, медицинска застраховка за лица до 65г, над 65 г. , туристическа програма в Берлин.

 

В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:

       –  Priority Boarding с допълнителен кабинен багаж до 10 кг. /55/40/23 см./ – 10 евро в посока, допълнителен   до 20 кг.- 40 евро в посока;
      – туристическа програма в Будапеща с местен екскурзовод – 15 евро;

     – туристическа програма в Прага с екскурзовод на български език и слушалки -20 евро;
     – туристическа програма  в Дрезден –15 евро;
     – туристическа програма във Виена с екскурзовод на български език 20 евро;

        -Еднодневна екскурзия с екскурзовод на български език до Карлови Вари – 35 евро;
     -Разходка с корабче по река Вълтава с включена вечеря – 25 евро;
     -Разходка с корабче по река Дунав в Будапеща- 15,00 евро;

        – отпътуване от Варна – 15 лв

        – таксите на посещаваните обекти

     – Единично настаняване – 100 евро

 

       

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Lost your password?

User registration is disabled for now. Contact site administrator.

or

Sign in With...

  • https://www.facebook.com/savetours.ltd/
.
.